Tuohinolla ei tulostavoitetta, autolla mielenkiintoinen historia – “Täyttää kaikki odotukset”

14.2.2019 / 17:17
JanPro Racingin Ford Fiesta WRC (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokassa viidenneksi Skoda Fabia R5 -autolla ajanut Janne Tuohino nähdään tänä vuonna mukana Ruotsin MM-rallissa Fordin WRC-autolla. Kyseessä on Tuohinon perustaman JanPro Racing -tiimin ensimmäinen kilpailu.

Vuosina 1996-2018 yhteensä 49 MM-ralliin osallistunut Janne Tuohino, 43, yllätti rallimaailman tammikuussa ilmoittamalla osallistuvansa tämänvuotiseen Ruotsin MM-ralliin nykyaikaisella WRC-autolla. Aktiiviuransa ralliautoilijana kilpailujen osalta jo ajat sitten päättänyt Tuohino päätti perustaa oman rallitiimin, JanPro Racingin, jonka lippulaivaksi hankittiin M-Sportilta Englannista nykyaikainen WRC-auto, Ford Fiesta WRC.

Uuden tiimin ensimmäinen kilpailu on tänä viikonloppuna ajettava Ruotsin MM-ralli, missä Tuohino kilpailee yhdessä kartanlukija Mikko Markkulan, 38, kanssa. Tälle kaksikolle yhteistyö ei ole uutta, nähtiinhän Tuohino ja Markkula kilpailemassa Skodan tehdastallissa MM-sarjassa vuonna 2005 Skoda Fabia WRC -autolla.

– Olen aina rakastanut kilpailemista lumella ja siten tämä edessä oleva Ruotsin MM-ralli on mitä mainioin tilaisuus esitellä uusi JanPro Racing -tiimi ja sen upea kilpa-ajoneuvo. Viikko sitten Suomessa ja alkuviikosta täällä Ruotsissa ajetuissa testeissä sain auton säädettyä mieluisaksi, kahden testipäivän aikana noin 130 kilometriä ajanut Tuohino sanoo tiedotteessaan.

Tuohinon uran paras yksittäinen kilpailusijoitus MM-sarjassa on Ruotsin vuoden 2004 neljäs sija. Tänään torstaina käynnistyvässä kilpailussa Tuohinolla ei ole minkäänlaisia tulostavoitteita, tärkeintä on vain saada kokemusta nykyaikaisesta WRC-autosta ja esitellä autourheilevalle maailmalle kautta aikojen ensimmäinen yksityistiimi, joka vuokraa nykyaikaista WRC-autoa kilpailukäyttöön.

– Tämä on ainoa kilpailu, jonka itse tällä autolla ajan ja tämän rallin jälkeen otan kopin JanPro Racing -tiimin operatiivisesta toiminnasta. Näin minulla on ensikäden tietoa auton ominaisuuksista, jota sitten välittää autolla tulevaisuudessa ajaville asiakkaille, Tuohino taustoittaa.

Tuohinon Fordilla on muuten suomalaisittain varsin mielenkiintoinen kilpailuhistoria, sillä juuri tällä samaisella autolla Teemu Suninen kilpaili urallaan ensimmäistä kertaa WRC-autolla MM-rallissa, Puolassa kesällä 2017. Yhteensä Suninen on ajanut tällä autolla kahdeksan MM-rallia, muun muassa Suomessa 2017 ja 2018. Toki autoon on tehty viime hetken päivitykset ennen sen siirtymistä Tuohinon omistukseen.

– Jo nyt testeissä sain huomata, että auto täyttää kaikki sille asetut odotukset, enkä millään olisi halunnut testipäivien loppuvan. Näin ollen tiedän jo nyt suunnattomasti nauttivan tulevista kilpailupäivistä, olipa lopputulos millainen tahansa, Tuohino päätti.

 

 

Lue myös! Karlstadista Kouvolaan – Huikean ralliviikonlopun aikataulu ja muut faktat (12.2.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit