Tutut nimet avasivat parhaiten jääradan SM-sarjan

7.2.2016 / 15:19

[ A- ] / [ A+ ]

Tutut nimet olivat kärjessä, kun Akaan Moottorimiesten järjestämässä autojen jääradan SM-sarjan avauksessa ratkottiin SM- ja Cup-pisteitä. Sarjassa on tänä vuonna neljä osakilpailua, avauksesta jatketaan Paltamoon.

Suurimmat luokat olivat kaksivetoiset Super Saloon-autot. Ne ajoivat vakioliukuesteillä 18 kuljettajan voimin. Erikoisliukuesteillä matkaan starttasi 13 kilpailijaa. Vakioliukuesteiden kisassa voittoon nousi alkuerässä vaikeuksien kautta B-finaaliin selvinnyt Oulaisten Janne Taskila.

-Alkuerässä tuli osumaa. Tukivarsi vääntyi ja auto kääntyi toiselle puolelle huonosti. Sitä saatiin tauoilla kuntoon ja B-finaalista tuli jo kärkipaikka. Sieltä oli hyvä startata A-finaaliin.

A-finaalissa Taskila iskeytyi kärkeen ajaneen Jukka Lassilan kantaan. Ei aikaakaan, kun Taskila otti ohituskaistan ja ajoi voittoon. Lassila ajoi kakkoseksi ja Juha Sillanpää kolmoseksi.

Erikoisliukuesteiden finaalissa oli dramatiikkaa. Juha-Pekka Mattilan auto pyörähti ja sammui varikkokaarteeseen. Kärjessä painalsi taas Lassila, kantaan ampui Noormarkun Joni-Pekka Rajala kardaanivetoisellaan. Pian moninkertaisen kultamitalistin vauhti oli liikaa Lassilalle, Rajala ajoi ohitse ja voittoon. Lassila ajoi tässäkin kakkoseksi ennen Vetelin Sakari Klemolaa. Tämä menetti hetkeksi kolmannen sijan John K. Westmanin ohituksen myötä. Mutta Westmanille tuomittiin musta lippu ohituksesta keltaisen lipun alueella.

Kolmas SM-arvoinen luokka oli V1600. Siinä mentiin pitkään Jukka Yli-Hellän komennossa. Mutta takaa nousi Kokkolan Emil Westmanin johdolla kova kolmikko. Asfalttiratojen hallitseva mestari veikin nyt voiton, kakkoseksi Ähtärin konkarikuljettaja Jari Koskimaa ja kolmanneksi Koillis-Savon Jarmo Hallman.

Cup-pisteistä ajettiin nelivetoautojen Super Car-luokassa ja kaksivetoisten ralliautojen luokissa. Nelivetojen luokassa ei Raahen Ari Perkiömäkeä haitannut alkuerässä otettu vilppilähtö. Nyt Perkiömäki starttasi sääntöjen mukaisella tavalla, jopa rauhallisesti. Mutta matkassa vauhti kiihtyi ja hän ohitti kärjessä ajaneen Päijät-Hämeen Kari Irrin. Kolmanneksi ajoi suomen radoilla ensiesiintymisen tehnyt Viron Mart Tikkerbär.

Ralliautojen luokan yllättäjä oli Härmän Martti Lähdesmäki. Hän tuli aivan viime tingassa kilpailupaikalle. hyväksyttiin mukaan ja hoiti homman kunnialla. Voitto sekä alkuerästä että finaalissa. Finaalissa Lähdesmäen pisti koville Lopen Jouko Karhumäki mutta ei päässyt ohitukseen. Kolmanneksi sijoittui Iisalmen Harri Korkiakoski. Parhaan pistesaldon tässä luokassa kuittaa Karhumäki. Lähdesmäki ei ollut ilmoittautunut sarjaan.

Teksti: Kare Asp


Facebook kommentit