Uskomatonta draamaa! Tänakin sadetanssi toimi sittenkin, Rovanperä putosi toiseksi

24.4.2022 / 12:19
Ott Tänak johtaa Kroatian MM-rallia ennen viimeistä erikoiskoetta (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kroatiassa. Kilpailua ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien johtanut Kalle Rovanperä menetti johtopaikkansa Ott Tänakille kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

Vielä sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Hyundain Ott Tänak tuskaili epäonnistunutta rengasvalintaansa, joka oli tehty sen ennusteen pohjalta, että erikoiskoe ajettaisiin sadesäässä. Sadetta ei tullut ja kilpailua koko viikonlopun ajan johtanut Toyotan Kalle Rovanperä kasvatti johtoasemaansa puoleen minuuttiin.

Kun kolmannen ajopäivän avauserikoiskoe ajettiin toiseen kertaan, Hyundain ja Tänakin odottama sade saapui kuin saapuikin paikalle ja pisti kilpailun voittotaistelun täysin uusiksi. Tänak nautti renkaiden osalta riskivalinnastaan suurta etua ja virolainen täräytti kilpailun toiseksi viimeisen erikoiskokeen läpi peräti 29,8 sekuntia nopeammin kuin Rovanperä. Näin ollen Tänak nousi kilpailun johtoon ennen viimeistä erikoiskoetta, 1,4 sekunnin erolla Rovanperään nähden.

– En tiedä mistä tämä sade oikein tuli. Meillä ei ollut mitään tietoa, että sade tulisi, emmekä tällä rengasvalinnalla pystyneet vastaamaan Ottille. Mitään ei ollut tehtävissä, Rovanperä harmitteli erikoiskokeen maalissa.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe, 14,09-kilometrinen Zagorska Sela – Kumrovec 2, käynnistyy Suomen aikaa kello 14.18. Kun samainen erikoiskoe ajettiin aiemmin sunnuntai-aamuna, oli Tänak silloin 2,7 sekuntia Rovanperää nopeampi.

Yleiskilpailun tilanne 19/20 ek:n jälkeen

1) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) 2.39.18,3
2) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) + 1,4
3) Thierry Neuville-Martin Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) + 1.04,1
4) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Ford) + 2.46,5
5) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 3.25,5
6) Takamoto Katsuta-Aaron Johnston JPN/IRL (Toyota) + 7.27,1

Rovanperän keskinopeus: 98,6 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 7, Lappi 4, Neuville 3, Tänak 2, Evans 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Erikoiskokeiden maalihaastattelut (WRC+)


Facebook kommentit