Turvassa Tiellä -ohjelma vuoden liikenneteko – “Kiitos kuuluu ammattitaitoisille kouluttajille”

10.12.2018 / 17:25
Ari Jalonen, Sanna Kinnunen, Jarmo Jokilampi ja Ulla Niku-Koskinen (Kuva: Susanna Parri).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen autourheiluliiton AKK:n Turvassa Tiellä -ohjelma palkittiin tänä vuonna Auto- ja Liikennegaalassa vuoden liikennetekona. Turvassa Tiellä -ohjelma on aloitettu Suomessa vuonna 2013 ja se pohjautuu kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n Action for Road Safety -kampanjaan.

Palkinto myönnettiin AKK:n Turvassa tiellä -ohjelmalle esimerkillisestä liikenneturvallisuustyöstä. AKK:n ohella palkittiin ohjelman koulutustoimintaan vahvasti osallistuva Suomen Autokoululiitto. Ohjelma edistää liikenneturvallisuutta muun muassa pitämällä maksuttomia koulutuksia suomalaisissa oppilaitoksissa.

Palkinnon vastaanottivat AKK:n projektipäällikkö Sanna Heinonen ja Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi. Palkinnon puolestaan jakoivat toimitusjohtaja Ulla Niku-Koskinen Liikennevakuutuskeskuksesta, sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ari Jalonen.

– Iso kiitos tästä palkinnosta kuuluu ammattitaitoisille kouluttajille. Nuorten kanssa koulutuksen pitää olla vastuullista ja mielenkiintoisella tavalla esiin tuotua. Hyvin tehty laadukas materiaali on mielenkiintoista ja auttaa liikenneturvallisuusviestin viennissä, sanoo Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi.

Eri lajien huippu-urheilijat ovat vuosien saatossa olleet merkittäviä keulakuvia liikenneturvallisuuden edistämisessä. Turvassa Tiellä -ohjelman kasvoja ovat esimerkiksi F1-kuljettaja Valtteri Bottas, MM-rallikuljettaja Esapekka Lappi, ampumahiihdon kuusinkertainen MM-kisamitalisti ja kolminkertainen maailmancup-voittaja Kaisa Mäkäräinen, sekä Vuoden urheilija 2016 ja viisinkertainen paralympiavoittaja, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti.

Turvassa Tiellä -ohjelman toimintaperiaate on vaikuttaa liikenteeseen kohdistuviin asenteisiin keskustelun ja konkreettisen tekemisen kautta. Kuluvaan vuoteen mennessä ohjelmalla on ollut yli 120 kouluttajaa ja se on tavoittanut yli 100 koulua, sekä yli 6000 yläkoulussa tai toisella asteella opiskelevaa opiskelijaa. Lisäksi ohjelman tapahtumissa on ollut yli 130 000 ihmistä.

Valtakunnallisen tieliikenneturvallisuusohjelman kumppaneina toimivat tällä hetkellä Suomen Autokoululiiton lisäksi muun muassa poliisi.

– Jatkossa haluamme olla entistäkin isommin mukana liikenneturvallisuustyössä, sekä viedä tätä tärkeää sanomaa yhä useammalle nuorelle. Olemme valtavan iloisia, että meillä on upeita yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistavat ohjelman valtakunnallisen toteutuksen ja mukaan tietysti mahtuu edelleen, innostaa projektipäällikkö Sanna Heinonen AKK:sta.

Lue myös! Aiemmat Turvassa Tiellä -julkaisut UrheiluUutiset.comissa

Teksti: AKK:n tiedote


Facebook kommentit