Uutiskatsaus ulkomailta – Moottoriurheilun viikko 5/2018

5.2.2018 / 20:31
David Coulthard ja Petter Solberg olivat ROC:n kärkikaksikko (Kuva: Race Of Champions).

[ A- ] / [ A+ ]

Uutiskatsaus ulkomailta on aina alkuviikosta ilmestyvä uutispaketti, joka uutisoi edellisen viikon moottoriurheilun tapahtumista ulkomailta. Aluksi kertaamme viikonloppuna ajetun Race Of Champions -kilpailun tapahtumat.

Perinteinen Race Of Champions -kilpailu ajettiin viikonloppuna ensimmäistä kertaa Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa, Kuningas Fahadin Stadionilla. Race Of Champions käynnistyi tuttuun tyyliin maiden / maanosajoukkueiden välisellä joukkuekilpailulla, jossa ykkönen oli jo kahdeksatta kertaa Saksa. Saksan voittajajoukkueessa ajoivat kestävyysajojen maailmanmestari ja Le Mans -voittaja Timo Bernhard, sekä viime vuoden DTM-mestari Rene Rast.

Saksa kaatoi finaalissa Latinalaisen Amerikan joukkueen, jonka muodostivat ex-F1-tähti Juan Pablo Montoya, sekä kaksinkertainen Indy 500 -voittaja Helio Castroneves. Semifinaaleissa hävinneinä osapuolina nähtiin isäntämaa Saudi-Arabian joukkue (Yazeed Al-Rajhi ja Ahmed Bin Khanen), sekä Pohjoismaista väriä edustaneet Tom Kristensen ja Petter Solberg.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että meillä ei ollut suuria odotuksia päivän kilpailuun, halusimme vain selvitä jatkoon avauskierrokselta. Mutta nyt voimme istua ylpeinä täällä yhdessä ison pokaalin kanssa. Muistan olleeni ensimmäistä kertaa Race Of Champions -kilpailussa paikan päällä isäni kanssa Nurburgringilla jo vuonna 1989, joten oli hienoa olla nyt mukana kilpailemassa ensimmäistä kertaa. Nyt minun nimeni tulee tähän pokaaliin ja se on minulle suuri kunnia, Bernhard kommentoi kilpailun tiedotteessa.

– Koko tapahtuma on niin hauska kokemus, että nautin todella olostani täällä. Saada ajaa kilpaa näitä isoja tähtiä vastaan, kuljettajia, joita seurasin nuorempana, niin Formula 1:ssä, rallin MM-sarjassa, kuin monessa muussakin eri lajissa ja sarjassa. Nyt pääsin ajamaan kilpaa heitä vastaan ja vielä voitin, niin onhan tämä kaikin puolin kuin toteutunut unelma, Rast puolestaan sanaili.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli henkilökohtainen kilpailu, johon “mestareiden mestari” titteliä lähti tavoittelemaan yhteensä 20 kuljettajaa. Kokemus oli tällä kertaa valttia, sillä erilaisten karsintalähtöjen kautta finaaliin selvisivät lopulta 13-kertainen F1-osakilpailuvoittaja David Coulthard, sekä rallin vuoden 2003 ja rallicrossin vuosien 2014 ja 2015 maailmanmestari Petter Solberg, jolle finaalikokemus tässä kilpailussa oli uran ensimmäinen, kun taas Coulthard ajoi finaalissa jo kolmatta kertaa.

Finaalit ajettiin paras kolmesta järjestelmällä, mutta finaalilähtöjä tarvittiin lopulta vain kaksi. Vuonna 2014 Race Of Champions -mestariksi kruunattu Coulthard oli nyt kaksi kertaa Solbergia parempi ja näin britti nousi voittajaksi toisen kerran viimeisten neljän vuoden aikana. Tom Kristensen ja Johan Kristoffersson olivat kaksi muuta kuljettajaa, jotka selviytyivät semifinaalivaiheeseen. Joukkuekilpailun edellisenä päivänä voittaneet Rast ja Bernhard sen sijaan eivät edenneet jatkoon lohkovaiheesta.

– Eilen joukkuekilpailussa, kun voitin vain yhden lähdön kolmesta, niin poikani oli laittanut tv:n kiinni ajatellen, että “isä on jo liian vanha näihin hommiin”. Joten olen todella onnellinen tästä voitosta, sillä nyt sain näytettyä hänelle, että kokemus on myös hyvä asia näissä hommissa, Coulthard naurahti ratkaisevan finaalilähdön jälkeen.

– Tein kaikkeni, että voittaisin, mutta se vaan ei riittänyt tänään. David ajoi todella hyvin ja hän on parempi ajaja radalla kuin minä, se on selvä asia. Minä haluaisin mennä enemmän kylki edellä, Solberg kommentoi.

Alapuolella viikon videona on lyhyt kooste Race Of Champions -kilpailun parhaista hetkistä!

Audin tuskainen taival sähköformuloissa sai jatkoa

Sähköformuloiden MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin Santiagossa, Chilessa ja se oli kiinalaisen Techeetah-tallin suurta juhlaa. Tallin kuljettajat, Jean-Eric Vergne ja Andre Lotterer, saapuivat ruutulipulle sijoilla yksi ja kaksi. Samalla Techeetah nousi valmistajien pisteissä kärkeen ohi intialaisen Mahindra Racingin ja Vergne teki saman kuljettajien pisteissä Mahindra Racingin ruotsalaiskuljettajalle Felix Rosenqvistille.

– Jotkut sanovat, että nämä autot eivät ole niin nopeita, mutta voin vakuuttaa, että kun ajat tuolla muurien välissä, niin se tuntuu ihan hyvä nopealta kuin Le Mansissa tai missä tahansa muualla, missä olen aiemmin ajanut. Täällä ei voi tehdä pienintäkään virhettä, ensimmäistä kertaa sähköformuloissa pisteille ja palkintopallille ajanut Lotterer kommentoi maaliintulon jälkeen.

Toissa kauden mestari, Renault E.dams -tallin Sebastien Buemi, sijoittui kolmanneksi ja kilpailu oli muutenkin Renaultin juhlaa, kilpaileehan Techeetah-talli myös Renaultin moottoreilla. Sarjan pistejohtajana Chileen saapunut Rosenqvist järjesti kilpailussa hurjan nousun, kun ruotsalainen nousi 14. lähtöruudusta lopputuloksissa aina neljänneksi asti.

Audi lähti tehdastallina kovin tavoittein mukaan sähköformuloihin täksi kaudeksi, mutta alkukausi on ollut Audi Sport Abt Shaeffler -tallille täyttä tuskaa. Chilessa tallin molemmat kuljettajat, sarjan hallitseva mestari Lucas di Grassi, sekä Daniel Abt, joutuivat keskeyttämään. Audi Sport Abt Shaeffler on tällä hetkellä valmistajien pisteissä vasta kahdeksantena, Abt kuljettajien sarjassa sijalla 10. ja Di Grassin pistetili on edelleen avaamatta.

Seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Meksikossa.

Volkswagen Pikes Peak -sopimukseen kokeneen ranskalaiskuljettajan kanssa

Maailman kuuluisin autoille ja moottoripyörille tarkoitettu mäkikilpailu, Pikes Peak International Hill Climb, ajetaan tänä vuonna 20.-24. kesäkuuta. Volkswagen Motorsport osallistuu tämänvuotiseen kilpailuun täyssähköautolla ja sen tavoitteena on rikkoa sähköautojen rataennätys. Viime viikolla Volkswagen Motorsport tiedotti, että sen kuljettaja tulevassa haasteessa on 40-vuotias ranskalainen Romain Dumas.

Volkswagen osallistui edellisen kerran tähän Coloradon vuoristossa ajettavaan klassikkokilpailuun yli 30 vuotta sitten. Dumas on menestyksekkäällä urallaan osallistunut mm. Le Mansin 24 tunnin ajoon 17 kertaa voittaen kokonaiskilpailun kaksi kertaa, kahdeksan kertaa Daytonan 24 tunnin ajoon, kolme kertaa Dakar-ralliin, sekä startannut kahdeksaan MM-ralliin. Kestävyysajon maailmanmestaruuden Dumas voitti vuonna 2016 ja Pikes Peakissa ranskalainen on juhlinut voittoa kolme kertaa.

– Pikes Peak on iso haaste, koska jokaisella kuljettajalla on käytössään vain yksi yritys. Mutta luotan vahvasti Volkswageniin. Talli on todella motivoitunut ja se on osoittanut jo useaan kertaan sen, että pystyy heti saavuttamaan menestystä, vaikka asiat olisivatkin heille uusia ja vieraita, Dumas kommentoi Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

– Romain on yksi nopeimmista kuljettajista, joka on koskaan osallistunut Pikes Peakin kilpailuun. Ja mikä tärkeintä, hänellä on tuhansia ja taas tuhansia kilometrejä vyöllään erilaisilla prototyypeillä kilpailemisesta. Juuri nämä asiat tekevät hänestä täydellisen kuljettajan Volkswagenille, kun se tekee debyyttinsä täyssähköautolla, Volkswagen Motorsportin johtaja Sven Smeets hehkuttaa.

Sebastien Loeb Racing mukaan WTCR-ratasarjaan

Rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin nimikkotalli Sebastien Loeb Racing lähtee uuteen vakioautojen WTCR-ratasarjaan (FIA World Touring Car Cup) kalustonaan 350-hevosvoimaiset Volkswagen Golf GTI TCR -autot. Loebin tallin kuljettajina tulevat toimimaan englantilainen Rob Huff, sekä marokkolainen Mehdi Bannani. Volkswagenin autoilla juhlittiin TCR International -sarjan mestaruutta vuosina 2016 ja 2017.

Huff on WTCC-sarjan mestari vuodelta 2012, kun taas Sebastien Loeb Racingin väreissä aina vuodesta 2015 lähtien kilpaillut Bannani nappasi vuonna 2016 WTCC Trophyn mestaruuden.

– Viime vuosina Sebastien Loeb Racing on osoittanut vahvoilla otteillaan sen, mihin se kykenee autourheilussa. Hienoa, että jälleen menestyksekäs talli yhdessä kahden huippukuljettajan kanssa on päättänyt valita kalustokseen Golf GTI TCR -auton, Smeets sanoo Volkswagen Motorsportin tiedotteessa.

– Olen iloinen siitä, että saan työskennellä yhdessä Sebastien Loeb Racing Teamin kanssa. Tunnen lähes kaikki sarjan radat todella hyvin ja ajoin viime vuonna menestyksekkäästi joitakin kisoja Golf GTI TCR -autolla. Tavoitteeni tällä kaudella on voittaa mestaruus, Huff vakuuttaa.

Yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 27 kilpailulähtöä käsittävä WTCR-sarja käynnistyy Marokosta huhtikuussa. Sarjassa ajetaan osakilpailuja lisäksi Unkarissa, Saksassa, Hollannissa, Portugalissa, Argentiinassa, Kiinassa, Japanissa, sekä Macaossa.

“Meidän asiakkaamme ovat aina olleet liiketoimintamme ydin”

Tammikuussa 54 vuotta täyttänyt Jourdan Serderidis kilpailee tällä kaudella kahdessa MM-rallissa M-Sportin Ford Fiesta WRC -autolla. Kreikkalainen osallistuu elokuussa ajettavaan Saksan MM-ralliin, sekä MM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun, marraskuussa ajettavaan Australian MM-ralliin. Viime kaudella WRC Trophy -sarjan mestaruuden Citroenin ratissa voittanut Serderidis vuokraa kaluston M-Sportilta, mutta ei kuitenkaan kilpaile valmistajien MM-pisteistä.

– Tavoitteenani näissä kahdessa kilpailussa on sijoittua Saksassa 15 parhaan joukkoon ja Australiassa kymmenen parhaan joukkoon, urallaan 22 MM-ralliin startannut ja parhaimmillaan yhdeksänneksi sijoittunut Serderidis kommentoi M-Sportin tiedotteessa.

– Meidän asiakkaamme ovat aina olleet liiketoimintamme ydin ja olemmekin erittäin ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan heille tälläisiä uniikkeja mahdollisuuksia. Jourdan tulee ajamaan näissä kahdessa MM-rallissa täysin samanlaisella autolla kuin viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja lisäksi hänellä tulee olemaan käytössään kaikki samat osat, sekä tietotaito tallin puolesta, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson vakuuttaa.

Saksan MM-ralli ajetaan 17.-19. elokuuta, kun taas Australian MM-ralli on ohjelmassa 16.-18. marraskuuta.

“Olisi todella hienoa ajaa tuollaista”

Myös toinen kokenut kilpa-autoilija suunnittelee kilpailemista nykyisellä WRC-kalustolla jo tänä vuonna. Vuosina 2007-2014 rallin MM-sarjassa 24 osakilpailuun osallistunut jenkkitähti Ken Block, 51, kirjoitti viime viikolla Facebook-sivunsa yli kuudelle miljoonalle seuraajalleen viestin, jossa pohti paluuta MM-sarjaan edes yhden osakilpailun ajaksi.

– Uusin Ford Fiesta WRC auto näyttää aika villiltä. Olisi todella hienoa ajaa tuollaista. Ehkä minun pitäisi ajaa vähintään yksi MM-ralli tänä vuonna, mutta mikä ralli, Block esitti kysymyksen faneilleen.

Blockin paras sijoitus rallin MM-sarjassa on Meksikon seitsemäs sija vuodelta 2013. 18 MM-pistettä saavuttanut Block on ajanut MM-pisteille kuudessa eri osakilpailussa: Meksikossa kaksi kertaa, sekä Espanjassa, Ranskassa, Walesissa ja Uudessa-Seelannissa jokaisessa kerran.

Block on rallin MM-sarjan kaikkien aikojen pistetilastossa sijalla 165. ja yhdysvaltalaisista kuljettajista 38 MM-pistettä saavuttaneen John Buffumin jälkeen toisena. Yhdysvallat ei tunnetusti ole rallin MM-sarjassa vuosikymmenten saatossa menestyksellä juurikaan juhlinut.

Ruotsin ralliavaus Skoda-kuljettajien juhlaa

Ruotsin rallimestaruussarjan avausosakilpailu, Vännäs-ralli, oli Skoda Fabia R5 -kuljettajien juhlaa. Voittoon ajoi Fredrik Åhlin 33,9 sekunnin erolla ennen Mattias Adielssonia. Martin Berglund sijoittui kolmanneksi, häviten voittajalle 38,9 sekuntia ja Adielssonille tasan viisi sekuntia. Kärkikolmikosta kaikki ajoivat Skodalla.

Kärkikolmikko olikin täysin omaa luokkaansa, sillä neljänneksi sijoittunut Ford Fiesta R5 -kuljettaja Johan Holmberg hävisi voittajalle yli kaksi minuuttia. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaiskuljettajia. Seitsemän osakilpailua käsittävän sarjan seuraava osakilpailu, Östersundin talviralli, ajetaan 23.-24. helmikuuta.

Uutiskatsaus ulkomailta ilmestyy seuraavan kerran ensi viikolla ja silloin luvassa on viikon 6 tapahtumat.

Viikon 5/2018 (29.1.-4.2.) luetuimmat artikkelit UrheiluUutiset.comissa

Hyundai-pomo vahvisti: Kaksi autoa Grönholmin GRX-tiimille MM-sarjaan (29.1.2018)
Pietarisen sensaatiomaiset esitykset saivat jatkoa (29.1.2018)
Kilpakumppanille 19 minuuttia aikasakkoa – Suninen nousi kolmanneksi (29.1.2018)
Jaakko Tullan voitto tuomassa muutoksia loppukauteen (3.2.2018)
Selivaaran Tunturiralliin mahtui hurja hetki (30.1.2018)

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Race Of Champions (YouTube)


Facebook kommentit