Tuomas Plosila avasi ratakauden tuplavoitolla – “Ei ihan odotettu tätä”

15.6.2020 / 19:01
Tuomas Plosila kaasutteli Botniaringillä kaksi lähtövoittoa (Kuva: Vesa Rauhala).

[ A- ] / [ A+ ]

Momo Racing Team ry järjesti lauantaina Botniaringillä kansallisen ratakilpailun, missä Legends-luokan ykköstähtenä loisti Tuomas Plosila.

Kotimainen ratakausi on monien muiden urheilulajien tavoin kärsinyt keväällä ja alkukesästä koronaviruksen tuomista haitoista, mutta lauantaina Botniaringillä päästiin vihdoin ja viimein tositoimiin. Momo Racing Team ry:n järjestämässä kilpailussa ei SM-pisteistä taisteltu, mutta Legends-luokassa nähtiin kaksi hienoa kilpailulähtöä. Niissä molemmissa ykkösenä ruutulipulle ajoi Kurikan UA:n Tuomas Plosila.

– Ei ihan odotettu tätä, sillä täällä oli paljon kovia äijiä ajamassa. Vaikka olihan meillä tiedossa, että tällä autolla päästään lujaa. Pieniä ongelmia tuli, koska kone hajosi ennen kisaa, eikä olla päästy kuin kerran treenaamaan. Olen nyt ajanut yhteensä neljä kilpailua Legendsillä, näillä näkymin tulen ajamaan myös SM-sarjan. Tavoitteen voi asettaa aina sinne ykköseksi asti, mutta jos kärkikolmikkoon pääsisi niin tyytyväinen saa olla. Siellä on monta kovaa jannua, Plosila kommentoi Legendsien tiedotteessa.

Molemmissa lähdöissä paalupaikalta startannut, heinäkuussa 18 vuotta täyttävä Leevi Lintukanto, kärsi autonsa tekniikkamurheista ja tuloksena oli kaksi keskeytystä. Viime kaudella Legendseissä vuoden tulokkaaksi valittu Lintukanto oli lähellä voittoa ennen kaikkea ensimmäisessä lähdössä, missä taival kärkipaikalta katkesi aivan kilpailun loppuvaiheessa.

– Ensimmäisessä lähdössä meni kardaanista pultit poikki. Toisessa se oli ilmeisesti lyönyt jarruputken rikki ja nesteet vuotivat pihalle, ei ollut jarruja enää. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti alkavaa kautta, kun sai edes vähän ajettua ja vauhtiakin on nyt ihan kohtuullisesti. Suomen mestaruutta lähdetään hakemaan, Lintukanto vakuutti.

Molemmissa lauantain kilpailulähdössä kärkikolmikon järjestys oli sama, eli Plosilan takana toiseksi ajoi Aleksi Pärssinen ja kolmas oli Marko Kilpiä. Seuraavan kerran Legendsit nähdään radalla 18.-19. heinäkuuta ja silloinkin Botniaringillä. SM-sarjasta on ilmoitettu tällä hetkellä kolme osakilpailua, joista ensimmäinen vielä toistaiseksi vahvistamattomassa kisapaikassa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Legendsit Botniaringillä 13.6.

1. lähtö

1) Tuomas Plosila
2) Aleksi Pärssinen
3) Marko Kilpiä
4) Magnus Collin
5) Henri Tuomaala

2. lähtö

1) Tuomas Plosila
2) Aleksi Pärssinen
3) Marko Kilpiä
4) Juha Nisula
5) Henri Tuomaala

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit