Valkonen ja Havelin tiukimmin kiinni BMW-rallisarjan kuninkuudessa

17.7.2018 / 11:00
Orimattila Rallissa BMW-luokan ykkönen oli Anssi Valkonen (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Orimattila Rallissa 7. heinäkuuta BMW-luokan voittanut Anssi Valkonen nousi samalla BMW-rallisarjan kärkeen.

Jo ennen kauden alkua erittäin tasaiseksi ja kovaksi veikatun BMW Xtreme Rally -sarjan kauden neljäs osakilpailu kiristi entisestään mestaruustaistelua, kun Orimattila Ralliin piikkipaikalta startannut Veli-Matti Havelin jäi kolmanneksi ja toiseksi korkeimmat pisteet otti Sami Grönthal.

Ennakkoon oli tiedossa, että hallitseva mestari Havelin ja joukko entisiä BMW-sarjan mestareita saisi kovan vastuksen Anssi Valkosesta. Kauhavalainen voittikin talvella ajetun sarja-avauksen ja ajoi sen jälkeen kaksi kolmossijaa. Myös rallicrossin SM-sarjassa kilpaileva Valkonen voitti Orimattilassa neljä kuudesta erikoiskokeesta ja juhli tiukan kilpailun jälkeen kauden toista osakilpailuvoittoa, joka nosti hänet samalla Havelinin ohi sarjan kärkeen.

Sarjan ensimmäisen kesäosakilpailun voittanut vuoden 2016 BMW-mestari Grönthal kirjasi Orimattilassa nimiinsä avauserikoiskokeen, mutta sen jälkeen Valkonen karkasi nurmijärveläiseltä. Viimeisellä erikoiskokeella Grönthal ajoi jälleen pohjat ja kavensi eron voittajaan 6,5 sekuntiin. Kolmanneksi sijoittunut Havelin hävisi Valkoselle 30,5 sekuntia.

Havelinin voittoon päättyneen toisen talviosakilpailun väliin jättänyt Grönthal on edelleen mukana mestaruustaistelussa, sillä kuudesta ajettavasta osakilpailusta sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta. Seuraavan kerran BMW Xtreme Rally -sarjan pisteistä ajetaan syksyllä Espoossa ja Urjalassa.

Yleisen luokan pistetilanne 4/6 osakilpailua

1) Anssi Valkonen 84
2) Veli-Matti Havelin 82
3) Toni Parkkinen 60
4) Sami Grönthal 58
4) Hannu Hokkanen 58
6) Matias Valkonen 35
7) Anssi Luoma-Aho 30
8) Tommi Harju 28
8) Sami Laurila 28
10) Timo Bäck 25

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote


Facebook kommentit