Tuore maailmanmestari tietää tallikaverinsa potentiaalin – “Äärimmäisen nopea Kalle”

25.10.2018 / 17:23
Kalle Rovanperä Saksan MM-rallissa elokuussa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC2-luokan maailmanmestarin nimi saatiin selville tällä viikolla, kun Skoda Motorsport tiedotti, ettei se lähetä kuljettajiaan kauden päättävään Australian osakilpailuun marraskuussa. Maailmanmestari on kokenut Jan Kopecky, joka on voittanut tänä vuonna kaikki kilpailut joihin tshekki on osallistunut.

Ennen kahta viimeistä rallin MM-sarjan osakilpailua WRC2-luokan pistetaulukon kärjestä löytyy Jan Kopecky 125 pisteellään. Kopeckyn tavoin myös Skodan tehdastallissa kilpailevalla Pontus Tidemandilla pisteitä on 111, mutta koska ruotsalainen ei Espanjassa kilpaile ja Skoda ei siis kuljettajiaan Australiaan kauden päätösosakilpailuun mukaan lähetä, on Kopecky jo nyt varmistanut maailmanmestaruuden.

Kopecky haluaa jatkaa myös Espanjassa voittokulkuaan, joka tämän vuoden osalta on jatkunut jo viidessä MM-rallissa, kuudessa Tshekin rallisarjan osakilpailussa, sekä Tshekin EM-rallissa.

– Paras tapa juhlia maailmanmestaruutta olisi tietysti voittaa täällä, mutta helppoa se ei tule olemaan. Minun täytyy pitää silmällä äärimmäisen nopeaa tallikaveriani Kallea (Rovanperä), sekä 21 muuta kilpailijaa, jotka WRC2-luokassa ovat täällä Espanjassa mukana, Kopecky ennakoi.

Ensimmäistä kertaa Espanjan MM-ralliin osallistuva Rovanperä voitti edellisen osakilpailun Walesissa ja puuppolalainen nousi 25 pisteen saaliin myötä mukaan taistelemaan vielä WRC2-luokan kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä Rovanperän edellä kolmantena on Gus Greensmith, jota ei kuitenkaan Espanjassa ja Australiassa mukana kilpailemassa nähdä.

– Olisihan se mukava nousta kolmanneksi, se kun toisi Skoda Motorsportille kolmoisvoiton WRC2-luokan MM-pisteissä. Mutta ennen kaikkea olen todella innoissani osallistuessani ensimmäistä kertaa tähän kilpailuun ja yritän vain ajaa niin kovaa kuin pystyn ilman virheitä ja rengasrikkoja, Rovanperä pohti tulevan kilpailun alla.

Rovanperän takana pisteissä viidentenä, yhdeksän pisteen päässä, on suomalaisen Printsport Racingin Skodalla kilpaileva Lukasz Pieniazek, joka nähdään mukana Espanjassa ja mukana taistelussa kolmannesta sijasta. Rovanperä odottaa tulevaa kilpailua innolla ja luottavaisin mielin.

– Tämä on ainutlaatuinen haaste ajaa molemmilla tienpinnoilla samassa rallissa. Vaikkakin kokemukseni asfaltilta on vielä varsin vähäistä, niin osoitin Saksan MM-rallin kakkossijalla olevani kilpailukykyinen myös asfaltilla. Täällä asfalttitiet ovat suoraviivaisia ja nopeita, joten on tärkeää löytää oikeat ajolinjat ollakseen nopea. Olen varsin luottavainen, Rovanperä päätti.

Espanjan MM-ralli käynnistyy Barcelonan kaupunkierikoiskokeella tänään torstaina illalla ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

WRC2-luokan MM-pisteet Walesin jälkeen

1) Jan Kopecky (CZE) 125 *
2) Pontus Tidemand (SWE) 111
3) Gus Greensmith (GBR) 70
4) Kalle Rovanperä 65
5) Lukasz Pieniazek (POL) 56
6) Fabio Andolfi (ITA) 50
7) Jari Huttunen 46
8) Ole Christian Veiby (NOR) 45
9) Pedro Heller (CHL) 41
10) Stephane Lefebvre (FRA) 33

* = Varmistanut maailmanmestaruuden

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Skoda Motorsportin virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit