Vaaranmaa Racing MM-osakilpailussa: ”Katsellaan isompiin ympyröihin”

14.10.2016 / 15:11
Mika Vaaranmaa (kyyryssä ovella) vie tiiminsä ja maailman ainoan Mitsubishi Mirage Supercarin tänä viikonloppuna MM-tasolle.

[ A- ] / [ A+ ]

Vaaranmaa Racing tekee ensiesiintymisensä rallicrossin MM-sarjassa tänä viikonloppuna. Joni-Pekka Rajala ajaa tiimin Mitsubishi Miragella Saksan osakilpailussa.

Mika Vaaranmaan vetämä talli on ollut tuttu näky SM-tasolla jo vuosikausia. Vaaranmaa itsekin on saavuttanut urallaan 12 SM-mitalia. Tänä kesänä Vaaranmaa Racing kävi myös makustelemassa NEZ-sarjaa.

Nyt panokset suurenevat moninkertaisesti, kun temmellyskentäksi tulee MM-sarja.

– Suomen ratoja on kierretty toistakymmentä vuotta. Tottakai sitä haluaa katsella isompiin ympyröihin. Kyllä meillä tavoitteena on olla mukana ensi kaudella EM-sarjassa. Neuvotteluja on jo käyty. Katsotaan mitä tapahtuu, Vaaranmaa kertoo.

EM-sarjassa ajettiin tänä vuonna viisi osakilpailua, ja sama määrä kisoja lienee ensi vuoden kalenterissakin.

– Tämä on meille aivan uusi aluevaltaus. Katsellaan nyt Saksassa vähän tätä menoa. Viisi miestä meillä on nyt tiimissä täällä mukana. Onhan se kova juttu, kun on tehdastalleja vastassa. Katsotaan samalla mikä on vastaanotto, Vaaranmaa tuumaa.

Suomalaistalli huipputasolla ei sinänsä ole harvinaisuus. Riku Tahko kiertää EM-sarjaa oman tallinsa kanssa. Vaaranmaan tapaukseen lisää mielenkiintoa tuo auto, joka maailman ainoa rallicross-käytössä oleva Mitsubishi Mirage, ja vieläpä Supercar-luokassa. Auto on Vaaranmaan rakentama. Jussi-Petteri Leppihalme ajoi Migarella SM-sarjan neljänneksi voitettuaan yhden osakilpailun.

Mirage-nimellä autoa ei Suomessa myydä, vaan auto kulkee täällä Space Starina. Tilanne on sama kuin 90-luvulla, kun Mitsubishi oli ralleissa sekä Lancer- että Carisma -nimillä.

– Ihan se on siviiliautosta rakennettu tuossa meidän tallissa A:sta Ö:hön. Hollannista haettiin kolaroitu kori. Ennestään meillä oli Supercarin tekniikkaa olemassa, ja ryhdyttiin miettimään mihin koriin sen saisi. Kun tämä malli tuli markkinoille, niin menimme autokauppaan rullamitan kanssa mittailemaan, Vaaranmaa kertoo.

– Moottori on Mitsubishi Lancer Evo9:stä ja voimansiirto on Sadevin rakentama. Tehoa on noin 550 hevosvoimaa ja vääntöä pikkuisen vajaa 800 newtonia. Kaikkihan siinä on enemmän ja vähemmän omaa desingia.

– Ainut tämä on laatuaan. Ruotsissa ja Puolassa on tehty tähän koriin ralliauto, Vaaranmaa tietää.

Hän korostaa, ettei tokikaan ole tehnyt autoa yksin.

– Yrjänäisen Sami ja Nuotion Reino ovat tätä tehneet. Lisäksi Petri Suvanto on auttanut luokitusasioissa. Tätä autoahan ei ole luokiteltu, mutta olemme saanet FIA:lta luvan ajaa luokittelemattomana, Vaaranmaa kertoo.

Kilpailu Saksassa Esteringin radalla alkaa lauantaina. Avauspäivänä ajetaan kaksi aika-ajoerää. Sunnuntaina ajetaan toiset kaksi aika-ajoa, ja niiden yhteistulosten perusteella 12 parasta selviää semifinaaliin. Finaaliin nousee kolme parasta molemmista semifinaaleista.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Rajala MM-rallicrossista: “Kaikki on mahdollista”


Facebook kommentit