Tuomas Pöntinen vaihtaa rata-autoilusta rallicrossiin – “Otetaan askel kerrallaan”

3.2.2019 / 12:57
Tuomas Pöntinen vaihtaa rallicrossiin (Kuva: Tuomas Pöntisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun vuoden 2016 Suomen mestari Tuomas Pöntinen vaihtaa lajia. V1600-luokan Minillä mestaruuden pari vuotta sitten voittanut Pöntinen on hankkinut alleen Ford Fiestan ja katse on suunnattu viime vuosien aikana hurjaan suosioon nousseeseen rallicrossiin.

Luokka tulee myös rallicrossin puolella olemaan edelleen V1600 ja kesällä armeijan leipiin marssiva nuorukainen tulee ajamaan FinRX-sarjan, sekä jääradan SM-sarjan.

– Viime kausi meni tuumatessa. Ajoin kyllä radalla Endurance-kisoja ja Seinäjoen Vauhtiajoissa pääsin taas Minin puikkoihin. Muuten oli vähän hiljaisempaa, Pöntinen kertoo.

Autona 18-vuotiaalla Pöntisellä tulee olemaan Korvola Motorsportin rakentama Ford Fiesta, jonka ensitestejä päästiin ajamaan Tervajoki Racewayn kolme kilometriä pitkällä radalla.

– Auto tuntuu hyvältä ajaa, vähän perää säädettiin ja saatiin sitä vieläkin paremmaksi. Pääsin ajamaan parikymmentä kierrosta, ajat olivat tosi hyvin alueella koko päivän. Nyt otetaan moottori ja laatikko vielä irti, tarkistetaan kaikki ja koitetaan hioda vielä vähän paremmaksi ennen ensimmäistä kisaa, Pöntinen taustoittaa.

Pöntisen kausi alkaa Paltamosta helmikuun puolessa välissä, kun jääradan SM-sarjan kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan perättäisinä päivinä. Kuusamossa ajetaan samalla kaavalla kauden finaali maaliskuun lopulla. Pikkupoikana kartingista autourheilu-uransa aloittanut Pöntinen lähtee varovaisesti jääratakauteen.

– Olen ajanut vain muutaman kerran jäällä, edellisen kerran kisamielessä Jalasjärvellä vuonna 2015, joten pitää ajaa vielä testiä ennen tositoimia. Tavoitteena jääradalta on SM-mitali, mutta ollaan nyt debyyttikaudella varovaisen toiveikkaita. Rallicross-radoilta lähdetään myös hakemaan mahdollisimman hyvää tulosta. Otetaan askel kerrallaan, tähän lajiin on helpointa päästä sisään FinRX:n kisojen kautta, Pöntinen päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Tuomas Pöntisen tiedotus


Facebook kommentit