Uusi, paljon ennakkohuomiota kerännyt sarja käynnistyy – Huikea tähtikattaus!

3.4.2021 / 08:53
Rosberg X Racing -tiimin auto ja Saudi-Arabian kilpailumaisemia (Kuva: Sam Bloxham / Extreme E Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun Extreme E -sarjan historian ensimmäinen kausi käynnistyy tänä viikonloppuna Saudi-Arabiassa.

Ihan äkkiä ei tule mieleen toista urheilusarjaa, joka olisi kerännyt niin paljon isoja otsikoita ja huomiota ennen kuin ensimmäistäkään kilpailua oli vielä edes järjestetty. Autourheilun uusin tulokas, tänä viikonloppuna Saudi-Arabiassa käynnistyvä Extreme E -sarja, on tehnyt äärimmäisen hienoa työtä ennakkomarkkinoinnin osalta ja ensimmäisen osakilpailun kuljettajakattaus on todella komeaa luettavaa.

Mistä sitten oikein on kyse? Extreme E -sarjassa kilpaillaan täyssähköisillä katumaastureilla, jotka kantavat nimeä Odyssey 21 E-SUV. Kilpakäyttöön nämä autot on rakentanut ranskalainen Spark Racing Technology ja ulkoiset mitat ovat lähes samat kuin tavallisessa, siviililiikenteessä olevalla katumaasturilla: pituutta autolla on 440 cm, leveyttä 230 cm, korkeutta 186 cm ja myös akseliväli (300 cm) on lähellä vakiota.

Hevosvoimia Odysseysta löytyy 550, painoa 1 780 kiloa ja kiihtyvyys nollasta sataan kahdella sähkömoottorilla tapahtuu 4,5 sekunnissa. Vertailun vuoksi rinnalle voidaan ottaa Dakar-rallin kilpa-auto, josta hevosvoimia löytyy noin 300 ja painoa yli 2 000 kiloa. Odysseyssa on Continentalin kehittämät 37-tuumaiset CrossContact Extreme E -kilparenkaat ja auto suoriutuu parhaimmillaan jopa 55 asteen nousuista.

Extreme E -sarjaa ei ole perustettu suinkaan ainoastaan tarjoamaan jännittäviä kilpailuja autourheilun ystäville, vaan myös nostamaan esiin monin eri tavoin ilmaston lämpenimisen haitallisia vaikutuksia.

– Kilpailun reitit kulkevat lähellä uhanalaisia elinympäristöjä. Näin kilpailu pyrkii innostamaan moottoriurheilufaneja ympäri maailman, sekä katsojia, poliitikkoja ja viranomaisia tehostamaan pyrkimyksiä rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen, rengasvalmistaja Continentalin tiedotteessa korostetaan.

Saudi-Arabian lisäksi tänä vuonna Extreme E -sarjan osakilpailuja tullaan ajamaan Senegalissa, Grönlannissa, Brasiliassa, sekä Argentiinassa. Kaikkiin osakilpailuihin niin kilpakalusto, kuin myös kuljettajat, tiimien työntekijät, sekä kilpailun organisaation edustajat matkustavat meriteitse. Yleisöä ei kilpailuihin paikan päälle oteta, mutta televisio- ja verkkolähetyksiin on järjestäjän mukaan panostettu paljon.

 

Sebastien Loeb ja Christina Gutierrez, Team X44 -tiimin kuljettajakaksikko (Kuva: Sam Bloxham / Extreme E Media).

 

 

“Tämä kaikki on meille täysin uutta”

Historian ensimmäinen Extreme E -kausi käynnistyy yhdeksän tiimin ja 18 kuljettajan voimin. Jokaisessa tiimissä sääntöjen mukaan tulee olla sekä mies-, että naiskuljettaja ja tasa-arvoa korostaen molemmat tiimin kuljettajat ajavat kilpailuviikonlopun aikana yhtä paljon.

Rallin maailmanmestareita mukana on kaksi: Carlos Sainz ja Lewis Hamiltonin Team X44 -tiimissä kilpaileva Sebastien Loeb. Formula 1:n maailmanmestaruus löytyy kuljettajista puolestaan Jenson Buttonilta, kun taas ruotsalaiset Johan Kristoffersson, Mattias Ekström ja Timmy Hansen ovat rallicrossin maailmanmestareita.

Naiskuljettajista Jamie Chadwick voitti historian ensimmäisen W Series -sarjan mestaruuden vuonna 2019. Cristina Gutierrez ja Molly Taylor ovat saavuttaneet menestystä kotimaittensa rallisarjoissa, kun taas Laia Sanzilta löytyy vahva tausta moottoripyörien maailmasta. Mukana on kuljettajia useasta eri lajista ja aivan kuten Claudia Hurtgen, GT-kilpailuissa urallaan menestystä saavuttanut saksalaiskuljettaja, tiiminsä tiedotteessa ennakkoon sanoikin, niin lähtötilanne uuteen sarjaan, jossa mukana on runsaasti uusia elementtejä, on kaikille sama.

– Vaikka olenkin kilpaillut 25 vuoden ajan, niin silti fiilis on samanlainen kuin oli ennen ensimmäistä kilpailua. Auto, tiimi, kilpailuformaatti ja radan pinta, tämä kaikki on meille jokaiselle täysin uutta, uuden sarjan ainoa saksalaiskuljettaja muistuttaa.

Suomalaiskuljettajia ei mukana ole, mutta Nico Rosbergin Rosberg X Racing -tiimin johtajana toimii Kimmo Liimatainen. Sarjan osakilpailut, joita kutsutaan nimellä X-Prix, ovat kaksipäiväisiä tapahtumia ja kilpailujärjestelmä on hyvin samanlainen kuin rallicrossin MM-sarjassa. Lauantaina ajetaan aika-ajot ja sunnuntaina ohjelmassa ovat semifinaalit ja finaali.

Aika-ajoissa, sekä jokaisessa kilpailulähdössä kierroksia ajetaan kaksi ja jokaisesta tiimistä mies- ja naiskuljettaja molemmat ajavat yhden kierroksen. Vaihto tapahtuu “lennosta” kierrosten välissä. Alkuerät Saudi Arabiassa käynnistyvät tänään lauantaina kello 9.00 Suomen aikaa. Toinen alkueräsessio on puolestaan lauantain ohjelmassa kello 14.00 alkaen.

Semifinaalit polkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 9.00 ja kilpailuviikonlopun päättävä finaalilähtö ajetaan kello 13.00 alkaen. Alapuolella olevista videoista voit katsoa rataesittelyn, sekä perjantaina ajetun lämmittelyajon tapahtumat.

Tiimit ja kuljettajat 2021

Claudia Hurtgen (GER) ABT Cupra XE
Mattias Ekström (SWE) ABT Cupra XE

Carlos Sainz (ESP) Acciona Sainz XE Team
Laia Sanz (ESP) Acciona Sainz XE Team

Catie Munnings (GBR) Andretti United Extreme E
Timmy Hansen (SWE) Andretti United Extreme E

Christine Giampaoli Zonca (ESP) Hispano-Suiza Xite Energy Team
Oliver Bennett (GBR) Hispano-Suiza Xite Energy Team

Jenson Button (GBR) JBXE
Mikaela Åhlin-Kottulinsky (SWE) JBXE

Johan Kristoffersson (SWE) Rosberg X Racing
Molly Taylor (AUS) Rosberg X Racing

Kyle LeDuc (USA) SEGI TV Chip Ganassi Racing
Sara Price (USA) SEGI TV Chip Ganassi Racing

Jamie Chadwick (GBR) Veloce Racing
Stephane Sarrazin (FRA) Veloce Racing

Cristina Gutierrez (ESP) Team X44
Sebastien Loeb (FRA) Team X44

Kilpailukalenteri

03.-04.04. Al-Ula, Saudi-Arabia
29.-30.05. Lac Rose, Senegal
28.-29.08. Kangerlussuaq, Grönlanti
23.-24.10. Santarem, Brasilia
11.-12.12. Ushuaia, Argentiina

 

 

 

Seuraa sarjaa somessa! Kotisivut Facebook Instagram Twitter

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-videot: Extreme E


Facebook kommentit