Uran ensimmäinen EM-finaalipaikka Jere Kalliokosken kauden 2018 kohokohta

3.1.2019 / 11:39
Jere Kalliokoski Latvian EM-osakilpailussa syyskuussa 2018 (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Alahärmäläinen Jere Kalliokoski oli uuden tilanteen edessä, kun rallicross-kausi 2018 oli alkamaisillaan. Kalliokoski oli tehnyt talvella sopimuksen uuden G-Fors-tiimin kanssa.

Ranskalaistiimin tallissa odotti juuri valmistumaisillaan oleva “musta paholainen”, Renault Clio R.S RX Supercar -auto. Sopimukseen sisältyi rallicrossin EM-sarja, joka käsitti viisi osakilpailua. Talvella Jere Kalliokoski lensi Ranskaan testaamaan autoa ja oli testien jälkeen pelkkää hymyä. Ensimmäinen kilpailu Espanjassa veti kuitenkin suupielet alaspäin, pohjalainen sisukaan ei auttanut.

– Mieli oli korkealla, kun reissuun lähdettiin, mutta startit pilasivat viikonlopun. Niitä mennään tiimin kanssa treenaamaan ennen Belgian kisaa, AL-Härmää edustava Kalliokoski tuhahti Barcelonan kilpailun jälkeen.

Seuraava osakilpailu ajettiin Belgiassa ja nyt lähdöt onnistuivat paremmin. Ja koska ratavauhti oli kohdallaan jo Barcelonassa, oli tuloksena semifinaalipaikka. Sen lähdön alahärmäläinen muistaa pitkään.

– Toisen kierroksen jälkeen alkoivat jarrut hävitä, sitten oikutteli vaihdelaatikko. Maaliin tulin viidentenä ja se oli aika hurja hetki. Ei ollut jarruja ja vedin ihan “sukkana” kilpakumppaneiden sekaan. Onneksi käsijarru toimi ja sain auton pyöräytettyä ja vältin erittäin ison kolarin. Harmitti ihan älyttömästi, kun finaalipaikka meni ohi suun, mutta nyt tiedän mihin pystyn, Kalliokoski kommentoi.

Kahden osakilpailun perusteella tiedettiin, että auto ja kuski ovat nopeita ja vain Renaultin luotettavuudessa oli toivomisen varaa. Seuraavaksi vuorossa oli yksi kauden odotetuimmista tapahtumista, Höljesin rallicross festivaaleilla Ruotsissa jokainen haluaa onnistua.

“Silmissä näkyi tähtiä”

Sanomattakin oli selvää, että odotukset olivat korkealla ja Höljesin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Kalliokoski oli semifinaalipaikalla, mutta sunnuntai oli musta. Vaikeudet alkoivat kolmannessa erässä.

– Latasin itseni hyvään vireeseen ja sain hyvän startin. Johdin lähtöä, kunnes yhtäkkiä näin liekkien leimahtavan konepellin raosta ja sitten alkoi savuta. Ohjaustehostimesta lensi öljyä kuuman turbon päälle ja se aiheutti pikku tulipalon. Paikalle rientänyt palomies oli toimelias ja sai tyhjättyä osan sammuttimesta konehuoneeseen. Tämä episodi johti siihen, että tiimillä oli kiire saada auto ajettavaan kuntoon viimeistä erää varten. Kauhealla tohinalla sitten starttiin, jossa sain taas ihmetellä autourheilun nurjia puolia. Ratin keskiön ruuvit irtosivat ja ratti alkoi heilua. Ei siinä enää kilpaa ajettu, Kalliokoski kertoi pettyneenä.

Kaksi etappia oli jäljellä ja seuraavaksi karavaani pysähtyi G-Fors-tiimin maaperälle, kun edessä oli kotikilpailu Ranskan Loheacin radalla. Kalliokoski kesti tallin luomat paineet ja täräytti finaaliin, ensimmäistä kertaa urallaan EM-sarjassa.

– Ensimmäisessä mutkassa oli aika ahdasta, siinä tuli annettua ja saatua osumia. Putosin kolinoissa neljänneksi. Sitten edellä olevan kaverin autoon tuli jotain häikkää, vauhti hiipui ja jouduin väistämään sitä. Samassa hötäkässä takaa tuli Thomas Bryntesson joka meni ohi. Sen verran tässä vaiheessa oli tullut eroa kärkeen, etten sinne enää ehtinyt, joten viides sija on täältä tuliaisena.

Viimeinen kilpailu ajettiin Latviassa. Alku oli kirjaimellisesti tuskaista.

– Radan hyppyriin vedetään noin 140 km/h, mutta sen lennon jälkeen auton iskarit lyövät pohjaan. Kun “ländääminen” ei onnistu, joudun ottamaan vähän vauhtia pois ja häviän heti kierrosajassa. Nyt tulin pari kertaa alas niin, että silmissä näkyi tähtiä ja jouduttiin vaihtamaan öljypohja ensimmäisen erän jälkeen.

21-vuotias Kalliokoski oli kiinni finaalipaikassa ja nyt se jäi yhden sijan päähän.

– Lähdin semifinaalin toisesta rivistä ja olin kolmantena, mutta Cyril Raymond oli vain nopeampi. En saanut pidettyä häntä takana ja putosin neljänneksi. Kyllä se harmitti heti lähdön jälkeen tosi kovaa, kun kausi päättyi tuohon. Kisa oli meille kuitenkin nousujohteinen, vähän kuin koko kausi pienoiskoossa: alussa vaikeuksia ja loppua kohden parani, Kalliokoski kuvaili.

Lue myös!

Kalliokoski vaihtaa EM-sarjasta pohjoismaisiin ratoihin (17.10.2018)
G-Forsin debyyttikausi EM-sarjassa toi yhden palkintosijoituksen (2.1.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Jere Kalliokosken tiedotus


Facebook kommentit