MOTORSPORT

Vaihdelaatikon rikkoutuminen päätti Trogenin nousun – “Kakkoselta suoraan neloselle”

Rallin SM-sarjan debyyttikilpailussaan tammikuussa Rovaniemellä SM3-luokassa neljänneksi sijoittunut Sami-Matti Trogen joutui pettymään SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Mikkelin Vaakuna Rallissa viime viikonloppuna. Vaihdelaatikon rikkoutuminen päätti lohjalaisen nousujohteisen kilpailun.

Ford Motorcraft -tiimin Sami-Matti Trogen yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa avasivat Mikkelin SM-rallin, Vaakuna Rallin, perjantaina raviradalla ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella SM3-luokan neljänneksi nopeimmalla ajalla. Eroa kärkeen kertyi 1,7 sekuntia.

– Radalla oli liukasta ja irtolunta jonkin verran, mutta kuitenkin oltiin kärjestä lähteneistä nopeimpia. Ajo tuntui hyvältä, Trogen kommentoi tiedotteessaan.

Lauantaina rallikaravaani hyökkäsi metsäerikoiskokeille ja Trogen kellotti viidelle ensimmäiselle pätkälle sijoitukset 8-7-6-7-9. Kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella syntyi viidenneksi nopein aika ja se nosti Trogenin kokonaistilanteessa viidenneksi. Ero neljäntenä olleeseen Jani Luhtaniemeen nähden oli 6,2 sekuntia. Trogenin vauhti oli nousujohteista, vaikka Fordin vaihdelaatikko oireilikin.

– Vedettiin kakkoselta suoraan neloselle. Kolmonen on pirun tärkeä vaihde hitaissa mutkissa. Nyt pitää vain yrittää selviytyä ja päästä maaliin, Trogen kommentoi viimeisellä huoltotauolla.

Kahdeksas erikoiskoe, Vaakuna Rallin toiseksi viimeinen erikoiskoe, koitui kuitenkin Trogenin ja Luhtisen menestyshaaveiden kohtaloksi. Vaihdelaatikko hajosi lopullisesti ja edessä oli keskeytys.

– Vitonen meni ensin rikki ja sitten oikeastaan kaikki loputkin vaihteet katosivat, Trogen harmitteli.

Trogen on SM3-luokan pisteissä kahden ajetun osakilpailun jälkeen 16 pisteellään kahdeksantena. SM-sarjan seuraava osakilpailu, talvikauden päätös, ajetaan Joensuussa lauantaina 29. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com