Tuukka Taponen taituroi MM-hopealle – “Vahva tunne, että tänään räjäytetään potti”

9.11.2020 / 13:33
Tuukka Taponen, kartingin OKJ-luokan MM-hopeamitalisti (Kuva: tuukkataponen.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Tuukka Taposesta tuli viime viikonloppuna Portugalin Portimaossa historian kuudes MM-mitalin kartingissa saavuttanut suomalaiskuljettaja.

Jo kahden vuoden ikäisenä kartingin aloittanut Tuukka Taponen, 14, taituroi viime viikonloppuna Portugalin Portimaossa MM-hopealle OK-Junior-luokassa, jossa menestystä tavoitteli peräti 100 kuljettajaa. Maineikkaassa Tony Kart Racing -tiimissä kilpaileva Taponen kirjautti kuivalla radalla, sekä sateella ajetuista viidestä alkuerästä neljä viidettä sijaa ja kerran sijoitus oli 12. Alkuerien kokonaissijoitus oli yhdeksäs, joka oli myös Taposen lähtöpaikka finaaliin.

Finaalissa Taponen nousi komean esityksen päätteeksi aina kolmanneksi asti ja kun edellä toiseksi sijoittunut Arvid Lindblad sai viiden sekunnin aikarangaistuksen, nousi lohjalainen lopulta MM-hopealle. Mestaruuden voitti britti Freddie Slater, 1,7 sekunnin erolla ennen Taposta, kun taas kolmannen sijan nappasi Slaterin maanmies Harry Burgoyne.

– Tämän vuoden päätähtäin oli OKJ-luokan MM-mitalin voittaminen. Ja tämän päivän päätteeksi voidaan vetää peitto päälle MM-hopeamitali kaulassa. Mahtava tunne, Taponen kommentoi Facebook-sivullaan MM-finaalin jälkeen.

Ennen Taposta vain viisi suomalaiskuljettajaa on yltänyt kartingissa MM-mitalille ja heistäkin vain Aaro Vainio (2009) oli saavuttanut aiemmin MM-hopeaa. Suomalaisia MM-pronssimitalisteja kartingin historiasta löytyy neljä: Risto Virtanen (1993), Kimmo Liimatainen (1995), Heikki Kovalainen (2000), sekä Juho Valtanen (2017).

– Luotto oli kova koko viikon ja finaalin lähtöpaikasta huolimatta meillä oli vahva tunne, että tänään räjäytetään potti. Hopea ei ole mestaruus, mutta MM-mitali on silti kova juttu. Ei meinaan ole moni Suomipoika pallilla seissyt. Ylpeä saa olla itsestä ja koko porukasta ympärillä. Meillä on mahtava tiimi kasassa, ensi kaudella OK-luokkaan siirtyvä Taponen kehui.

OK-Junior MM-finaalin tulokset

1) Freddie Slater (GBR) 17 kierrosta
2) Tuukka Taponen + 1,795
3) Harry Burgoyne (GBR) + 2,466
4) Christian Ho (SGP) + 4,602
5) Arvid Lindblad (GBR) + 5,075
6) Maceo Capietto (FRA) + 6,618

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Tuukka Taposen kommentit: Facebook


Facebook kommentit