Tuloksissa ei ollut virhe, Lariolle jättimäinen pettymys – “Enää voimme vain ajaa maaliin”

27.10.2018 / 14:05
Navigointivirhe kävi kalliiksi Taisko Lariolle Espanjan MM-rallissa (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Espanjan MM-rallissa WRC3-luokan voitosta taistellut Taisko Lario koki valtavan pettymyksen, kun ylivoimainen johtoasema perjantain jälkeen vaihtui hylkäykseen ja takaa-ajajan rooliin.

Taisko Lario saapui perjantain erikoiskokeiden jälkeen yötauolle yli viiden minuutin johtoasemassa WRC3-luokassa toisena olleeseen Enrico Brazzoliin nähden. Kaikki oli ensimmäisen pitkän ajopäivän osalta mennyt niin kuin Lario oli suunnitelutkin, joten tyytyväisyyteen oli aihetta.

– Fiilis on erittäin hyvä. Tavoiteltiin ehjää päivää ja kaikki meni nappiin. Aamulla oli vähän liukasta, mutta iltapäivällä pito oli parempi. Meillä ei ollut mitään murheita koko päivän aikana. Renkaiden kanssa vähän kikkailtiin. Lähtöpaineet olivat normaalia suuremmat, jotta rengasrikon riski pienenee. Taktiikka toimi ja vauhti riitti. Ihan täysiä ei puristettu. Otettiin varsinkin kiviset paikat riskittömästi, Lario kertasi tapahtumia tiedotteessaan.

Myöhemmin tuloksiin oli kuitenkin tullut muutos, kun Lario oli merkitty perjantain viimeisen erikoiskokeen osalta keskeyttäneeksi kuljettajaksi, joka osallistuu lauantain erikoiskokeille Ralli 2 -säännön turvin. Hulppea johtoasema oli yhtäkkiä vaihtunut lähes neljän ja puolen minuutin takaa-ajoksi Brazzoliin nähden. Tässä kohtaa epäiltiin tuloksissa olleen virhe, mutta Larion Facebook-päivitys lauantaina toi tilanteeseen lisätietoa.

– Valitettavasti teimme navigointivirheen eilisen viimeisellä siirtymällä ja emme seuranneet tiekirjan reittiä oikein. Tämän johdosta meidät hylättiin ja saimme 10 minuutin aikarangaistuksen. Jatkamme rallia tänään Ralli 2 -säännön turvin, mutta emme ole enää WRC3:n voittotaistelussa mukana, Lario harmittelee.

– Todella iso pettymys. Enää voimme vain ajaa maaliin. Olemme erittäin pahoillamme tiimimme ja kaikkien tukijoidemme vuoksi, Lario lisää.

Kun lauantain erikoiskokeista on ajettu kaksi, ensimmäinen peruttiin, on Larion ero Brazzoliin neljä minuuttia ja 21,3 sekuntia. Larion ja kartanlukija Tatu Hämäläisen sijoitus on luokassa toinen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit