Urheilua tai ei, mutta virtuaalinen kilpa-autoilu nousee SM-tasolle

19.4.2016 / 13:50
Laulajapoika Robin, alppihiihtoeläkeläinen Kalle Palander ja Ruotsissa ratoja kiertävä Emma Kimiläinen pitävät myös virtuaaliajosta.

[ A- ] / [ A+ ]

Virtuaalinen autourheilu eli eMotorsports on uusin SM-tason autourheilun lajitulokas. Kyse on tietokoneilla tapahtuvasta verkossa järjestettävästä online-kilpapelaamisesta ja osallistuminen on mahdollista jokaiselle ratin taakse haluavalle.

eSports-lajit ovat yksi maailmalla nopeimmin kasvavista urheilumuodoista, jonka tähdet tienaavat huimia palkkioita. Kuitenkin itse lajit ja harrastaminen ovat todella edullisia. Virtuaalisen autourheilun SM-sarjan järjestäjä on International eMotorsports Accosiation (IeMA) ja sarjan promoottorina toimii Circuit eMotorsports, joka on tuttu myös samannimisestä, Sub-kanavalla pyörivästä TV-sarjasta.

Virtuaalisen autourheilu on paitsi edullista, myös palkitsevaa. AKK-Motorsport ry:n valvonnassa SM-kausi 2016 sisältää 7 osakilpailua ja mestaruuden nimiinsä vienyt kuittaa komean 5000€ palkintopotin. Pelkästä penkkiurheilusta ei ole enää kysymys, sillä taso tulee olemaan taatusti korkea ja kilpailu kovaa. Kotikuskien lisäksi sarjaan osallistuu kuljettajia muista autourheiluluokista ja virtuaalipelisarjoista.

Pujottelun maailmanmestari ja Circuit eMotorsports -TV sarjan isäntä, Kalle Palander, on yksi lajiin hurahtaneista.

– On muuten sairaan hauskaa ja kun oon niin h-vetin kilpailuhenkinen ni tää on hyvä korvike puikkahomman jälkeen! Mulla ei vielä taidot riitä vielä SM -sarjaan, mut skabaaminen kavereiden kanssa tässä lajissa onnistuu hyvin.

Ex-Formula 1 -kuljettaja ja eMotorsports Sports Director, Mika Salo, on niin ikään innoissaan autourheilun uudesta virtuaalisesta aluevaltauksesta

– Ehdottomasti hieno homma että saadaan tämä homma SM-tasolle ja uusia kuskeja mukaan moottoriurheiluun!

Lähde ja kuva: AKK-Motorsportin tiedote


Facebook kommentit