Tunturirallin sääntöerikoisuus Rovanperän mieleen – “Se on niin tylsää hommaa”

16.1.2020 / 21:16
Kalle Rovanperä pöllytti lunta Vennivaaran testi-ek:lla neljän ajokerran verran (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Käynnissä oleva tammikuu on Kalle Rovanperälle kiireistä aikaa. Kilpailujen osalta kausi 2020 käynnistyy puuppolalaiselta rallin huippulupaukselta tänä viikonloppuna ajettavalla Tunturirallilla, joka on samalla myös Rovanperän uran ensimmäinen kilpailu uuden sukupolven WRC-autolla.

Tuskin koskaan aiemmin on rallin SM-sarjan osakilpailun testierikoiskoe kerännyt niin suuren huomion median ja katsojien toimesta, kuin Tunturirallin testierikoiskoe torstaina Vennivaarassa. Ja sen kaiken huomion keskipisteenä tottakai oli Kalle Rovanperä, 19, joka kahden nolla-auton jälkeen kurvasi kilpailijoista ensimmäisenä reitille ja yleisön eteen. Rovanperä ajoi testierikoiskokeen torstaina läpi yhteensä neljä kertaa ja oli tyytyväinen päivän antiin.

– Hyvä fiilis! Testierikoiskokeella oli kova pito verrattuna siihen mitä oli testeissä. Aika paljon oli totuttelemista autoon, nuotista kun lähti taas ajamaan. Kisan aikana varmasti tulee lisää kyytiä ja fiilistä. Ja sitä vartenhan me ollaan täällä, Rovanperä kommentoi UrheiluUutiset.comille tuoreeltaan “shakedownin” jälkeen.

Tunturirallissa reitin nuotitus alkaa maanantaina ja kestää torstai-aamuun asti. Poikkeus tässä kilpailussa on aina ollut se, että siinä missä muissa ralleissa nuotituskerrat on rajoitettu kahteen ajokertaan per erikoiskoe, saa Tunturirallissa kiertää erikoiskokeet läpi niin monta kertaa kuin haluja ja energiaa riittää. Rovanperän mukaan tästä on ollut hänelle apua, kyseessä kun on Rovanperälle uran ensimmäinen Tunturiralli.

– Kyllähän se auttaa. Ehkä parasta on kuitenkin se, että ei tarvitse videoita katsoa. Se on niin tylsää hommaa. MM-ralleissa joutuu aina katsomaan videoita, kun pätkät saa nuotittaa vain kaksi kertaa, Rovanperä muistuttaa.

Rovanperä oli tyytyväinen nuottiin, joka yhdessä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa paperille neljän päivän aikana syntyi. Ei erikoiskokeilla kuitenkaan “ylitöiden” puolelle menty, vaikka säännöt sen sallivatkin.

– Ei me kauheasti niitä pätkiä hinkattu, että olisi sitten vähän lähellä MM-ralleja, ettei ihan muistista vain ajaisi. Ajettiin ihan sopiva määrä, kaiken pitäisi olla kunnossa, Rovanperä kommentoi.

 

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen kilpailevat nyt ensimmäistä kertaa WRC-autolla (Kuva: Jari Hotti).

 

“Alku oli vähän roiskimista”

Tammikuu on ollut Rovanperälle ja Halttuselle kiireistä aikaa. Testitöiden lisäksi kaksikko piipahti pikareissulla Japanissa ja Tokiossa Toyotan pr-tilaisuudessa. Kuluva viikko on pyhitetty Tunturirallille ja heti ensi viikolla edessä on MM-sarjan kauden avausosakilpailu, legendaarinen Monte Carlon MM-ralli. Vaikka tahti onkin ollut ja tulee olemaan jatkossakin kova, Rovanperä ei suinkaan valita. Tämä kun on sitä ammattilaisen arkea.

– Matkustaminen ja niin sanotut muut jutut, mitkä ei liity kilpailemiseen, niin nehän ne raskaimpia on. Ajaminen on se paras osuus. Kyllä tämän kaiken jaksaa, Rovanperä vakuuttaa.

On selvää, että ensi viikolla ajettava Monte Carlo, Rovanperän uran ensimmäinen MM-ralli WRC-autolla, pyörii nyt puuppolalaisen mielessä, mutta kuinka helppoa on sitten Tunturirallin aikaan pitää keskittyminen ja ajatukset käynnissä olevassa kilpailussa ilman, että pää karkaa etuajassa jo Ranskan Alpeille?

– Jos kaikki menee hyvin, fiilis auton kanssa on hyvä ja itse olen tyytyväinen omaan ajooni, niin silloin on ainakin aika helppoa. Tälläisessä kilpailussa on mukava, kun ei ole painetta. Jos olen itse tyytyväinen, niin silloin pystyn nautiskelemaan aika hyvin. Ensi viikolla Montessa joudutaan sitten vähän keskittymään eri lailla. Se on raju kisa, Rovanperä ennakoi.

Myös kartturi Halttuselle nyt edessä oleva kilpailu on WRC-autolla uran ensimmäinen. Edellisen kerran Halttunen oli mukana Tunturirallissa vuonna 2017 ja silloin kilpailu Teemu Asunmaan kanssa päättyi parhaalla mahdollisella tavalla, kun yleiskilpailusta irtosi voitto. Halttunen omaa siis nyt kokemusta Tunturirallin teistä lähivuosilta niin R5-autosta, kuin WRC:stäkin, joten jyväskyläläinen on sopiva henkilö kuvailemaan autojen suurimpia eroja.

– Suorilla molemmat menee varmaan yhtä kovaa ja täällä on paljon pitkiä suoria. Mutta kurvithan WRC:llä pystyy ajamaan paljon kovempaa. Aika makeahan se on tuolla laskea menemään, Halttunen naurahti.

Halttusen mukaan Rovanperän avaus WRC-autolla kulki nousujohteisesti.

– Alkuun ehkä vähän harjoittelua, kun ensimmäistä kertaa ajettiin periaatteessa nuotista R5:n jälkeen. Vähän se näkyi siinä. Toinen, kolmas ja neljäs veto oli jo ihan hyvää tekemistä. Onhan siinä opettelemista, niin pitkään Kalle on kuitenkin ajanut R5:llä. Alku oli vähän roiskimista, mutta sen jälkeen ihan hyvä, Halttunen arvioi.

Voittajaveikkauksissa Rovanperän ja Halttusen nimi on jo monien toimesta kiveen hakattu, mutta Halttunen muistuttaa niistä tärkeimmistä tekijöistä, miksi kaksikko Rovaniemellä tällä viikolla on.

– Sijoitusta ei kannata miettiä. Oppia ajamaan tuolla autolla ja tekemään töitä tiimin kanssa, se on tärkeintä. Tässä on kuitenkin kaikki uutta meille, Halttunen korostaa.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kymmenen erikoiskokeen mittainen urakka käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan lauantai-iltana. Rovanperä ja Halttunen starttaavat reitille kilpailunumerolla yksi.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit