UrheiluUutiset kysyi, kotimainen media äänesti: Hän on kaikkien aikojen suomalaiskartturi

25.7.2018 / 12:46
Timo Salonen ja Seppo Harjanne Jyväskylän Suurajoissa vuonna 1985 (Kuva: Peugeot Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilussa on vuosien saatossa laitettu usein kuljettajia paremmuusjärjestykseen erilaisilla äänestyksillä ja ranking-listoilla. UrheiluUutiset.com päätti selvittää suomalaisen moottoriurheilumedian näkemyksen siitä, kuka suomalaiskartanlukijoista on kaikkien aikojen paras.

Äänestyksessä ääniä keräsi seitsemän kartanlukijaa, joista kolme erottui selkeästi muista ja näiden kolmen kohdalla “taistelu” ykköspaikasta oli äärimmäisen tasainen. Lopulta äänestyksen ykköseksi nousi muutaman äänen erolla Seppo Harjanne, kolminkertainen maailmanmestari ja 20-kertainen MM-osakilpailuvoittaja.

– Kolme maailmanmestaruutta ja erittäin pitkä aktiiviura 1970-luvun alkuvuosista 1990-luvun loppupuolelle saakka. Istunut monien suomalaisten huippukuskien kartturina, oli yksi äänestykseen osallistuneen toimittajan perusteluista antaa ääni juuri Harjanteelle.

Harjanne luki urallaan nuotteja yhteensä 128 MM-rallissa, ensimmäisen kerran Suomen MM-rallissa vuonna 1974, ja kuin enteellisesti tulevasta pitkästä yhteistyöstä, niin kuljettajana toimi Timo Salonen. Salosen kartanlukijaksi Harjanne palasi MM-sarjaan kaudella 1979 ja kaksikko sijoittui Kreikan, sekä Kanadan osakilpailuissa toiseksi. Ensimmäinen MM-voitto tuli vuonna 1980 Uudesta-Seelannista. Kausi 1985 olikin sitten täysosuma, kun viiden MM-rallin voiton myötä Salonen ja Harjanne nappasivat maailmanmestaruuden.

Viimeisen kerran Salonen ja Harjanne kilpailivat yhdessä vuoden 1988 Suomen MM-rallissa. Vuonna 1990 Harjanne aloitti yhteistyön tuohon aikaan oman uransa alkutaipaleella olleen Tommi Mäkisen kanssa ja tämä yhteistyö kesti lopulta kahdeksan kauden ajan tuoden maailmanmestaruudet vuosina 1996 ja 1997, sekä yhteensä 10 MM-osakilpailuvoittoa. Kolmen maailmanmestaruuden ja 20 MM-osakilpailuvoiton lisäksi Harjanne saavutti urallaan 35 palkintosijoitusta.

Salosen ja Mäkisen lisäksi Harjanne luki nuotteja MM-sarjassa muun muassa Henri Toivoselle, Erkki Pitkäselle, sekä Hannu Mikkolalle.

“Esimerkillinen ihminen ja tinkimätön työmyyrä”

Tiukimman vastuksen äänestyksessä Harjanteelle antoi Juha Piironen, jolta Harjanteen tavoin löytyy palkintokaapista myös kolme maailmanmestaruutta. Piironen luki nuotteja Juha Kankkuselle RAC-rallissa vuonna 1983, mutta toden teolla kahden Juhan yhteistyö MM-sarjassa käynnistyi kaudella 1986. Heti ensimmäinen täysi kausi toi maailmanmestaruuden, seuraavana vuonna tulikin jo toinen mestaruus ja kolmas mestaruus näki päivänvalon kaudella 1991.

– Huolimatta kolmesta maailmanmestaruudestaan on tämä viekas hopeakettu onnistunut säilyttämään uskomattoman nöyryyden sydämessään. Esimerkillinen ihminen ja tinkimätön työmyyrä. Piirosen luonnehdinta kartanlukijoista kuljettajaa palvelevina “bussiemäntinä” osoittaa tämän miehen lausumana sellaista epäitsekkyyttä, jota toivoisimme varmasti monilta muiltakin näkevämme. Kaiken lisäksi Piironen on mies, joka on ensimmäisenä myöntämässä omat virheensä ja heikkoutensa, eikä sorru heikkonakaan hetkenä puhumaan pahaa entisistä ykköskuljettajistaan. Nöyrä kuin fan. Kätkee mieluiten kynttilänsä vakan alle, Piirosta kuvailtiin äänestyksen yhteydessä.

Piironen osallistui urallaan 85 MM-ralliin, MM-osakilpailuvoittoja kertyi 14 kappaletta ja palkintosijoituksia yhteensä 40. Lukemat ovat komeat, mutta olisivat varmasti vieläkin komeammat, ellei Piironen olisi vuoden 1993 Argentiinan MM-rallin alla sairastunut vakavasti ja joutunut lopettamaan kartturiuraansa.

– Piironen luotsasi Kankkusen kolmeen maailmanmestaruuteen ja hän on myös ensimmäinen suomalainen kartturi Pariisi-Dakar-rallin voittolistalla, silloinkin Kankkusen rinnalla. Vuosi oli 1988. Tämän Dakarin kestävyysrallin neljästi vuosina 1987, 1989, 1990 ja 1991 voittanut Ari Vatanen käytti ranskalaista (Bernard Giroux) ja ruotsalaista (Bruno Berglund) kartturia. Vatanen ei siis Dakar-rallissa käyttänyt suomalaista kartturia. Samoin kun Vatanen ensimmäisenä suomalaisena voitti rallin MM-kultaa vuonna 1981, kartturina oli tuolloin britti David Richards, eräs toimittaja muistutti.

Kolmanneksi nousi Timo Rautiainen, viimeisin suomalainen maailmanmestari kartanlukija, joka luotsasi Marcus Grönholmin kahteen mestaruuteen vuosina 2000, sekä 2002 ja lisäksi palkintokaappiin kertyi huimat 30 MM-osakilpailuvoittoa ja yhteensä 61 palkintosijoitusta.

– Legendaarista ja kestävää yhteistyötä Grönholmin kanssa. Saavutuksissa yksi parhaista, Rautiaista kehuttiin.

Lisäksi ääniä saivat Ilkka Kivimäki, Miikka Anttila, Jarmo Lehtinen, sekä Kaj Lindström.

Suomalaiskartanlukijoiden MM-tilastot

Maailmanmestaruudet

Juha Piironen 3
Seppo Harjanne 3
Risto Mannisenmäki 2
Timo Rautiainen 2

Kilpailut

Miikka Anttila 200
Jarmo Lehtinen 168
Timo Rautiainen 144
Seppo Harjanne 127
Ilkka Kivimäki 126
Kaj Lindström 110
Risto Pietiläinen 108

Osakilpailuvoitot

Timo Rautiainen 30
Seppo Harjanne 20
Ilkka Kivimäki 19
Miikka Anttila 17
Jarmo Lehtinen 15
Juha Piironen 14
Risto Mannisenmäki 13

Palkintosijoitukset

Jarmo Lehtinen 69
Miikka Anttila 61
Timo Rautiainen 61
Ilkka Kivimäki 54
Juha Piironen 40
Seppo Harjanne 35
Risto Mannisenmäki 23
Juha Repo 20

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit