Uskomaton semifinaali! Grönholm finaaliin, rengasrikko pudotti Kristofferssonin

13.5.2021 / 18:44
Niclas Grönholm eteni Höljesin värikkäästä semifinaalista finaaliin (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic kilpailee tällä viikolla Ruotsin Höljesissä. Torstain ohjelmassa on kauden kolmas osakilpailu ja kilpailupäivä on nyt edennyt finaalivaiheeseen.

Supercar-luokan ensimmäisessä semifinaalilähdössä Ruotsin Höljesissä riitti tapahtumia, rajun ulosajon ja yhden rengasrikon myötä. Kaikissa kolmessa alkuerävaiheessa nopeimman ajan kellottanut luokan pistejohtaja Johan Kristoffersson onnistui startissa tuttuun tyyliinsä ja otti kärkipaikan haltuunsa ensimmäisen mutkan jälkeen.

Toisesta lähtöruudusta startannut GRX-tiimin Niclas Grönholm otti sen verran osumaa ensimmäisessä mutkassa Kristofferssonin kanssa kärkipaikasta taistellessaan, että inkoolainen ajautui hiekalle. Grönholm putosi neljänneksi, mutta onnistuneen lisälenkin ajoituksen ansiosta nousi varsin nopeasti kolmanneksi. Kristoffersson näytti ajavan lähtövoittoon ja kakkossijasta taistelivat Anton Marklund, sekä Grönholm, kunnes taivas Kristofferssonin yllä romahti totaalisesti.

Rallicrossin kolminkertainen maailmanmestari kärsi rengasrikon, ruotsalainen putosi lopputuloksissa lopulta viidenneksi ja ulos finaalista. Marklund nappasi lähtövoiton ennen Grönholmia ja kolmas finaalipaikka meni Fraser McConnellille, joka juhli kauden avausosakilpailun voittoa Nysumissa, Tanskassa pari viikkoa sitten. Ensimmäisessä semifinaalissa nähtiin myös raju ulosajo, kun Lars Andersson ajoi kovasta vauhdista päin penkkaa ja auto pyöri useita kertoja ympäri.

Toisesta semifinaalilähdöstä finaaliin etenivät Sondre Evjen, Grönholmin tiimikaveri ja alkuerien pistekakkonen Krisztian Szabo, sekä Philip Gehrman. Sähköautoilla kilpailevista kuljettajista Andreas Bakkerud sijoittui ensimmäisessä semifinaalilähdössä neljänneksi ja SweepBank-tiimin Henri Haapamäki toisessa semifinaalilähdössä viidenneksi.

Supercar-luokan finaali ajetaan tänään torstaina ja se käynnistyy Suomen aikaa noin kello 19.00. Kilpailua voit seurata suorana lähetyksenä ilmaiseksi sarjan YouTube-kanavan kautta.

Supercar-luokan finaalin lähtöruudut

1) Sondre Evjen (NOR) Audi S1
2) Anton Marklund (SWE) Volkswagen Polo
3) Krisztian Szabo (HUN) Hyundai i20
4) Niclas Grönholm Hyundai i20
5) Fraser McConnell (JAM) Ford Fiesta MK8
6) Philip Gehrman (SWE) Volkswagen Polo

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit