Valtonen Motorsport lähtee tavoittelemaan Euroopan mestaruutta

7.3.2016 / 10:20
Joonas Lappalainen ja Mazda RX7 (Kuva: Valtonen Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Time Attack on yksi nopeimmin suosiotaan kasvattava rata-autoluokka Euroopassa. Yksi suurimmista syistä on teknisten sääntöjen vapaus. Auton suorituskyvyn maksimoimiseksi lähes kaikki keinot ovat sallittuja.

Valtonen Motorsport on vuosien ajan käyttänyt ns. laboratorionaan Mazda RX7-autoa, joka on alunperin rakennettu driftingiin, mutta josta se siirtyi rata-ajon puolelle. Ennen tulevaa kerrasta poikki-ajettavaa Euroopan mestaruuskilpailua autolla on kilpailtu vuonna 2014. Jo tällöin yleisö otti omakseen yhden Time Attack-sarjan uskomattomimman kilpa-auton. Vuoden 2014 auto purettiin ja sen jälkeen aloitettiin kehitystyö, joka esitellään yleisölle parin viikon kuluttua.

– Saimme tiimin kanssa auton ajokuntoon syksyllä 2015 ja muutaman testipäivän perusteella oli mukava huomata, että työ ei ole mennyt hukkaan, Christian Valtonen kertoo.

Auto on kokenut mittavat muutokset, alkuperäistä autoa on enää jäljellä A-pilari ja korissa olevat ovenkarmit.

– Auton jokainen osa on käynyt läpi jonkun muutosprosessin. Tässä versiossa olemme panostaneet vähentämään ilmanvastusta, parantaneet vaihteiston toimintaa ja keskittyneet alustageometrian tehokkaampaan toimintaan. Kirsikkana kakussa on erittäin nykyaikainen tiedonkeruujärjestelmä varustettuna usealla kameralla. Lisäksi kori ja runko rakennettiin nyt valmiiksi V8-moottoria varten, Valtonen paljasti uudistuksista.

Tiimi on aloittanut valmistelut tulevaa tapahtumaa varten hyvissä ajoin ja myös fanit pääsevät halutessaan mukaan seuraamaan Mazdan tapahtumia matkalla Zandvoortiin ja paikan päällä tapahtumassa.

Yksi muutos on myös Valtosen siirtyminen taka-alalle itse ajamisesta. Syykin on selvä.

– Ajatin syksyllä 2014 pitkän harkinnan jälkeen nuorta kuljettajaa Mazdalla. Se oli ensimmäinen kerta historiassa, kun autolla ajoi joku muu kuin minä itse. Testit sujuivat silloin todella hyvin. Vaikka kuljettajalla oli tuolloin ikää vasta 16-vuotta, niin kaikki tapahtui juuri ohjeistuksen mukaan ja kun asia kerrottin radiolla kuinka toimia, kaikki sujui virheittä. Näin tuli tunne, että voin antaa Mazdan uusiin käsiin. Samalla voin itse keskittyä 100 % auton kehittämiseen ja sen suorituskyvyn parantamiseen, Valtonen taustoittaa.

Tiimin uusi kuljettaja on juuri 18-vuotta täyttänyt Joonas Lappalainen, jolla nuoresta iästä huolimatta on 14 vuoden kokemus kilpa-autoilusta. Niin kartingissa kuin rata-autoilussa mestaruuksia saavuttanut Lappalainen kilpaili edellisenä vuonna DTM-sarjan yhteydessä ajettavassa Audi Sport TT Cupissa.

– Mazda on uskomaton laite. On hienoa, että olen saanut tällaisen mahdollisuuden ja pyrin tekemään oman osani niin hyvin kuin mahdollista. Autossa on uskomaton aeropito ja kun saamme tänä vuonna kilometrejä taakse, niin suorituskyky paranee koko ajan, Lappalainen hehkuttaa Valtonen Motorsportin tiedotteessa.

Lähde: Valtonen Motorsport


Facebook kommentit