Vainio Aston Martinin rattiin – “Nopeus ja johdonmukainen tekeminen teki suuren vaikutuksen”

8.3.2019 / 16:20
Aaro Vainio hyppää tänä vuonna R-Motorsportin talliin (Kuva: R-Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Ratapuolella menestyneen ja viime vuodet GT-luokissa Italiassa ja Saksassa ajaneen Aaro Vainion ura jatkuu sveitsiläis-englantilaisessa R-Motorsport-tallissa. Vainio ajaa kaudella 2019 Blancpain GT3 -sarjassa kalustonaan Aston Martin Vantage GT3 ja kilpailijaparinaan Hugo de Sadeleer.

Kaudella 2019 Aaro Vainio tullaan näkemään Aston Martin Vantage GT3 -auton ratissa Blancpain GT3 -sarjassa. Vainio hyppää R-Motorsport-talliin ja saa kilpailijaparikseen sveitsiläisen Hugo de Sadeleerin. Sarjaan kuuluu yhteensä viisi World Challenge Europe -kilpailua, jotka käydään Euroopan parhailla kilparadoilla. Vainion kilpailukalenterissa nähdään mahdollisuuksien mukaan myös muutama endurance-kisa.

Vielä vuosi 2017 oli menestyksekäs, kun Vainio nappasi Italian Super GT -sarjassa Lamborghinilla mestaruuden. Vuonna 2018 Vainio siirtyi Saksaan ja ADAC GT Mastersiin, GT3-luokkaan Team Rosbergin Lamborghini Huracan -autolla. Vuosi oli Vainiolle vaikea, mutta taustatiimi on tehnyt paljon töitä ja kaikki on valmista tulevaan kauteen.

Tiedossa on Vainion uran ja tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä vuosi. Manageri Tomas Siltanen ja muu taustatiimi ovat vakuuttuneita siitä, että R-Motorsport on oikea tiimi yhteistyöhön. Viime vuoden kotiläksyt on tehty ja vaikeudet voitettu.

– R-Motorsport kun tuli viime vuonna, se osoitti heti lähtölaukauksesta olevansa kilpailukykyinen tiimi, joka pärjäsi hyvin. Aston Martin ja R-Motorsport ovat käsikädessä kulkevat brändit ja innolla odotan, että saan tehdä koko sen organisaation kanssa töitä. Kauteen lähdetään siitä, että pystyn tappelemaan kärkisijoista. Osallistutaan kisoihin Silver-statuksella ja sen voitosta pitää varmasti ajaa, mutta myös kokonaiskilpailun kärkeä luonnollisesti jahdataan, Vainio kertoo motivoituneena.

 

Tälläisellä Aston Martin Vantage GT3 -autolla Aaro Vainio kilpailee kaudella 2019 (Kuva: R-Motorsport).

 

“Saatiin kerättyä paljon tietoa uudesta autosta”

Vainion uraa pitkään seurannut R-Motorsportin tallipäällikkö Julian Rouse on erittäin tyytyväinen saadessaan nopean suomalaiskuskin tiimiinsä.

– Olen erittäin motivoitunut auttamaan ja luomaan Aarolle mahdollisuuden liittyä R-Motorsport-talliin tällä kaudella, tavoitteenamme siirtää hänet Pro Endurance -ohjelmaan kaudeksi 2020. Olen seurannut Aaron uraa läheltä, etenkin hänen formula-aikoina, jolloin Aaro melkein voitti mestaruuden. Hänen nopeutensa ja johdonmukainen tekeminen kaudella teki minuun suuren vaikutuksen, Rouse hehkuttaa.

– Uskon, että R-Motorsportin kautta voimme saada hänestä ulos samaa huippusuorittamista, kuin mitä näimme GP3-sarjassa. Hänestä on mahdollisuus tulla yksi kilpailukykyisimmistä GT-kuskeista Blancpainissa, Rouse ennakoi.

Vainio kävi testaamassa uutta autoaan helmikuun lopussa Ranskassa, Circuit Paul Ricardilla.

– Tässä on ollut pitkä ajotauko syyskuusta, joten oli hienoa päästä ajamaan ja hakemaan ajotuntumaa. Käytyjen testipäivien tärkein asia oli tutustua tiimiin ja täysin uuteen kalustoon. Saatiin kerättyä paljon tietoa uudesta autosta, sillä se on uusi auto myös tiimille. Auto itsessään on melko erilainen kuin Lamborghinit joilla olen ajanut. Ajotyylissä joutuu vähän muuttamaan asioita, mutta kaikki pelasi hienosti ja auto oli makea vetää, Vainio innostui.

Kauden ensimmäinen kilpailu ajetaan toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Brands Hatchin radalla Englannissa.

– Odotan innokkaasti kautta ja haluan saada sekä Aston Martinin, että R-Motorsportin vakuuttumaan työpanostuksestani. Haluan ja aion tehdä kaikki asiat niin hyvin, että mikään ei jää ainakaan omasta panoksestani kiinni, Vainio päätti.

Blancpain GT3 kilpailukalenteri 2019

04.05.-05.05. Brands Hatch, Englanti
29.06.-30.06. Misano, Italia
13.07.-14.07. Zandvoort, Hollanti
30.08.-01.09. Nurburgring, Saksa
06.09.-08.09. Hungaroring, Unkari

Teksti: Aaro Vainion tiedote


Facebook kommentit