Turunen SM4-luokan pistejohtajana Tampereelle – “Ei keskitytä liikaa mestaruustaistoon”

23.9.2016 / 12:56
Jesse Turunen Turun SM-rallissa elokuussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallybaron-tiimin kuljettaja Jesse Turunen on ehdottomasti yksi rallikauden yllättäjistä, sillä tulokaskauttaan SM-sarjassa ajava joensuulainen on vienyt nimiinsä SM4-luokassa kauden osakilpailuista puolet. Odotuksia paremmin sujuneen kauden ansiosta Turunen lähtee viikonloppuna Tampereella ajettavaan Pirelli-ralliin hakemaan mestaruutta.

Esa Ruotsalainen on jo varmistanut SM4-luokan hopeamitalin, joten mitään menetettävää Turusen pahimmalla haastajalla ei ole. Turuselle mestaruuteen riittää neljäs sija, mikäli Ruotsalainen vie voiton.

– Monenmoisia mietteitä on viime päivinä päähän ilmaantunut, mutta ei keskitytä liikaa mestaruustaistoon. Kultamitali tulee jos on tullakseen, turha sitä on sen enempää asiasta stressata. Lähdetään Karin (kartanlukija Kallio) kanssa ajamaan tarkasti ja katsotaan tilannetta perjantain jälkeen. (Joonas) Lindroos ja Ruotsalainen tulevat tappelemaan voitosta todella kovaa. Siihen kyytiin meidän ei onneksi tarvitse lusikkaamme sotkea, Turunen pohtii tiedotteessaan.

Tampereen seudulla ajettavan kilpailun tiestö on kuitenkin Turuselle mieluisaa ja tarkoituksena on ajaa rallia, “mummojen kirkkokyydityksiin” Turunen ei lupaa itseänsä ilmoittaa. Kesällä ajetussa Autoglym-rallissa Turunen sai kosketuksen siihen mitä on luvassa.

– Kyllä nämä tiet sopivat minulle huomattavasti paremmin, kuin edellisen osakilpailun kiitotiet. Jollain tapaa tulee mieleen kotiseutu sillä erotuksella, että mutkat tulevat jyrkemmin ja hypyt terävämmin vastaan. Sen kun muistaa nuotituksessa, niin kyllä tästä ihan hyvä paketti saadaan kasaan, Turunen päättää.

Lähde: Rallybaronin tiedote


Facebook kommentit