Turusella tuttu lähtötilanne SM-ralliin – “Vain voittamalla mestaruushaaveet omissa käsissä”

30.8.2019 / 14:30
Jesse Turunen (oik.) ja Kari Kallio ovat valmiina Laitilan SM-rallin haasteisiin (Kuva: Jani Salonen).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaina nähdään jälleen kovaa taistoa rallin SM-sarjan SM4-luokassa. Mestaruudesta haaveileva Jesse Turunen koettaa kääntää mollivoittoista kurssiaan kohti A-duuria.

Hiljattain 30 vuotta täyttäneen Jesse Turusen matkaan on kauden aikana mahtunut murheita ja näiden pohjalta päällimmäisenä ajatuksena on auton tekniikan kestäminen.

– Kyllä näille kilvanajolaitteille jotain ihmeellistä tapahtuu, kun numerolaput liimataan oviin. Saman tien alkaa ilmestyä outoja ääniä ja muuta epäilyttävää, hymähtää Turunen.

Huolimatta Turusen puheissa huokuvasta epäilyksestä joensuulaisen saldo kesän kilpailuista on ollut komeaa katsottavaa. Kaksivetoisten voitto Vetomiehissä ja Tengtools Sprintistä kertovat iskukyvystä, johon Honda-kuljettaja kykenee. Erityisesti jälkimmäinen kisa sai Turusen tyytyväiseksi, sillä ero kisan nopeimpaan oli vain puolen sekunnin luokkaa. Huomionarvoinen asia, koska Turunen ajoi kaksivetoisella autolla nelikoiden vauhtia.

– Valmistelukisaan olen kyllä tyytyväinen, kaikki toimi moitteettomasti ja ukkokin tuntui olevan auton kanssa samoilla linjoilla. Sen pohjalta on hienoa lähteä kohti Laitilaa, toteaa Turunen.

Laitilan SM-rallista Turunen ei paineita suostu ottamaan, mutta tietoisuus pakkovoitosta antaa kilpailuun oman mausteensa.

– Vain voittamalla saadaan pidettyä mestaruushaaveet omissa käsissä, joten taas ajetaan voitosta. Näinhän tässä on pitkin kautta jo tehty, Turunen päätti.

Teksti: Jani Salonen, Jesse Turusen tiedotus


Facebook kommentit