Varaslähtö Laura Suvannon harmina Vilppulassa – “Hänen sanansa on laki”

25.5.2018 / 21:30

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin kansallinen sarja Fin RX käynnistyi toukokuun kolmantena viikonloppuna Vilppulassa.

Laura Suvanto starttasi innokkaana Volkswagen Golfilla KRC3-luokkaan, jossa kilpaillaan V1600-tekniikkasäännön mukaisilla autoilla. Alkuerien lähdöt kulkivat turkulaisneidolta hyvin, sillä eräsijoiksi kirjattiin voitto, toinen ja kolmas sija. Tasaisessa luokassa ajat riittivät alkuerien jälkeen seitsemännelle sijalle kaikkiaan 18 kilpailijan joukossa.

– Positiivisilla fiiliksillä ja täydellä “yrkällä” lähdettiin semifinaaleihin. Toisesta lähtörivistä liikkeelle, mutta ekassa mutkassa pyörähdin hiekoille, Suvanto kertaa.

Kyseinen lähtö uusittiin, kun järjestäjä ajatti kuskeja virheellisesti kaksi kierrosta liian vähän. Niinpä Suvanto sai uuden mahdollisuuden. Tuuria ei kuitenkaan ollut matkassa, kun kytkinjalka oli liian ripeä.

– Lähdön jälkeen näin punaiset liput heilumassa. Lähtötuomari totesi minun ottaneen vilppilähdön. Hänen sanansa on laki näissä tilanteissa. Niinpä lähtö uusittiin jälleen.

Vilppilähtö tuo ottajalleen rangaistukseksi sen, että kilpailijan täytyy ajaa hitaampi jokerilenkki kahteen kertaan. Se käytännössä vie aina menestysmahdollisuudet, kun muu letka kiertää jokerin vain kertaalleen. Suvanto ajoi maaliin semifinaalin viidentenä, kun kolme nopeinta pääsi finaaliin. Kilpailun lopputulokseksi hänelle kirjattiin kahdeksas sija.

VAG Motorsport-tiimin väreissä kisaava Hannu Borenius oli puolestaan oman semifinaalinsa neljäs. Hänen osalta finaalipaikka jäi siis yhden pykälän päähän. Audi A3 -kuski oli kisan lopputuloksissa kymmenes, joten “Kiikalan Paroni” suoriutui urakastaan hyvin muutamia vaihdemissejä lukuun ottamatta.

Seuraavaksi VAG Motorsport -tiimi on edustettuna lauantaina 26. toukokuuta Kaasujalka Rallissa, kun tiimin huoltomiehenä toimiva Ville Aromaa ajaa debyyttikisansa V1600-luokan Audilla. Aromaan kyytiin istuu Juha-Pekka Wikman, jolle keikka tietää myös ensimmäistä kokemusta kartanlukijan toimesta.

Teksti: Jarno Saari, VAG Motorsportin tiedotus
Kuva: VAG Motorsport


Facebook kommentit