Tuomaala jyräsi Ahvenistolla tuplamestariksi – “Hermot ovat ihan loppu”

3.9.2017 / 10:59
Henri Tuomaala (23) jyräsi Ahveniston radalla tuplamestariksi (Kuva: AKK / Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Ahvenistolla ajettiin lauantaina Rata-SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu, joka oli samalla Legends-luokan Suomen ja Pohjois-Euroopan sarjojen päätöskilpailu. Henri Tuomaala sai komean sulan hattuunsa, kun mies varmisti Legendsien Suomen kauden viimeisessä kilpailulähdössä sekä Pohjois-Euroopan mestaruuden, että kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden nimiinsä.

Legends-luokan mestaruustaisto säilyi jännityksestä nauttivien iloksi aina kauden viimeiseen kilpailulähtöön saakka. Henri Tuomaala varmisti tyylikkäästi molemmat mestaruudet ajamalla voittoon, kun edellä olleet Jesse Vartiainen ja Mathias Herten kolaroivat dramaattisesti viimeisellä kierroksella.

– Kolmas mestaruus putkeen, vain yksi on tätä aiemmin pystynyt siihen ja nyt minä toisena. Kyllä maistuu, myhäili tyytyväinen Suomen mestari lähdön jälkeen.

Helpolla eivät mestaruudet ole Tuomaalalle langenneet tällä kaudella ja mies ehtikin jo kauden mittaan tokaista menettäneensä pelin Pohjois-Euroopan mestaruuden suhteen.

– Hermot ovat ihan loppu, on ollut niin tiukka kesä. Kärki on tasoittunut hirveästi, tämä oli kaikista tiukin kausi tähän asti. On ollut niin vaikea kausi takana, että tämä oli oikeastaan sellainen taisteluvoitto. Tietenkin ensimmäinen mestaruus on aina ensimmäinen mestaruus, mutta kyllä tämäkin maistuu erittäin hyvältä, Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustava Tuomaala hehkutti.

Legendsien kausi huipentuu kahden viikon päästä ajettaviin MM-kilpailuihin, jotka ajetaan ensimmäistä kertaa USA:n ulkopuolella. Tuomaalalla on kilpailua varten vain yksi tavoite.

– Tavoite on voittaa kahden viikon päästä se yksi ratkaiseva MM-kilpailu. Siinä olisi jo meriittiä sen verran, että voisi harkita jotakin muuta, tuumaili Tuomaala.

Semi-Pro-luokan mestaruuden vei nimiinsä tulokaskauttaan ajanut Philip Miemois. Legendsien Suomen sarjan nuorin kuljettaja varmisti päätösosakilpailun viimeisessä kilpailulähdössä Semi-Pro-luokan kärkipaikan ollen maalissa yhdeksäntenä. Vaasalainen Miemois ei ollut ennen ajanut Ahvenistolla, joten 13. ja yhdeksäs sija lauantain lähdöistä olivat 37 auton joukosta kiitettävät suoritukset.

Kahdessa muussa Ahvenistolla ajaneessa Rata-SM-luokassa saatiin lauantaille tuplavoittajat. V1600-luokan molemmat kilpailulähdöt voitti Urjalan Urheiluautoilijoiden Janne Lähde ja puolestaan Gran Turismo, Touring Cars ja T1600 -luokkien yhteislähtöjen voiton vei Säkylän Urheiluautoilijoiden Jyrki Peltola.

Kauden viimeinen Rata-SM-osakilpailu ajetaan yhdessä FTCC-sarjan kanssa Alastarolla 23.-24. syyskuuta.

Teksti: Rata-SM:n tiedote, APR Competitionin tiedote


Facebook kommentit