Uran paras ralliin valmistava testi siivittää Nordgrenin mestaruusjahtiin Tampereelle

22.9.2016 / 11:11
Juuso Nordgren Turun SM-rallissa elokuussa (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Nordgren lähtee tulevana viikonloppuna Tampereella ajettavaan SM-sarjan päätöskisaan SM3-luokan pistejohdossa. Ennalta jännittävimmältä näyttänyt mitalitaistelu sai yllättäviä käänteitä aivan kisan kynnyksellä.

Alkuviikosta Jämsässä Vaherin maisemissa AKK Driver Academyn leirillä testannut Juuso Nordgren painoi pitkää päivää yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa, jotta kaikki olisi valmista kauden huipennukseen.

– Maanantaina taidettiin tehdä 12 tuntia nuottitreeniä ja tiistaina ajettiin testiä yli 120 kilometriä, joten kyllä tässä on saanut ihan tosissaan vetää, nuorukainen kertoo tiedotteessaan.

Kaikki sujui testeissä ongelmitta ja päällimmäisenä Nordgrenista huokui tyytyväisyys kahden päivän antiin.

– Tiistai-iltana, kun lähdettiin ajelemaan kotiin totesin, että tämä on ollut varmaan paras ralliin valmistava testi, jonka olen ikinä tehnyt, Nordgren sanoo.

Ei voittamisen pakkoa

Nordgrenin haaveet mestaruudesta saivat rutkasti tuulta siipiensä alle, kun lähimpien uhkaajien valmistautuminen Pirelli-ralliin meni täysin uusiksi. Jukka Korhonen perui osallistumisensa, koska hän myi autonsa ja Anssi Rytkösen valmistava kisa viime viikonloppuna Seinäjoella päättyi kaatoon. Nordgren vakuuttaa, ettei muiden tilanne vaikuta omaan valmistautumiseen.

– Meidän ei tarvitse lähteä ajamaan voitosta, vaan meille riittää sellainen suoritus, joka varmistaa mestaruuden. Käytännössä se tarkoittaa, että olemme Rytkösen edellä lopputuloksissa.

Pirelli-ralli on Nordgrenille poikkeus tämän vuoden SM-kalenterissa. Karkkilalainen ajoi uransa ensimmäisen SM-rallinsa juuri Tampereella tasan vuosi sitten, joten aivan tyhjin taskuin ei kisaan tarvitse lähteä.

– Tämän vuoden reitillä on muutamia pätkiä, jotka muistan viime vuodelta. Ja vaikkei meidän tarvitsekaan ajaa voitosta hampaat irvessä, niin voisin veikata, että perjantai-illan Pengonpohja ja lauantai-aamun Savo ovat rallin ratkaisupaikkoja, Nordgren vinkkaa.

Kauden päätöskisassa jaetaan 1,5 kertaiset pisteet, joten varaa kannattamattomiin riskeihin ei ole. Koko kisan taktiikastaan Nordgren on varsin jämpti.

– Me ajamme nyt mestaruudesta, emmekä yksittäisen kisan voitosta. Siitä lähdetään, että lauantaina juhlitaan mestaruutta, Nordgren lataa.

SM3-luokan pistetilanne ennen Tampereen finaalia

1) Juuso Nordgren 79
2) Anssi Rytkönen 75,5
3) Jukka Korhonen 73
4) Pyry Ovaska 44

Lähde: Juuso Nordgren Racingin tiedote


Facebook kommentit