Vatanen vaatii muutoksia rallin MM-sarjaan: “Ehdotus pakottaisi kaikki ajamaan täysillä”

26.2.2016 / 16:32
Ari Vatanen Suomen MM-rallin vieraana kesällä 2015 (Kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka rallin MM-sarjassa kuluva kausi on vasta alkuvaiheessa, jo nyt moni odottelee kuumeisesti ensi vuotta. Toyotan paluu rallin MM-sarjaan lähes 20 vuoden tauon jälkeen on iso asia ja kun vielä autot tulevat kokemaan ensi vuonna voimaan astuvien uusien sääntöjen myötä isoja muutoksia ennen kaikkea rallifanien haluamaan suuntaan, odotukset ovat korkealla. Kaluston osalta ollaan siis menossa oikeaan suuntaan, mutta entä kilpailut? Sarjan ympärillä kun käydään usein keskustelua siitä, että kilpailut ratkeavat liian nopeasti ja eivät näin ollen tarjoa katsojille tarpeeksi jännitystä.

Rallin ensimmäinen suomalainen maailmanmestari, mestaruuden vuonna 1981 Fordilla voittanut Ari Vatanen, on jo pitkään ollut autourheilupiireissä tekijä, jonka mielipiteitä kuunnellaan aina tarkasti. Aktiiviuransa (1974-1998) aikana 101 MM-rallia ajanut, niistä 10 voittanut ja 27 kertaa kolmen parhaan joukkoon sijoittunut tuupovaaralainen seuraa lajia edelleen tarkasti ja läheltä. Vuodesta 2013 lähtien Viron Autourheiluliiton puheenjohtajana toiminut 63-vuotias Vatanen otti BBC:n Top Gear-ohjelman verkkosivuilla alkuviikosta julkaistussa haastattelussa kantaa rallin MM-sarjan nykytilaan. Katsojaystävällisempään suuntaan Vatanen veisi sarjaa aiemmin torpatun ja laajalti vastarintaa keränneen idean kautta.

– Ensimmäinen asia mitä rallin MM-sarja tarvitsee, on se mitä sarjan promoottorit ovat jo aikaisemmin ehdottaneet. Että kun kuljettajat lähtevät ajamaan viimeistä erikoiskoetta, aikaerot jaetaan kymmenellä. Eli esimerkiksi jos Sebastien Ogier johtaa rallia ennen viimeistä erikoiskoetta 20 sekunnilla, hänen johtonsa olisikin vain kaksi sekuntia, Vatanen sanoo.

Jos esimerkeiksi otetaan rallin MM-sarjan tämän kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua, Monte Carlo ja Ruotsi, niin Monte Carlossa Volkswagenin Sebastien Ogierin minuutin ja 48 sekunnin johtomarginaali tallikaveri Andreas Mikkelseniin nähden olisi vaihtunut ennen viimeistä erikoiskoetta 10,8 sekuntiin ja Ruotsissa toisella sijalla ajaneen Hyundain Hayden Paddonin 17,1 sekunnin takaa-ajo johtavaan Ogieriin nähden olisikin ollut vain 1,7 sekuntia. Lisää esimerkkejä löytyisi luonnollisesti myös muiden sijoitusten osalta.

– Jos olet esimerkiksi neljännellä sijalla ja edellisellä sijalla oleva on minuutin edellä ja takanasi oleva minuutin takana, ajosi menee kruisailuksi. Et joudu antamaan parasta suoritustasi ja tälläisessä tilanteessa normaalisti ei synny mitään draamaa. Tämä ehdotus pakottaisi kaikki ajamaan täysillä. Ja se jo pelkästään toisi draamaa lisää mukaan ja tekisi kilpailuista paljon tapahtumarikkaampia, Vatanen uskoo, mutta ei allekirjoita väitettä jonka mukaan tämänkaltainen varsin rajulta kuulostava uudistus ikään kuin ryöstäisi yhtäkään voittoa keneltäkään kuljettajalta.

– Katsokaa tilastoja viimeisten 15 vuoden ajalta, ei tämä olisi tuonut voittajan osalta muutoksia kovin usein! Pointti on siinä, että tilanne säilyisi avoimena. Eihän kukaan tahdo tietää kuka on murhaaja Agatha Christien teoksen puolivälissä, vaan siinäkin haluaa säilyttää jännityksen viimeiselle sivulle asti. Juuri siitähän urheilussakin on kyse, Vatanen muistuttaa.

“Sivuluisuineen näyttävämpää ja paljon halvempaa”

Ensi kaudella rallin MM-sarjassa tullaan näkemään tehokkaampia ja ulkoisesti näyttävämpiä autoja kuin aiemmin 2000-luvulla ja onpa tulevia autoja innostuttu jopa vertaamaan legendaarisiin hurjiin 80-luvulla nähtyihin B-ryhmäläisiin. Vatasen mukaan kaluston osalta rallissa voitaisiin siirtyä halvempiin ratkaisuihin erityisesti tekniikan osalta ja yhdeksi esimerkiksi hän nostaa autourheiluhullun maan rapakon takaa.

– Amerikkalaiset ovat siinä hyviä, että heillä ei tarvitse olla käytössään viimeisintä teknologiaa, vaan käytössä on kalustoa, joka useimmilla ihmisellä on mahdollista hankkia. Ja kun on enemmän kilpailijoita, sitä kautta he saavat enemmän tukijoita. NASCAR-sarjassa kilpailun johtopaikka saattaa vaihtua vielä viimeisellä kierroksella monta kertaa ja juuri tähän pitäisi pyrkiä.

Kun Vatanen vuonna 1981 ajoi rallin maailmanmestariksi, autona hänellä oli takavetoinen Ford Escort RS 1800. Suomalaiskuljettaja tuli tutuksi näyttävistä ajosuorituksista ja usein sanottiinkin, että Vatasen tullessa mutkaan ennen Fordin keulaa katsojat näkivät ovessa olleen kilpailijanumeron.

– Entä jos palattaisiin takaisin takavetoisiin autoihin? Jos kaikkien pitäisi ajaa takavetoisella kalustolla, mikä siinä olisi ongelma? Se olisi sivuluisuineen näyttävämpää ja paljon halvempaa, Vatanen sanoo ja lisää vielä, että nykyiset nelivetoiset autot tarjoavat huomattavasti vähemmän kuljettajille haasteita.

– Nelivetoinen auto on hyvin tasapainoinen ajettava. Tasapainotat vasemman jalan jarrutuksella, saat auton kääntymään sisään mutkaan, avaat hanat ja hymyilet. Ja ihmiset ajattelevat, että olet taikuri, mutta kunpa he vain tietäisivät miten helppoa se on, Vatanen kommentoi Top Gearille antamassaan erikoishaastattelussa.

Vatanen oli vuonna 2009 ehdokkaana kansainvälisen autourheilun kattojärjestön FIA:n puheenjohtajaksi, mutta hävisi äänestyksen Jean Todtille. Arin vanhin poika Kim Vatanen toimii rallin kolminkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin toisena managerina ja nuorin poika Max puolestaan ajaa tällä kaudella Britannian rallisarjaa Fordilla.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: Top Gear – “Ari Vatanen reckons rallying could be more sideways”


Facebook kommentit