Ulosajot Lindholmin harmina – Uskomaton tilasto kolmesta edellisestä SM-rallista

23.1.2020 / 19:45
Emil Lindholm ajoi Tunturirallissa SM1-luokassa kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Emil Lindholmin lähes puolen minuutin luokkajohto rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Tunturirallissa viime viikonloppuna vaihtui viimeisellä erikoiskokeella ulosajon seurauksena kolmanteen sijaan.

Tunturirallissa, rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa, nähtiin jälleen kerran se, että rallissa sijoitukset ja pisteet jaetaan vasta maalissa. Emil Lindholmin johtomarginaali SM1-luokassa toisena olleeseen Teemu Asunmaahan nähden oli jo 27,9 sekuntia, kun ajamatta oli enää yksi erikoiskoe. Parikymmentä kilometriä pitkä Niskavaara kuitenkin pudotti Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen lopulta luokassa sijalle kolme.

– Kartturi luki nuotin juuri niin oikein kun vain voi, minä vain kuulin sen väärin. Sellainen nypyn takana oleva vasuri, joka vielä kiristyi. Kyytiä oli varmaan joku viisikymppiä liikaa. Perä edellä penkkaan ja sitten työnsi vähän keulaakin sinne. Pysyi tiellä, mutta ongelma oli se, että ilmansuodatin oli täynnä lunta. Piti pysähtyä puhdistamaan se, Lindholm kommentoi UrheiluUutiset.comille tuoreeltaan viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Lindholm jäi viimeisellä erikoiskokeella pohja-ajasta minuutin ja 39,2 sekuntia. Erot kolmen kärjen takana olivat sen verran suuret, että palkintosijoilta ei espoolainen Skoda-kuljettaja kuitenkaan pudonnut pois. Hurjavauhtisessa ulosajossa oli mukana siis tuuriakin, matka kun olisi voinut jäädä kokonaan kesken ja pisteet saamatta, tai aikaa olisi kulunut niin paljon, että sijoitus olisi pudonnut vieläkin alemmaksi.

– Kolmannen sijan pisteet, ne on tietysti arvokkaat. Tottakai valtava pettymys, voitosta lähdettiin ajamaan ja voitto näytti, ei missään nimessä varmalta, mutta todennäköiseltä. Veikkaan, että loppupätkälle tuli kyllä pohjat, sellaisella apinanraivolla sen ajoin, Lindholm löysi pettymyksen keskellä kasvoilleen myös hymyä.

Lindholmin kohdalla ulosajot ovat viime SM-ralleissa olleet iso murheenkryyni ja siitä hyvänä osoituksena käy seuraava tilasto. Kolmessa viimeisimmässä SM-rallissa, Laitilassa ja Salo-Turussa viime vuonna, sekä tämänvuotisessa Tunturirallissa, on ajettu yhteensä 27 erikoiskoetta. Lindholm on johtanut näissä kolmessa SM-rallissa SM1-luokkaa 19 erikoiskokeen ajan (70,3 %), mutta tulosrivistä ei löydy yhtään voittoa: keskeytys, kuudes ja kolmas.

Kuusi SM1-luokan pohja-aikaa Tunturirallin 10 ajetulla erikoiskokeella kellottanut Lindholm on ollut siis tilastojen valossa SM-sarjan kuninkuusluokan nopein kuljettaja kolmessa viimeisimmässä SM-rallissa, mutta kuten alussa tuli se vanha viisaus jo kertaalleen mainittua, niin rallissa sijoitukset ja pisteet jaetaan vasta maalissa.

– Että voi voittaa, niin pitää olla nopea, mutta myös malttia. Tämä Tunturirallin ulosajo ei ollut kuitenkaan yli-innokkuutta, vaan keskittymisvirhe. Tähän löytyy lääkkeet helpostikin, Lindholm katsoi positiivisin mielin kohti tulevaa.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 7.-8. helmikuuta. Ruotsin MM-ralli starttaa puolestaan 13. helmikuuta. Lindholm ja Korhonen nähdään mukana molemmissa näissä kilpailuissa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit