Tulossa ollut uran paras asfalttisijoitus kariutui ulosajoon – “Tämä oli turhauttava ralli minulle”

9.10.2017 / 08:07
Esapekka Lapin viikonloppu Espanjassa ei tuonut yhtään MM-pistettä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi oli matkalla uransa parhaimpaan sijoitukseen asfaltilla ajettavassa MM-rallissa, mutta ajovirhe sunnuntain toisella erikoiskokeella toi ulosajon myötä keskeytyksen ja nolla MM-pistettä. Suomen MM-rallin voiton jälkeen Lappi on kerännyt kahdesta viimeisimmästä MM-rallista vain neljä pistettä.

Sekä Saksassa elokuussa, että nyt ajetussa Espanjan MM-rallissa mahdollisuudet hyvään lopputulokseen Esapekka Lapin kohdalta menivät ajovirheiden seurauksena. Saksassa Toyota lipsahti kivimuuriin ja Espanjassa tietä reunustavaan metalliaitaan.

– Olen ärsyyntynyt tekemästäni virheestä, joka esti selviytymästä maaliin tässä rallissa. Tien pinta muuttui ja se oli liukkaampi kuin odotin. En ajatellut, että se tekisi niin suuren eron pidon suhteen, mutta teki sitten kuitenkin. Tämä oli yksi niistä asioista joista yritän oppia tulevaisuutta ajatellen, Lappi kommentoi ulosajoaan Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Espanjan MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina ajettiin kuusi erikoiskoetta ja Lapin ulosajo tapahtui aamupäivän toisella erikoiskokeella. Lappi oli ennen keskeytystään kuudentena ja olisi Thierry Neuvillen myöhemmin tulleen keskeytyksen myötä noussut viideneksi. MM-pisteiden kannalta myös tärkeä Power Stage -erikoiskoe jäi Lapilta nyt ajamatta.

Lappi kilpaili Espanjan MM-rallissa urallaan toista kertaa ja ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Kaksi vuotta sitten kilpailu Skoda Fabia R5:llä päättyi keskeytykseen myös ulosajon seurauksena. Nyt ajetussa kilpailussa Lappi kellotti perjantaina yhdelle erikoiskokeelle kolmanneksi nopeimman ajan. Lauantain etapille mahtui kaksi toiseksi nopeinta aikaa, sekä yksi kolmanneksi nopein pätkäaika.

– Tämä oli turhauttava ralli minulle, mutta keräsin lisää hyvää kokemusta tällä autolla kilpailemisesta tälläisessä rallissa ja nopeutemme lauantaina iltapäivällä ei ollut ollenkaan huonoa. Auto tuntui asfaltilla ajettaessa todella hyvältä, joten se on myös ehdottomasti yksi niistä positiivisista asioista joita ottaa mukaan tästä viikonlopusta, Lappi päätti.

Myös Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen korosti Lapin kohdalla oppimisen tärkeyttä.

– Se mitä tapahtui Esapekalle tänä aamuna, oli valitettavaa, mutta olen varma siitä, että hän on oppinut paljon tänä viikonloppuna. Olen myös harmissani siitä, että Jari-Matin (Latvala) ralli päättyi niin aikaisin. Mutta potentiaalin puolesta tulevaisuus näyttää hyvältä, Mäkinen viittasi Toyotan hyväksi havaittuun ja nähtyyn nopeuteen asfaltilla.

Seuraava MM-osakilpailu käynnistyy Walesissa torstaina 26. lokakuuta. Lappi ajoi vuosi sitten Walesissa WRC2-luokan voittoon ottaen ison askeleen kohti luokan maailmanmestaruutta, joka sitten varmistui seuraavassa, kauden päättäneessä Australian MM-rallissa. Kahden heikommin sujuneen asfalttirallin jälkeen sisuuntunut Lappi tulee varmasti olemaan yksi kärkisijoituksista tosissaan taistelevista kuljettajista lokakuun lopulla “sumuisella saarella”.

Katso video alapuolelta, Lapin ulosajo Espanjan MM-rallin 15. erikoiskokeella ajasta 0.46 eteenpäin.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit