Vahvistus tuli, Ruotsin MM-rallia ei ajeta – “Päätös jota tuemme täysin”

15.12.2020 / 19:59
Sebastien Ogier Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2020 (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan ensi kauden toinen osakilpailu, Ruotsin MM-ralli, on peruttu.

Kuten uutisoimme viime lauantaina, niin MM-rallin järjestäminen Ruotsissa maan vaikean koronatilanteen takia oli vaakalaudalla. Tänään tiistaina kilpailun järjestäjä tiedotti yhdessä rallin MM-sarjan promoottorin kanssa, että Ruotsissa ei tulla taistelemaan rallin MM-sarjan pisteistä helmikuussa 2021.

– Ruotsin MM-rallin järjestäjät, FIA, sekä WRC-promoottori ymmärtävät täysin, että paikallisen väestön terveys on ensisijainen huolenaihe ja he ovat sitoutuneet yhdessä pitämään huolta suojellaakseen niin Värmlandin yhteisöä, kuin myös WRC-perhettä. Suunnitelmien mukaisesti olemme seuranneet tarkasti kilpailualueen koronatilannetta, Ruotsin MM-rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson sanoo kilpailun tiedotteessa.

Ruotsin MM-ralli oli tarkoitus ajaa 11.-14. helmikuuta ja se olisi ollut MM-sarjan kauden 2021 toinen osakilpailu. Rallin MM-sarjan historiassa (1973-2020) Ruotsin osakilpailu on jäänyt ajamatta aiemmin vain kolme kertaa: 1974, 1990, sekä 2009. Vuosina 1989, 1996, 2010 ja 2011 Ruotsi toimi MM-sarjan kauden avausosakilpailuna, kun taas vuonna 1994 länsinaapurissamme kilpailtiin MM-pisteistä ainoastaan etuvetokalustolla.

– Vaikka luonnollisesti olemme todella pettyneitä, erityisesti siksi, että vuoden 2021 kilpailussa käytössä olisi ollut uudistettu ja äärimmäisen mielenkiintoinen kilpailureitti, on kyseessä päätös jota tuemme täysin, Olsson korostaa.

UrheiluUutiset Motorsport oli ensimmäinen media maailmassa, joka uutisoi Suomen mahdollisuudesta isännöidä kahta MM-rallia ensi vuonna, mikäli Ruotsin MM-ralli peruttaisiin. Tällä hetkellä keskustelu käy tammikuisen Rovaniemen SM-rallin, legendaarisen Tunturirallin, ympärillä. Koska kyseisen kilpailun ajankohta tammikuun puolivälissä tulee MM-rallin järjestämisen osalta vastaan liian nopeasti, on mahdollisen Suomen MM-talvirallin ajankohta saamiemme tietojen mukaan helmikuun viimeinen viikonloppu.

Mikäli Suomessa talvinen MM-ralli helmikuussa ajettaisiin, niin kyseessä olisi kuitenkin täysin oma kilpailunsa ja näin ollen Tunturiralli ajettaisiin SM-sarjan osakilpailuna normaalisti tammikuussa. Mahdollisen MM-rallin ajaminen Pohjois-Suomessa helmikuun lopussa olisi jo senkin puolesta parempi vaihtoehto, että kyseinen ajankohta tarjoaa huomattavasti enemmän päivänvaloa, mistä erityisesti MM-sarjan televisioinnista vastaava NEP-yhtiö kiittäisi varmasti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Ajetaanko Suomessa ensi vuonna kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua?


Facebook kommentit