Turunen maltillisin tavoittein Mikkelin SM-ralliin – “Koko Napapiirin valloitus oli yhtä pyörähtelyä”

14.2.2017 / 18:54
Jesse Turuselle Tunturiralli oli pettymys (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Turunen starttaa rallin SM-sarjan toiseen osakilpailuun tulevana viikonloppuna Mikkelissä “pari napsua” pienemmällä syötöllä, sillä Napapiirin valloituksesta muodostui kilpailu miestä itseään vastaan.

SM4-luokassa edellisellä kaudella menestystä nauttinut joensuulainen Jesse Turunen koki tammikuun lopulla ajetussa Tunturirallissa paluun maan tasalle ja mies ilmaisi suorin sanoin asettaneensa odotukset aivan liian korkealle. Toki tiedossa oli, ettei jo vanhentunutta kalustoa edustava Subaru Impreza tarjoa voittovauhtia, mutta sijoitus 10 parhaan ulkopuolella oli pettymys.

– Se oli sellainen lumipalloefekti, lisäät syöttöä ja virheet kertautuivat astetta suurempina. Koko Napapiirin valloitus oli yhtä pyörähtelyä, peruuttelua ja yltiöpäistä rämpimistä. Ehkä nauran niille sitten muutaman vuoden kuluttua. Kiitollinen joka tapauksessa olen – täytyy kuitenkin muistaa, että ilman autoa käyttöömme tarjonnutta Juha Mantsista olisimme ilman arvokasta nelivetokokemusta edelleen, Turunen kommentoi tiedotteessaan.

Turusen näkemys omasta vauhdista on selvästi saanut kolauksen, mutta laajempi analyysi miehen nopeudesta on helppoa matematiikkaa. Kun asettaa samalle viivalle reilusti yli 10 vuoden takaisen ralliohjuksen ja tämän päivän R5-luokitellun auton, niin laskentakaavoja on turha tehdä. Asiat ovat muuttuneet paljon.

Kilpailuvietti Turusella on joka tapauksessa kohdallaan ja peiliin on katsottu ihan konkreettisesti. Napapiirin sysimusta ilta ja Subarun hangesta loistava pakkivalo antoivat tähän mahdollisuuden. Kyseisessä hetkessä realisoituivat kaikki odotukset tunteineen, mitä mies oli itseensä ladannut.

Se ei kuitenkaan menestymisen tahtoa pienentänyt, enemmänkin vain kasvatti. Huolimatta epäedullisesta asetelmasta, mies pyrkii nostamaan itsensä pisteille Mikkelissä. Kytätään muiden virheitä ja katsotaan onko mitään tehtävissä. Taktinen muutos, jolla on historiassa pärjätty aiemminkin.

Sitä ennen miehen tulee kuitenkin rauhoittaa omaa ajoaan, napapiirin toisintoon ei ole varaa.

Lähde: Rallybaronin tiedote


Facebook kommentit