Tuomarifarssi Monzassa Pajurannan harmina – “Sarjan kannalta todella huono homma”

11.10.2018 / 10:46
Juuso-Matti Pajurannan (kesk.) tuplavoitto vaihtui hylkäykseen (Kuva: Stefano Reali).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailutapahtuma ajettiin viime viikonloppuna Italiassa, legendaarisella Monzan radalla. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta suuntasi viikonloppuun tiukasti voitot mielessään sarjapisteiden toiselta sijalta.

Juuso-Matti Pajuranta on tehnyt viimeisissä kilpailuissa vakuuttavaa jälkeä ja hän nousi edellisen kilpailun päätteeksi 14 pisteen päähän sarjaa johtavasta Cosimo Barberinista. Monzassa viikonloppu käynnistyi ajamisen osalta lauantai-aamuna vapaalla harjoituksella, jossa Pajuranta oli toinen, vain 0,03 sekuntia tiimikaveri Andrea Mabellinia hitaampana.

Aika-ajo oli puolestaan vuorossa iltapäivällä. Pajuranta selvitti helposti tiensä jälleen ensimmäisestä osiosta Superpole-aika-ajoon, jossa Pajuranta teki ensimmäisellä yrityksellään virheen jarrutuksessa. Kun jo ennen Superpole-osiota alkanut vesisade kasteli rataa, niin aikaa oli enää mahdotonta parantaa. Lopputulokseksi jäi kolmanneksi nopein aika ja näin ollen kolmosruutu sunnuntaina ajettavaan ensimmäiseen kilpailuun.

Sunnuntaina aamulla ensimmäinen kilpailu pääsi starttaamaan noin tunnin myöhässä aikataulusta sumun takia. Kilpailussa Pajuranta teki vakuuttavaa jälkeä. Suomalaiskuljettaja nousi kärkeen ja veti letkaa maaliin asti sarjajohtaja Barberinin ahdistellessa. Näin ensimmäisen kilpailulähdön jälkeen sarjatilanne oli kutistunut jo siihen tilanteeseen, että ero Barberinin ja Pajurannan välillä oli enää kahdeksan pistettä.

Toiseen kilpailuun Pajuranta starttasi ensimmäisen kilpailun voiton jälkeen ruudusta kahdeksan, mutta jälleen kerran sastamalalainen kipusi kärkeen ja ajoi lähdön voittoon, sekä myös kilpailun nopeimman kierrosajan. Kilpailun jälkeen Pajuranta johti sarjaa jo kolmella pisteellä, kunnes Barberini teki protestin suomalaisen autossa olleesta sähköjohdon pätkästä, jolla otettiin suoraan akusta virta tuuletus flektiin.

Suomalaisen tiimi V-Action oli kysynyt ennen kilpailua järjestäjältä lupaa käyttää kyseistä johtoa, koska flektiä ei saatu muuten toimimaan. Ennen kilpailua asia oli kunnossa, eikä siinä ollut ongelmaa, mutta kilpailun jälkeen Barberinin protesti hyväksyttiin ja suomalaiselle seurasi tilanteesta hylkäys. Näin piste-ero sarjassa on nyt 26 pistettä Barberinin hyväksi.

– Kyllähän tämä oli minun viikonloppu ja tiedän itse, että voitin ajamalla molemmat lähdöt. Sarjan kannalta todella huono homma, kun toisen kisan voittopisteet viedään kisan jälkeen. Barberini on jo viime vuodelta tuttu, kun ulkopuolista apua hankittiin sekoittamaan pakkaa Imolaan. Mugelloon lähdetään silti voittamaan ja vauhti on siellä missä pitääkin. Itse en kuitenkaan noita autoja huolla, joten sen puolesta ei voi oikein tuota omaan piikkiin laittaa ja se tässä miestä syökin, närkästynyt Pajuranta kertasi sunnuntai-iltana.

Sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu kaasutellaan kolmen viikon päästä Mugellon radalla Italiassa.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan tiedote


Facebook kommentit