Ulosajo Mäkisen harmina F-rallisarja debyytissä – “Pelästyin, että nyt on laina-auto entinen”

4.2.2019 / 20:12
Niko Mäkinen kilpaili Hankasalmella laina-Hondalla (Kuva: Timo Pullikka).

[ A- ] / [ A+ ]

Niko Mäkinen ajoi uransa ensimmäisen F-rallisarjan kilpailun viime viikonloppuna Hankasalmella, kun kausi alkoi Revontulirallin merkeissä. Nuottiluokassa ajanut Mäkinen lähti ajamaan voittovauhtia ajaen neljä pohja-aikaa kuudesta mahdollisesta, mutta kohtalokas virhe pilasi mahdollisuudet kilpailun voittoon.

Ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan yhdeksän kilometriä. Niko Mäkinen oli heti hereillä ja kellotti sinne parhaan ajan. Toisella erikoiskokeella sama tahti jatkui, laihialainen oli jälleen nopein, mutta kolmannella pätkällä sedältään Tomi Mäkiseltä lainassa ollut Honda Civic pölähti syvälle hankeen ja voittotaistelu valui käsistä.

– Mulla vilkkui Tomin kuva silmissä, kun tajusin, että nyt mennään aika syvälle. Pelästyin, että nyt on laina-auto entinen. Meille tuli nuottivirhe, vedettiin ulos tiukassa oikessa. Onneksi ei ollut vastassa puita eikä kiviä, muuten olisi kisa päättynyt sinne, Mäkinen kertasi tapahtumia.

Sijoitus putosi johtopaikalta sijalle 12, mutta kartanlukija Topi Luhtisen kanssa matkassa ollut Mäkinen ei takaiskusta lannistunut. Nousu kohti kärkeä alkoi, Mäkinen latasi tauon jälkeisille erikoiskokeille pohjat ja ennen viimeistä erikoiskoetta sijoitus oli jo viides.

– Tauolla paikkailtiin vähän autoa ja päästiin jatkamaan. Vedettiin rennosti loputkin pätkät ja koitettiin nousta tuloksissa sija kerrallaan. Ennen viimeistä ek:ta katsottiin, että hyvällä ajolla saadaan vielä yksi sija petrattua ja se onnistui. Harmittaa, kun tuli yksi virhe, mutta muuten ollaan tyytyväisiä vauhtiin, se näyttää riittävän. Kiitoksia koko tiimille hauskasta viikonlopusta, Mäkinen päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Puistohulmi Racingin tiedotus


Facebook kommentit