Vanhojen WRC-autojen kato MM-sarjassa – Prokop osallistumassa Portugalin MM-ralliin

18.4.2018 / 12:49
Martin Prokop Italian MM-rallissa 2017 (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa ei tänä vuonna ole juurikaan vanhempaa WRC-kalustoa mukana nähty. Urallaan 120 MM-ralliin osallistunut Martin Prokop on UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan osallistumassa toukokuussa ajettavaan Portugalin MM-ralliin oman tiiminsä vanhemmalla Fordin WRC-autolla.

Vanhemmalla WRC-kalustolla tarkoitetaan autoja, jotka olivat MM-sarjan vakiokalustoa aina kauden 2016 loppuun asti. Tänä vuonna tätä vanhempaa WRC-kalustoa on nähty MM-ralleissa vain muutamia. Monte Carlossa mukana oli yksi auto, samoin Ruotsissa, Meksikossa ei yhtään ja Korsikassa kolme. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Argentiinassa ajettavassa rallin MM-sarjan seuraavassa osakilpailussa määrä on Meksikon tavoin pyöreä nolla.

Martin Prokop, 35, on keskittynyt viime aikoina erämaaralleihin ja tulevana viikonloppuna hän osallistuu Qatarissa ajettavaan FIA World Cupin osakilpailuun Ford F-150 Evo -autolla. Yksityistiiminsä Jipocar Racingin väreissä Prokop on nähty 2010-luvulla usean kauden aikana ajamassa lähes kaikki MM-rallit, mutta viimeisten kahden kauden aikana niitä on kertynyt yhteensä vain kuusi ja viime vuonnakin vain kaksi MM-rallia.

Viime viikolla Prokop julkaisi Instagram-tilillään kuvan Ford Fiesta RS WRC -autostaan ja kirjoitti kuvan yhteyteen tekstin, missä ilmoitti “Fionan” olevan kohta sataprosenttisesti valmis MM-sarjan erikoiskokeille. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Prokop tulee osallistumaan toukokuussa ajettavaan Portugalin MM-ralliin, missä hän on ollut mukana aiemmin kahdeksan kertaa ja yhtäjaksoisesti vuodesta 2012 lähtien.

Prokopin MM-ralleihin osallistumiset näyttivät tulleen päätepisteeseensä vuoden 2016 Italian MM-rallin jälkeen. Tuomaristo langetti Prokopille viiden minuutin aikasakon jo ennen kuin ralli oli ehtinyt edes käynnistyä, koska yksityistiimin Fordin vaihdelaatikon sinetti oli rikkoutunut. Prokop osallistui ralliin, mutta jo ensimmäisen erikoiskokeen jälkeiset kommentit kertoivat tshekin mielipiteen saadusta rangaistuksesta.

– Kiitos tuomaristolle tästä viiden minuutin rangaistuksesta. Olen tästä erittäin vihainen ja olen menettänyt totaalisesti motivaationi, Prokop raivosi.

Ilman aikasakkoa Prokop olisi sijoittunut yleiskilpailussa viidenneksi jättäen taakseen muun muassa M-Sportin ja D-Mackin Ford-kuljettajat.

– Italia on kilpailukalenterista suosikkikilpailuni, mutta heti startista lähtien olemme joutuneet kamppailemaan annetun rangaistuksen kanssa. En ole tyytyväinen tähän tilanteeseen ja en jatka enää MM-sarjassa. En tiedä koska palaan takasin, Prokop täräytti viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Tuo kilpailutauko MM-sarjan osalta kesti lopulta vain neljä kuukautta, kun Prokop palasi mukaan kuvioihin myöhemmin saman vuoden syksynä ajetussa Espanjan MM-rallissa. Urallaan 120 MM-ralliin osallistuneen Prokopin paras sijoitus on vuoden 2012 Argentiinan osakilpailusta tullut neljäs sija. Kolme ek-pohja-aikaa MM-sarjassa ajanut Prokop on kerännyt MM-pisteitä yhteensä 214 ja kuljettajien MM-sarjassa paras sijoitus on yhdeksäs (2012, 2013 ja 2014).

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit