Vaimolta suoraa palautetta Vatasen voittaessa Itäralli 35 vuotta sitten – “Ethän sä osaa edes ajaa”

28.2.2018 / 05:12
Ari Vatanen Jyväskylän Suurajoissa Peugeotilla vuonna 1984 (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Paluun rallin SM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen tekevän Itärallin ykköstähtenä tulevana viikonloppuna Joensuun ympäristössä ajettavassa kilpailussa toimii Ari Vatanen, rallin kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen maailmanmestari, joka nähdään kotimaisemissaan nolla-auton eli etuauton ratissa.

Aivan kuten uutisoimme viime lauantaina, niin Ari Vatanen, 65, nähdään tulevana lauantaina mukana Joensuun SM-rallissa. Vatanen ajaa kilpailussa nolla-autoa eli etuautoa, joka kiertää erikoiskokeet läpi ennen kilpailijoita. Vatanen nähdään erikoiskokeilla Kari Matikaisen omistaman 300-hevosvoimaisen BMW M3 -ralliauton ratissa. Kello ei Vatasen suoritusten aikaan päällä ole, eikä rallin vuoden 1981 maailmanmestari sitä enää haluaisikaan.

– Kilpailemiseen kelloa vastaan en tunne enää poltetta. Se elämä on taakse jäänyttä, enkä lukuisista pyynnöistä huolimatta ole kilpailijaksi suostunut enää lähtemään, Vatanen sanoo rallin SM-sarjan tiedotteessa.

Vatasen kartanlukijana nuotteja lukee jo kuudella vuosikymmenellä mukana autourheilussa ollut Joensuun Urheiluautoilijoiden Unto Kontro.

– Kun alkoi käydä selväksi, että osallistun rallin etuautotehtäviin, otin välittömästi esille, että Unto minun täytyy saada kyytiini. Unto on paikallisen pitkän linjan yritteliäisyyden henkilöitymä ja omaa pitkän moottoriurheiluhistorian. Luvassa on hänen kanssaan hieno lauantai, Vatanen hehkuttaa.

Siinä missä Kontron moottoriurheiluhistoria on pitkä, niin samaa voidaan sanoa myös Vatasen osalta. Vatanen osallistui urallaan neljällä eri vuosikymmenellä yhteensä 101 MM-ralliin, voitti niistä kymmenen ja nousi palkintopallille 27 kertaa. Vuoden 1981 rallin maailmanmestaruuden lisäksi Vatasen meriittilistalta löytyvät muun muassa kaksi Brittien rallimestaruutta, sekä kolme Dakar-rallin voittoa.

 

Selivaara logo 2017

 

“Itäralli on se minun kotiseudun ralli”

Itäralli ajettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1962 ja Vatasen CV:stä löytyy tämän kilpailun osalta kaksi voittoa, vuosilta 1977 ja 1983.

– Itäralli on se minun kotiseudun ralli. Muistan edelleen ne haaveet ja odotukset, joita siihen ralliin liittyi, Vatanen muistelee.

Vuoden 1977 voitto tuli kartanlukija Timo Putkosen kanssa ja tuolloin alla oli legendaarinen Ford Escort RS 1800 MK2. Samana vuonna Vatanen sijoittui rallin EM-sarjassa pronssille. Vuonna 1983 Vatanen saapui Itäralliin Opel Manta 400 -autolla, samanlaisella menopelillä, jolla oli aiemmin kauden aikana ajanut Opelin tehdastallissa voiton Kenian MM-rallissa, Safari-rallissa. 35 vuotta sitten Itärallissa Vataselle nuotteja muuten luki Arin vaimo Rita Vatanen.

– Tuon vuoden Itäralliin Opel halusi tuoda Mantan ajettavaksi. Lisäksi rallista merkittävän teki se, että vaimoni Rita nimenomaan halusi lähteä kartanlukijakseni. Hän halusi ymmärtää paremmin sitä, minkälaisten asioiden ja tilanteiden kanssa ammatissani olen tekemisissä, jotta voisi paremmin tukea minua, Vatanen taustoittaa.

Ja kun pariskunta hyppäsi ensimmäistä kertaa samaan ralliautoon kilpailun puitteissa, niin ilman kommelluksiahan siitä ei tietenkään selvitty.

– Muistaakseni ensimmäisen erikoiskokeen alussa spinnasimme, jolloin vaimoni palaute oli välitön: ”ethän sä osaa edes ajaa”. Tässä kohtaa totesin, että kartturin kuuluisi keskittyä hommaansa ja olla hiljaa, Vatanen naurahtaa.

Joensuun SM-ralli käynnistyy Joensuun matkustajasatamasta lauantaina kello 10.00 ja maaliin samaan paikkaan saavutaan alkuillasta. Tuupovaarasta kotoisin oleva Vatanen pääsee ajamaan nolla-autoa myös kotimaisemissaan, ajetaanhan Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran alueella kolme erikoiskoetta.

Lue myös! Mestarin paluu kotimaisemiin – Ari Vatanen nolla-auton ratissa Joensuun SM-rallissa (24.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit