Uskomaton tilasto: Ruotsin MM-rallissa mukana yhteensä 34 maailmanmestaruutta

14.2.2019 / 12:12
Sebastienit Ogier ja Loeb, sekä Marcus Grönholm (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kun lasketaan yhteen tämänvuotisen Ruotsin MM-rallin, sekä sen yhteydessä ajettavan Historic-rallin maailmanmestaruudet kuljettajien ja tallipäälliköiden osalta, kokonaislukemaksi saadaan 34 MM-titteliä.

Eniten maailmanmestaruuksia on Sebastien Loebilla, joka kilpailee Ruotsin MM-rallissa nyt ensimmäisen kerran sitten vuoden 2013. Loeb on osallistunut Ruotsin MM-ralliin aiemmin 12 kertaa ja joka kerta Citroenilla, kun tänä vuonna ranskalainen on mukana Hyundailla. Loebin palkintokaapista löytyy yhdeksän kuljettajien maailmanmestaruutta (2004-2012), sekä yksi junioreiden maailmanmestaruus (2001).

Loebin maanmiehellä, Sebastien Ogierilla, maailmanmestaruuksia on seitsemän. Citroenille tänä vuonna paluun tehnyt Ogier voitti junioreiden maailmanmestaruuden vuonna 2008 ja kuljettajien maailmanmestaruutta Ogier on juhlinut nyt kuutena vuonna peräkkäin, vuosina 2013-2018. Tommi Mäkinen ajoi vuosina 1996-1999 neljään peräkkäiseen kuljettajien maailmanmestaruuteen ja viime vuonna puuppolalainen johti Toyotan autonvalmistajien MM-titteliin tallipäällikkönä.

Historic-rallissa Ford Escortilla kilpaileva Petter Solberg juhli rallissa maailmanmestaruutta vuonna 2003 ja rallicrossissa 2014, sekä 2015. Marcus Grönholm puolestaan tekee paluun rallin MM-sarjaan kilpailijana yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Grönholm kruunattiin maailmanmestariksi vuosina 2000 ja 2002. Johan Kristofferssonilla on edessään uran neljäs MM-ralli. Kristoffersson on hallinnut rallicrossin MM-sarjaa kaksi edellistä vuotta saavuttaen kaksi MM-titteliä.

Pontus Tidemandilla löytyy maailmanmestaruus niin junioreista, kuin WRC2-luokastakin. Junioreiden maailmanmestareita ovat myös Emil Bergkvist ja Elfyn Evans, kun taas Esapekka Lapin maailmanmestaruus tuli Tidemandin tavoin WRC2-luokassa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy tänään torstaina illalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Maaliin saavutaan sunnuntaina. Historic-kilpailu puolestaan ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna perjantaina ja lauantaina.

Maailmanmestarit Ruotsin MM-rallissa 2019

Sebastien Loeb 10
Sebastien Ogier 7
Tommi Mäkinen 5
Petter Solberg 3
Marcus Grönholm 2
Johan Kristoffersson 2
Pontus Tidemand 2
Esapekka Lappi 1
Elfyn Evans 1
Emil Bergkvist 1

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit