Tuttu menopeli muuntautuu sähköautoksi, Grönholm jatkaa rallicrossin MM-sarjassa

2.2.2022 / 18:28
Niclas Grönholm kilpailee tulevana lauantaina Riihimäen SM-rallissa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjassa kilpaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa pääluokan osalta sähköautoilla. Mukana nähdään myös Niclas Grönholm, joka viime kaudella sijoittui MM-sarjan loppupisteissä kolmanneksi.

Ensimmäisen kilpailunsa rallicrossin MM-sarjassa vuonna 2015 ajanut Niclas Grönholm, 25, jatkaa MM-sarjassa myös tänä vuonna, kun pääluokassa siirrytään ensimmäistä kertaa sähköautoihin. MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Ruotsin Höljesissä vasta heinäkuussa, joten uutisrintamalla on vielä toistaiseksi ollut hiljaista. Tähän mennessä ennen Grönholmia osallistumisensa MM-sarjaan on varmistanut vasta hallitseva maailmanmestari Johan Kristoffersson.

Tulevana lauantaina Riihimäellä ajettavaan SM-ralliin osallistuva Grönholm taustoittaa tiedotteessaan, että nyt tilattu sähköpaketti sisältää innovatiivisella jäähdytysjärjestelmällä varustetun 52,65 kWh:n akuston, 250 kW:n sähkömoottorit auton molemmille akseleille, sekä kaksi invertteriä.

670 hevosvoimaa tuottava paketti tullaan asentamaan yhteistyössä ranskalaisen kori- ja turvakaarivalmistaja Matter Motorsportin ja itävaltalaisen Kreisel Electricin kanssa viime vuosilta tuttuun Hyundai i20 -autoon, joka nousi Marcus Grönholmin GRX:n, sekä Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen SET Promotionin johdolla MM-sarjassa voittaja-autoksi.

– Emme pura valmista rallicross-autoa, vaan rakennamme sähköautomme samaan konseptiin. Mutta ei mennä asioiden edelle. Toivotaan, että toimitusaikataulu pitää ja pääsemme keväällä hommiin, Grönholm kommentoi.

 

 

“Ralli on hyvä harjoittelumuoto rallicrossiin”

Riihimäen SM-rallissa Grönholm yhdessä luottokartturinsa Antti Linnakedon kanssa kilpailevat Co-Motorsport-tiimin Skoda Fabia R5 -autolla ja MRF:n renkailla. Grönholmille kyseessä on uran viides SM-ralli ja niistä kolme on ollut Tunturiralleja Rovaniemellä. Lisäksi inkoolainen osallistui viime vuonna rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailuun Turun seudulla. Grönholmin paras sijoitus SM-ralleista on vuoden 2020 Tunturirallin SM1-luokan viides sija.

– Oli taas nopea päähänpisto, että lähdemme ajamaan. Hauskaa lähteä kilpailemaan, mutta haastavaa rallin ajaminen taas tauon jälkeen on. Kun ajaa yhden rallin vuodessa, niin nuotin teko tuottaa eniten ongelmia. Pitäisi sisäistää nopeasti mitä kakkosohjaajalle kirjoitettavaksi pyytää. Lähdemme reitille ilman tulostavoitteita. Teemme nuoteistamme mahdollisimman yksinkertaiset, ajamme omaa vauhtiamme ja pidämme hauskaa, Grönholm ennakoi.

Hauskanpidon lisäksi rallit tarjoavat Grönholmille tottakai myös tärkeää ajotuntumaa sitä päälajia, rallicrossia, silmällä pitäen.

– Ralli on hyvä harjoittelumuoto rallicrossiin. Rallissa pitää heti ensimmäisestä metristä alkaen ajaa kovaa ja se edesauttaa rallicross-kauden alussa nopeammin vauhtiin pääsemistä. Pitäisi ajella ralleja vielä vain lisää, niin ne auttaisivat enemmän, Grönholm korostaa.

Riihimäen SM-ralli ajetaan tulevana lauantaina. Kilpailureitti pitää sisällään kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 98,11 kilometriä.

Rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteri 2022

01) 02.07.-03.07. Höljes, Ruotsi
02) 30.07.-31.07. Nurburgring, Saksa
03) 13.08.-13.08. Hell, Norja
04) 14.08.-14.08. Hell, Norja
05) 03.09.-03.09. Riika, Latvia
06) 04.09.-04.09. Riika, Latvia
07) 17.09.-17.09. Montalegre, Portugali
08) 18.09.-18.09. Montalegre, Portugali
09) 08.10.-08.10. Spa-Francorchamps, Belgia
10) 09.10.-09.10. Spa-Francorchamps, Belgia
11) Kapkaupunki, Etelä-Afrikka *
12) Kapkaupunki, Etelä-Afrikka *

* = Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit