Vaikeat olosuhteet herättivät Grönholmin – “Nyt oli hauskaa, vaikka sataakin”

30.8.2020 / 14:21
Niclas Grönholm lähtee semifinaaliin hyvistä asetelmista (Kuva: Set Promotion / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu on parhaillaan käynnissä Kouvolan Tykkimäessä. Sään puolesta historia toistaa itseään, sillä aivan kuten kuusi vuotta sitten MM-osakilpailussa Kouvolassa sunnuntaina, niin myös nyt kilpailua käydään sateisessa säässä.

Alkuerien ykkönen oli jälleen kerran Johan Kristoffersson, vaikka ruotsalainen jäikin autonsa tekniikkamurheiden seurauksena toisessa alkuerässä vasta sijalle 14. Kun Kristofferssonilla oli heittää tulostaululle yhden heikomman alkuerätuloksen vastapainoksi kaksi alkuerävoittoa, riittivät pisteet alkuerien kokonaisvoittoon.

Tosin tällä kertaa Kristofferssonin ykkössija tuli äärimmäisen niukasti, sillä erinomaisia otteita alkuerissä esittänyt Niclas Grönholm kiilasi vain neljän pisteen päähän. Jos jäi Grönholm lauantaina tiimikaveri Juha Rytkösen taakse niin alkuerissä, kuin finaalissakin, sekä sunnuntain ensimmäisessä alkuerävaiheessa, niin toiseen alkuerävaiheeseen inkoolainen löysi sitä tekemistä, millä viime vuonna MM-sarjassa ajettiin kaksi osakilpailuvoittoa.

Grönholm vei nimiinsä toisen alkuerävaiheen ja oli kolmannessa alkuerässä neljäs, vaikka joutui ajamaan viimeisessä lähdössä, missä olosuhteet sateessa olivat selkeästi huonommat kuin aiemmissa lähdöissä. Grönholm starttaa toisen semifinaalilähdön paalupaikalta, saaden vierelleen Timmy Hansenin. Toisessa rivissä ovat Kevin Hansen ja Timo Scheider, kun taas kolmannen rivin muodostavat Timur Timerzyanov ja lauantain tavoin semifinaaliin tiensä selvittänyt Jere Kalliokoski.

– Nyt oli hyvä erä! Hyvä lähtö ja sai ajaa omaa ajoa. Siitä se lähtee, että saa ajaa puhtaasti, eikä ole rapaa tuulilasissa. Nyt oli hauskaa, vaikka sataakin, Grönholm kommentoi kilpailun nettistriimissä kolmannen alkuerän jälkeen.

Kristofferssonin seuraksi ensimmäiseen semifinaalilähdön lähtöruudukkoon asettuvat Mattias Ekström, Andreas Bakkerud, Juha Rytkönen, Robin Larsson, sekä Anton Marklund. Rytkönen kellotti alkuristä sijat neljäs, kuudes ja seitsemäs. Lauantaina toiseksi ajanut suonenjokelainen jäi viimeisestä eturivin lähtöpaikasta kolmen pisteen päähän.

Semifinaaleista ulos tänään jäivät kolme Renault-kuljettajaa, Kevin Abbring, Liam Doran ja Guerlain Chicherit, Tamas Karai, Jani Paasonen, Atro Määttä, sekä Rene Munnich. Määttä kaatoi autonsa toisessa alkuerässä ja keskeytti. Paasoselle keskeytyksen kolmannessa alkuerässä toi turbo-ongelmat. Semifinaalit ja finaali ajetaan tänään sunnuntaina kello 16.00 alkaen. Lähetys Yleisradion YLE2-kanavalla ja YLE Areenalla käynnistyy kello 15.00.

Pistetilanne 3/3 alkuerän jälkeen

1) Johan Kristoffersson (Volkswagen) 130
2) Niclas Grönholm (Hyundai) 126
3) Mattias Ekström (Audi) 120
4) Timmy Hansen (Peugeot) 118
5) Andreas Bakkerud (Renault) 117
6) Kevin Hansen (Peugeot) 117
7) Juha Rytkönen (Hyundai) 115
8) Timo Scheider (Seat) 109
9) Robin Larsson (Audi) 106
10) Timur Timerzyanov (Hyundai) 105
11) Anton Marklund (Renault) 101
12) Jere Kalliokoski (Ford) 99

———-

13) Kevin Abbring (Renault) 97
14) Liam Doran (Renault) 94
15) Guerlain Chicherit (Renault) 90
16) Tamas Karai (Audi) 88
17) Jani Paasonen (Ford) 79
18) Atro Määttä (Ford) 77
19) Rene Munnich (Seat) 77

Semifinaalit

Lähtö 1

Johan Kristoffersson (Volkswagen) 1.
Mattias Ekström (Audi) 3.
Andreas Bakkerud (Renault) 5.
Juha Rytkönen (Hyundai) 7.
Robin Larsson (Audi) 9.
Anton Marklund (Renault) 11.

Lähtö 2

Niclas Grönholm (Hyundai) 2.
Timmy Hansen (Peugeot) 4.
Kevin Hansen (Peugeot) 6.
Timo Scheider (Seat) 8.
Timur Timerzyanov (Hyundai) 10.
Jere Kalliokoski (Ford) 12.

Nimen perässä kuljettajan sijoitus alkuerissä

Teksti: Jari Hotti, Kouvola
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit