Uusi suomalainen F3-tiimi mukaan uuteen kansainväliseen EM-sarjaan

17.1.2019 / 12:58
KIC Motorsport kilpailee kaudella 2019 uudessa F3-sarjassa (Kuva: KIC Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalainen KIC Motorsport -tiimi on yksi uuden Formula 3:n WSK F3 Regional EM-sarjaan osallistuvista tiimeistä. Kyseessä on FIA:n uusi formulasarja, joka arvohierarkiassa asettuu F4-sarjojen ja F1-osakilpailujen yhteydessä ajettavan uuden F3-sarjan väliin.

Kyseessä on yksityyppiluokka, johon F3-auton rungon valmistaa ranskalainen Tatuus ja moottorit toimittaa Alfa Romeo. Sarjassa ajetaan Pirellin renkailla, joilla kilpaillaan myös F3- ja F2-luokissa. Näin sarjassa ajavat kuljettajat saavat arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Lukuisista formulaluokista tuttu rungonvalmistaja Tatuus on rakentanut sarjaa varten täysin uuden auton, joka halo-kaarineen on nykyisten turvallisuusvaatimusten mukainen. F3-autoa vauhdittaa Alfa Romeon 1,75-litrainen nelisylinterinen turbomoottori, jonka huipputeho on 270 hevosvoimaa. Sarjan kilpailukalenteri pitää sisällään kahdeksan kilpailuviikonloppua ja yhteensä 24 starttia. Kaikki osakilpailut ajetaan Keski- ja Etelä-Euroopan moottoriradoilla.

KIC Motosport jatkaa rohkeasti ja määrätietoisesti vahvoja suomalaisia perinteitä kansainvälisen moottoriurheilun saralla. Tiimi on toiminut jo vuosia eri autourheiluluokissa, mutta nyt se ottaa ison askeleen ylöspäin. KIC Motorsportin kaksi ensimmäistä kuljettajaa FIA F3 Regional EM-sarjaan ovat Pohjois-Euroopan NEZ F4 -sarjan hallitseva mestari Konsta Lappalainen, 17, ja samassa sarjassa kolmanneksi sijoittunut Ruotsin Isaac Blomqvist, 17.

Kumpikin kuljettaja hakee uudesta sarjasta KIC Motorsportin ohella uusia haasteita uralleen. Tiimipäällikkö Petri Lappalainen tietää, että uudessa sarjassa mikään ei tule helpolla.

– Siihen olemme reagoineet varsinkin insinööriosastolla, jossa teemme yhteistyötä myöhemmin julkaistavan yhteistyötahon kanssa. Vaikka suurin osa tulevasta kaudesta operoidaan Italiasta käsin, KIC Motorsportin kotipaikka pysyy Suomessa, Lappalainen muistuttaa.

Sarjaa kilpaillaan F1-sarjasta tutuilla Keski-Euroopan isoilla moottoriradoilla, kuten Ranskan Le Castelletissa, Italian Monzassa, Espanjan Barcelonassa, Itävallan Red Bull Ringillä ja Hungaroringillä Unkarissa. Sarja käynnistyy huhtikuun 14. päivä F1-luokan MM-osakilpailusta tutulta Le Castelletin moottoriradalta Ranskasta ja se päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Uudessa sarjassa menestyminen on nuorelle kuljettajalle myös merkittävä askel kohti Formula 1 -sarjaa, sillä sarjan voittajalle on luvassa F1-superlisenssiä varten peräti 25 pistettä, joka on sama määrä kun viime kaudella GP3-sarjan voittaneelle kuljettajalle. F1-auton ajamiseen vaadittava FIA:n Superlisenssi voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle kuljettajalle, joka on kolmen perättäisen kauden aikana kerännyt yhteensä 40 menestyspistettä.

Teksti: Marko Mäkinen, KIC Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit