Uskomatonta, mutta totta: näin syvälle tiehen Tänakin auton pohjapanssari upposi – Video!

7.10.2018 / 14:08
Ott Tänak koki Walesissa ison pettymyksen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Walesin MM-rallia kahden päivän ja 14 erikoiskokeen ajan johtanut Toyota-kuljettaja Ott Tänak koki lauantain kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella ison pettymyksen.

Neljättä peräkkäistä MM-osakilpailuvoittoaan Suomen, Saksan ja Turkin jatkoksi Walesista metsästänyt Ott Tänak johti yleiskilpailua 15 erikoiskokeen jälkeen 41,9 sekunnin turvin, mutta Sweet Lambin erikoiskokeen toisella ajokerralla virolainen koki ison pettymyksen. Toyotan moottoria suojaava pohjapanssari irtosi ja sen seurauksena jäähdytin rikkoutui. Tänak ajoi auton tien sivuun ja edessä oli putoaminen ulos voittotaistelusta, sekä samalla myös kauas MM-pisteiltä.

Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli ei ole vielä antanut tarkempaa lausuntoa mitä Tänakin tilanteessa oikein tapahtui ja ennen kaikkea miten pohjapanssari pääsi irtoamaan, rallissa tuollaista kun yleensä on totuttu näkemään vain harrastetasolla. Sunnuntaina brittiläinen International Rally Drivers Club julkaisi Twitter-tilillään videon, missä useampi mies lapioi Tänakin auton pohjapanssaria syvältä tiestä. Tämä menee ehdottomasti siihen kuuluisaan osastoon “et uskoisi, jos et omin silmin sitä näkisi”.

Katso video alapuolelta!

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit