Turussa neljänneksi ajanut Hautamäki taistelee SM-hopeasta

24.8.2016 / 07:57
Ville Hautamäki ajoi Turun SM-rallissa SM2-luokassa neljänneksi (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen taistelu rallin SM2-luokan hopeamitalista jatkuu vielä kauden viimeiseen osakilpailuun asti. Viime perjantaina ja lauantaina Turussa ajetussa kilpailussa pari ajoi luokkansa neljänneksi.

Turun SM-ralliin valmistautuminen ei onnistunut Hautamäeltä kuten suunniteltiin.

– Ajoimme kilpailua edeltävänä sunnuntaina harjoituspätkällä ulos. Autoon tuli remonttia ihan riittävästi ja se sotki valmistaumista, Hautamäki kommentoi.

Perjantai-iltana Turun SM-rallissa ajettiin kolme erikoiskoetta. Niiden jälkeen Hautamäki ja Hautanen olivat luokkansa kuudensia.

– Auto ei ole kunnossa. Täällä on nopeita teitä, jossa kaiken on oltava täysin kunnossa. Sunnuntain ulosajon seurauksena ainakin vetoakseli oireili. Saimme sen vaihdettua, alajärveläinen kertoi perjantain kisaamisen jälkeen.

Lauantain kuudella erikoiskokeella Hautamäki ei kuitenkaan saanut vauhtia päälle ja kohtalona oli taistelu kolmannesta tilasta. Eroa jäi kuitenkin kolmanneksi ajaneeseen Antti Selivaaraan 19,4 sekuntia.

– Vauhtimme ei vain riittänyt. Toivon, että autosta löytyy vikaa kilpailun jälkeen. Auton kulku oli nihkeää. Eipä ole pitkään aikaan ottanut näin kovaa päähän, kun tämän kisan jälkeen, Hautamäki harmitteli.

– Tarkoitus ei ollut jäädä kuutta pistettä SM-hopean tavoittelussa, 9,5 pistettä nyt toisena olevan Juha Koljosen takana oleva Ville Hautamäki tarkensi.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Tampereella syyskuussa.

– Me taistellaan hopeasta loppuun saakka. Autourheilussa voi sattua mitä vain, Hautamäki muistuttaa.

Lähde: Hautamäki Motorsportin tiedote


Facebook kommentit