Uusi asfalttisarja starttaa perjantaina Ikaalisissa – “Osallistujien määrä todella hieno”

10.5.2019 / 12:43
Uusi Total Tarmac -asfalttisarja esittäytyi torstaina kauppakeskus Kompissa, Ikaalisissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Täysin uusi, kokonaan asfaltilla ajettava rallisprint-sarja, saa ensikasteensa tänä viikonloppuna Ikaalisissa. Total Tarmac asfalttisprintin mestaruussarjan lähtökohtainen ajatus on tehdä kilpailullisesti laadukkaita tapahtumia kylien ja kaupunkien keskustaan, kilpailijoiden toiveet huomioiden ja yhdessä hauskaa pitäen, kilvanajoa paremmuudesta unohtamatta.

Sarja on Harrastemoottoriurheilu ry:n alaisuudessa toimiva kilpasarja ja siinä kilpaillaan yhdestä mestaruudesta. Kesän aikana vieraillaan viidellä eri paikkakunnalla, joissa ajetaan kuusi osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa ajetaan kaksi lähtöä, joista molemmat kerryttävät pisteitä. Paremmuusjärjestys ratkeaa siten, että loppupisteisiin lasketaan jokaisen kilpailijan yhdeksän parasta suoritusta.

Sarja sai hienon vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Määräaikaan mennessä siihen ilmoittautui yli 130 kuljettajaa. Sarjaorganisaatio on todella tyytyväinen kilpailijoiden määrään ja tähän mennessä saatuun palautteeseen.

– Kyseessä on täysin uusi tuote, jota pyrimme kehittämään eteenpäin heti ensimmäisestä kilpailusta alkaen, kuunnellen ja keskustellen yhteistyössä, sekä järjestäjien, että kilpailijoiden kanssa. Osallistujien määrä on todella hieno ja uskon, että kauden mittaan nähdään kovaa kilvanajoa, Riku Ainasvuori sarjan organisaatiosta ennakoi.

Kilpailuissa tullaan näkemään vanhoja konkareita rallisprint-radoilta, mutta myös täysin uusia kasvoja on ilmoittautunut ilahduttavasti. Kalusto tulee olemaan monipuolista, kovatehoisista sprint-autoista Crosskart-kilpureihin. Crosskartit ovat mukana ainakin neljässä osakilpailussa ja kilpailevat omasta HydroLift-asfalttimestaruudesta.

Kausi alkaa perjantaina (10.5.) reilun 90 kilpailijan voimin. Kilpailu ajetaan illalla kello 17.00 alkaen Ikaalisten Kylpylän alueella, jonne on tehty haastava, noin neljän kilometrin pituinen katurata. Samana viikonloppuna Ikaalisissa käynnistyy myös suositun R-Rallicupin kesäkausi, joten tapahtumia ja nähtävää riittää koko viikonlopuksi.

Teksti: Timo Louhelainen, Total Tarmac -sarjan tiedotus


Facebook kommentit