Uudet Legends-kuljettajat odottavat jo kauden alkua

23.4.2016 / 14:49
Jarno Kukkola (vas.), Mathias Hertén, Arto Mattila ja Antti Rantala (Kuva: APR Competition Oy)

[ A- ] / [ A+ ]

Legends-luokka on ollut vuosi toisensa jälkeen Suomen suosituin rata-autoilu luokista ja tänä vuonna luokka kasvaa jopa kymmenellä uudella kuljettajalla. Neljä näistä uusista kasvoista pääsi testaamaan tulevaa kautta varten Botniaringin moottoriradalle, missä ajetaan myös Rata-SM:n avausosakilpailu toukokuussa. Kolme heistä istui ensimmäistä kertaa Legends-auton penkkiin.

Mathias Hertén ja Antti Rantala starttaavat ensimmäiseen Legends-kauteensa APR Competitionin kisatiimissä. Hertén oli testipäivän nelikosta ainoa, joka on Legends-autoa aiemmin kokeillut ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Hertén osallistui viime kauden päätösosakilpailuun Kemorassa ja oli parhaillaan seitsemäntenä maalissa antaen muille kilpailijoille myrskyvaroituksen taidoistaan. Hertén on kerännyt rattimiehen taitojaan jokamiesluokasta, Formula Fordeista ja moottorikelkoista, joten ihan “perämetsästä” ei mies Legendsin puikkoihin hyppää.

– Viime syksyn kokeilu synnytti kipinän kokeilla koko sarjan ajamista. Legends-luokassa houkuttaa suuri osanottajamäärä ja varikon hyvä tunnelma, Hertén kommentoi.

Seinäjokinen Antti Rantala puolestaan on jotakuinkin noviisi neljällä pyörällä, sillä hänen ajokokemuksensa radalla keskittyy pääosin kaksipyöräisiin. Rantala on kisaillut aiemmin mm. Supermoto-luokassa.

– Kyllä kotijoukot on tyytyväisempiä kun siirtyy kaksipyöräisistä vähän turvallisempaan vaihtoehtoon, virnistää Rantala viitaten Legendseihin.

– Legends valikoitui erityisesti itse auton takia. Autojen ulkomuoto miellyttää, ovathan ne nyt hyvännäköisiä, kommentoi Rantala ja katsoo myhäillen omaa mustavalkoisin maastokuvioin teipattua kilpuriaan.

Jokamiesluokan maailmasta ponnistavat myös Jarno Kukkola, sekä Arto Mattila. Kukkola on lisäksi niittänyt viime vuosina menestystä rallicrossin parissa voittaen kahden eri luokan mestaruudet.

– Rallicrossissa alkoi olla jo kaikki tavoitteet saavutettu, joten Legends oli hyvä vaihtoehto jatkoa ajatellen. Toki myös kustannuspuoli vaikuttaa, Legends on kuitenkin melko edullinen luokka harrastaa, Kukkola totesi sateisen Botniaringin varikkopilttuulla.

Jännitystä ilmassa

Kaikki neljä ovat selkeästi innoissaan tulevasta kaudesta.

– Minulla ei ole erityistä suosikkirataa mitä odottaisin kaikista eniten, vaan kaikkien osakilpailujen kokonaisuutta, sanoo Mattila.

Rantalaa ja Kukkolaa puolestaan kiinnostaa erityisesti kokea Vauhtiajojen katuradan tunnelma. Hertén taas kokee Kemoran omimmakseen, sillä kyseessä on hänen kotiratansa, missä ajoikin ainokaisen Legends-osakilpailuviikonloppunsakin viime syksynä.

Testipäivä ei päästä nelikkoa helpolla; keli on sateinen ja rata märkä. Kaikki harmittelevatkin radan liukkautta, mutta toteavat saaneensa hyvää treeniä tulevaa avausosakilpailua ajatellen. Ohjaajana heillä on Legends Trophy-mestari vuosimallia 2014, APR Competition kilpatiimin vetäjä Johan Ahokas. Ahokas ajaa itsekin koko kauden, mutta on keskittynyt tällä kertaa ohjeistamaan uusia tulokkaita.

– Yllättävän hyvin kaikki ovat vetäneet kelistä huolimatta. Erityisesti Rantala pääsi yllättämään positiivisesti. Näitä miehiä kannattaa tarkkailla ensi kaudella, vinkkaa Ahokas.

Tämän kauden tavoitteista nelikolla on eriäviä mielipiteitä. Mattila on pitänyt taukoa ajamisesta jo kymmenen vuotta, joten hän ei aseta tälle kaudelle liian suuria tavoitteita.

– Katsotaan miten lähtee sujumaan. Legends on siitä hyvä luokka, että aina saa ajaa kilpaa oli sijoitus mikä hyvänsä, Mattila tokaisee.

– Yritetään pärjätä niin hyvin kuin mahdollista, suunnittelee Rantala.

Kukkola lähtee ennen kaikkea opettelemaan Legends-autoa.

– Pyristellään matkassa ja katsotaan mihin se johtaa.

Mathias Herténin päämäärä tulevaan kauteen on selkeä.

– Mitaleille totta kai, lataa Hertén hymyillen.

Teksti: Kristiina Vaalasmaa / Rata-SM


Facebook kommentit