Tunturirallissa tehdään historiaa – Lähtöviivalla SM-sarjan ennätysmäärä R5-luokan autoja

15.1.2019 / 09:40
Emil Lindholm kilpailee tänä vuonna Volkswagen Polo GTI R5 -autolla (Kuva: Juuso Jalovaara).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden 2019 avaavassa Arctic Lapland Rallyssa, Tunturirallissa, tehdään tammikuun viimeisenä viikonloppuna kotimaista rallihistoriaa. Koskaan aiemmin ei missään Suomessa ajetussa kansallisessa rallissa ole lähtöviivalle asettunut yli 20 kappaletta R5-luokan autoja.

Tunturirallin ilmoittautumisaika päättyi maanantai-iltana kello 23.59 ja määräaikaan mennessä ilmoittautumisia tuli yhteensä 110 kappaletta. Kun näistä kaksi vaihtui lopulta peruutukseksi, niin näillä näkymin rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailuun olisi lähdössä mukaan 108 kilpailijaparia.

Siinä missä neljässä eri luokassa tuttuun tapaan tullaan käymään kovaa taistelua tärkeistä SM-pisteistä, niin tämänvuotisen Tunturirallin ehdottomasti suurin tähti ja eniten huomiota keräävä kuljettaja on Mercedes-tallin F1-kuljettaja Valtteri Bottas, joka osallistuu nyt ensimmäistä kertaa urallaan ralliin kilpailijana. Myös Bottaksen auto, Ford Fiesta WRC, tulee keräämään suuren huomion, nähdäänhän vuonna 2017 käyttöön tullut uuden sukupolven WRC-auto nyt ensimmäistä kertaa Tunturirallissa tositoimissa.

Sinivalkoisista F1-kuljettajistamme mukana nähdään myös Mika Salo, joka lähtee hakemaan kärkipään sijoituksia Skoda Fabia R5 -autolla. Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika Niclas nähdään Bottaksen tavoin nyt myös ensimmäistä kertaa rallissa kuljettajana. Grönholm ohjastaa Salon tapaan Skoda Fabia R5 -autoa.

Skoda Fabia R5 on tuttuun tyyliin R5-luokan automerkeistä suosituin, sillä peräti 17 kilpailijaparia luottaa tähän menestysautoon tämänvuotisessa Tunturirallissa. Yhteensä R5-luokan autoja Tunturirallissa on mukana 24 kappaletta, mikä tarkoittaa uutta Suomen ennätystä. Koskaan aiemmin ei Suomessa ajetussa kansallisessa rallissa ole ollut mukana näin paljon R5-autoja ja nyt ensimmäistä kertaa ylitetään 20 auton “rajapyykki”.

Vuosi sitten Tunturirallissa nähtiin R5-autoja mukana 18 kappaletta. Muissa SM-ralleissa määrät olivat Mikkeli 16, Joensuu 14, Kouvola 12, Seinäjoki 15, Sastamala-Huittinen 13 ja Turku-Salo 10. Vertailun vuoksi todettakoon vielä, että viime kesän Suomen MM-rallissa R5-autoja mukana oli 28 kappaletta, eli vain neljä enemmän kuin Tunturirallissa nyt. Skodan jälkeen toiseksi suosituin auto “ärviitosista” on Ford Fiesta, joita mukana on kolme, kun taas uusia Volkswagen Poloja, sekä vanhempaa tuotantoa edustavia Citroen DS3 -autoja mukana on molempia kaksi.

SM1-luokassa useita voittajaehdokkaita

Tänä vuonna mukana olevista kilpailijoista Tunturirallissa yleiskilpailun voittoon ovat pystyneet aiemmin Juha Salo kuusi kertaa, sekä Teemu Asunmaa ja Jukka Ketomäki molemmat kerran. Ensimmäisen täyden kautensa Skodalla aloittava Salo, sekä vuonna 2017 SM1-luokan Suomen mestaruuden ja Tunturirallin voittanut Asunmaa lukeutuvat yleiskilpailun suurimpiin voittajasuosikkeihin. Tämän kaksikon ykköshaastajaksi nostamme viime vuonna niin Tunturirallissa, kuin SM1-luokan loppupisteissäkin toiseksi sijoittuneen Emil Lindholm, joka debytoi nyt Volkswagen Polon ratissa.

Kolmanteen koriin “mustiksi hevosiksi” nimetään TGS Worldwide -tiimin uusi kuljettajakaksikko Henrik Pietarinen ja Kristian Kiviniemi. Pietarinen kilpailee isoveljensä Eerikin viimevuotisella SM1-luokan mestaruusautolla, jolla Eerik voitti myös Tunturirallin näytöstyyliin. Nuoremmalle Pietariselle edessä on ensimmäinen kilpailu R5-auton ratissa.

Kiviniemeltä löytyy runsaasti kokemusta Tunturirallista, neljä vuotta sitten sijoitus yleiskilpailussa oli SM2-luokan Mitsubishilla viides, ja nyt kun alla on huippukalusto, niin hyviä otteita Skodan ratissa jo viime kaudella esittänyt Kiviniemi pystyy varmasti taistelemaan sijoituksista aivan siellä yleiskilpailun terävimmän kärjen tuntumassa.

Mielenkiintoinen nimi on myös kokenut Jari Ketomaa, joka ei ole Tunturirallissa ollut mukana 10 vuoteen. Vuosina 2008 ja 2009 yleiskilpailun kolmanneksi ajanut Ketomaa hyppää nyt neljän vuoden tauon jälkeen tutun Ford Fiesta R5 -auton rattiin, jonka “vanhemmalla painoksella” mikkeliläinen ajoi MM-sarjassa vuosina 2013-2015 WRC2-luokassa 11 palkintosijoitusta 15 MM-rallissa. Viime aikojen vähäisestä kilpailutuntumasta huolimatta Ketomaa on aina kuljettaja, jota ei voi sivuuttaa kärkitaistelun nimiä ennakoitaessa.

SM2-luokan osalta ennakkosuosikkeja voiton suhteen on tasan kaksi: Esa Ruotsalainen ja Ville Hautamäki. SM3-luokassa puolestaan suurimmaksi ennakkosuosikiksi nostamme kyseisen luokan voittoon vuonna 2016 ajaneen ja 2017 toiseksi sijoittuneen Anssi Rytkösen. SM4-luokkaan ilmoittautui mukaan vain neljä kuljettajaa ja heistä ylivoimainen ennakkosuosikki on luokan vuosi sitten Rovaniemellä voittanut Jussi Teppo.

Rallin SM-sarjan kauden avaava Tunturiralli käynnistyy Rovaniemen keskustasta Lordin aukiolta perjantaina 25. tammikuuta. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan perjantaina ja lauantaina 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 243,78 kilometriä.

Lue myös! Rallin SM-avaus lähestyy, selvitimme 32 kuljettajan suunnitelmat kaudelle 2019 (14.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit