Tuukka Hallia täysin omaa luokkaansa Lahden rallisprintissä – “Hieman on huima tie”

14.1.2019 / 06:41
Tuukka Hallia oli huippuiskussa Lahden rallisprintissä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin seitsenkertaisen Suomen mestarin Tomi Hallian poika Tuukka on saanut huikean startin kilpailukauteensa 2019. Rantasalmella tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna nelivetokaluston ratissa debytoinut Hallia ajoi sunnuntaina Lahdessa Top Building Rallisprint -kilpailussa koko porukan nopeimman ajan.

Lahden UA:n järjestämä Top Building Rallisprint -kilpailu ajettiin sunnuntaina Lahdessa, Villähteen Hokkarassa, aiemmista vuosista tutulla noin neljä kilometriä pitkällä radalla. Radan ajosuunta tosin oli nyt päinvastainen kuin kolmena aiempana vuonna. Mukaan oli ilmoittautunut 78 kilpailijaa ja yksi heistä oli Tuukka Hallia, 17, rallisprintin seitsenkertaisen Suomen mestarin Tomi Hallian poika, joka sai ajokortin poikkeusluvalla viime vuoden marraskuussa.

Poikkeusluvalla saatu ajokortti mahdollistaa Hallian osallistumisen kilpailuihin nelivetokalustolla ja debyyttinsä nuorukainen suoritti jo tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Rantasalmella, missä sijoitus nelivetoluokassa oli heti komeasti toinen. Edelle ehti silloin vain isä Tomi, joka oli pari sekuntia poikaansa nopeampi.

Lahdessa ei Tomi kilpaillut, joten erinomaisen nelivetodebyytin tehnyt Tuukka nousi jo toisessa nelikkokilpailussaan sinne aivan kuumimpien ennakkosuosikkien joukkoon.

– Hyvillä fiiliksillä! Hieman on huima tie. Viimeinen maalihyppyri, siihen pitää vähän katsoa mitä kyytiä kestää tulla, muuten lentää. Ja tollainen “kotikutoinen” hajoaa siihen paikkaan, kun laskeutuu, siitä on kokemusta. Se riittää, että ehjänä pääsee maaliin ja Pynnösen Ville jää taakse, Tuukka Hallia ennakoi tulevaa kilpailua järjestäjän Facebook-sivulla ennen ensimmäistä kierrosta.

Jo heti ensimmäisellä kierroksella Hallia oli huippuvauhdissa lyömällä tulostaululle ajan 2.14,04, joka olisi jo riittänyt päivän nopeimman kuljettajan titteliin ilman toisen kierroksen suoritusta. Hallia kuitenkin paransi aikaansa toisella kierroksella lähes kolmella sekunnilla ja näin ollen sekä junioreiden, että nelivetoisten voitto kirjattiin tälle huippulupaukselle täysin ylivoimaiseen tyyliin.

Yleiskilpailun ykkönen oli Samuli Pokela, Ville Puhakka ajoi toiseksi ja Jukka Tenho oli kolmas. Hallian mainitsema Ville Pynnönen jätettiin yleiskilpailussa neljänneksi ja Pynnönen hävisi Hallian ajalle yli kuusi sekuntia. Senioreissa nopein oli Mikko Haataja, naisissa Marjo-Riitta Mansikkamäki, Historic-luokkien ykkönen oli Harri Könönen ja V1600-luokan voittoon ajoi Roope Suomalainen. Nopeimman kaksivetoisen tittelin nappasi Krister Sjölund.

Top Building Rallisprint 2019 voittajat

Yleiskilpailu – Samuli Pokela (JärvisUA) Mitsubishi Lancer E4 2.14,41
Seniorit – Mikko Haataja (LohUA) Mitsubishi Lancer E9 2.18,94
Juniorit – Tuukka Hallia (MäntsMK) Mitsubishi Lancer E6 2.11,36
Naiset – Marjo-Riitta Mansikkamäki (HämUA) Toyota Starlet 2.31,85
Historic – Harri Könönen (HyUA) Mazda 323 GTX 2.32,43
V1600 – Roope Suomalainen (ValUA) Suzuki Swift GTI 2.38,65
Nelivetoiset – Tuukka Hallia (MäntsMK) Mitsubishi Lancer E6 2.11,36
Kaksivetoiset – Krister Sjölund (OriUA) Toyota Corolla GT 2.25,29

Lue myös! Harri Könönen piiskasi Mazda 323:n voittovauhtiin Lahdessa – “Tietenkin olen päivään tyytyväinen” (14.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit