Ulkomaiset mediat: Brittitalli tarjonnut Rovanperälle pitkää sopimusta

28.8.2019 / 17:42
Kalle Rovanperää ollaan viemässä kovaa vauhtia WRC-auton rattiin ensi kaudella (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun rallin MM-sarjasta on tänä vuonna ajamatta enää neljä osakilpailua, on ensi vuoden osalta kuljettajien sopimustilanne vielä pahasti auki.

Rallin MM-sarjan kauden 2020 varmoja kuljettajasopimuksia tällä hetkellä ovat vain Sebastien Ogierin, sekä Esapekka Lapin jatko Citroenilla, sekä Thierry Neuvillen jatko Hyundailla. Lisäksi rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on sopinut ajavansa myös ensi vuonna Hyundailla kuusi MM-osakilpailua.

Keskiviikkona ulkomaisista autourheilumedioista muun muassa puolalainen Rallypl.com ja italialainen Rally.it uutisoivat, että M-Sport Ford -talli olisi tarjonnut Kalle Rovanperälle viisivuotista sopimusta. Rovanperä ajoi uransa ensimmäisen MM-rallin syksyllä 2017 Walesissa M-Sport Ford -tallissa, mutta on sen jälkeen edustanut tähän päivään asti Skoda Motorsport -tallia.

Alkukesästä brittiläinen Motorsport News uutisoi, että Toyotalla ja Rovanperällä olisi jo sopimus tehtynä ensi kauden osalta. Sekä Toyota, että Rovanperä tyrmäsivät nämä väitteet. Toyota-talli ei ole vielä julkistanut ensi vuodeksi yhtään kuljettajasopimusta. Tänä vuonna Tommi Mäkisen johtamassa tallissa ajavat MM-sarjan pistejohtaja Ott Tänak, Jari-Matti Latvala, sekä Kris Meeke.

Brittiläisen Autosport-lehden mukaan M-Sport Ford -talli olisi edelleen erittäin halukas saamaan Tänak takaisin tallin kuljettajaksi. Virolainen edusti M-Sportia MM-sarjassa usean vuoden ajan ennen siirtymistään Toyotalle. Autosportin mukaan M-Sportin johtaja Malcolm Wilson kävi neuvotteluja Saksan MM-rallin aikaan Tänakin, sekä hänen managerinsa Markko Märtinin kanssa. Tänak on ilmoittanut, että hänellä ei ole vielä sopimusta minkään tallin kanssa ensi kauden osalta.

Rallin MM-sarjan kuluvan kauden seuraava osakilpailu ajetaan Turkissa 12.-15. syyskuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit