Vatasen taival Espanjassa päättyi rajuun ulosajoon – “Viitosvaihteella kakkospätkällä”

8.10.2017 / 11:21
Max Vatasen Espanjan MM-rallista tuli lyhyt (Kuva: Max Vatasen Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Max Vatasen taival Espanjan MM-rallissa päättyi jo toisella erikoiskokeella perjantaina. Tuloksiin keskeytyksen syyksi on kirjattu mekaaninen vika, mutta Vatasen Facebook-viesti myöhään lauantai-iltana kertoi totuuden.

– Meillä oli iso ulosajo eilen, viitosvaihteella kakkospätkällä, Max Vatasen Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Edellisen kerran heinäkuun lopulla Suomen MM-rallissa kilpaillut Vatanen sai Espanjan MM-ralliin varsin hyvän startin, kun Espanjassa perjantai-aamuna ajettu avauserikoiskoe toi WRC2-luokassa yhdeksänneksi nopeimman ajan. Toisella erikoiskokeella Ford Fiesta R5 sitten lipsahti rajusti ulos ja edessä oli keskeytyksen lisäksi käynti sairaalassa.

– Kartturiltani Thierrylta murtui jalka. Minut tsekattiin, mutta kaikki oli hyvin. Olisi voinut käydä pahemminkin, se oli todella kova osuma, Vatanen kommentoi Facebookissa.

Vataselle Espanjan MM-rallissa nuotteja luki Thierry Salva ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kauden kolmessa aiemmassa MM-rallissa kartturina toimi Jacques-Julien Renucci. Viime kaudella Vatanen ja Salva kilpailivat yhdessä kolmessa rallissa, joista yksi oli MM-ralli (Portugali).

Vatasen kausi jatkuu lokakuun lopulla Walesissa ajettavalla MM-rallilla.

– Nyt hieman lepoa ja sitten nähdään Walesissa, Vatanen päätti Facebook-viestinsä.

 

We had a big off yesterday in fifth gear on SS2. My codriver Thierry got his leg broken, and I got checked, all good. It…

Julkaissut Max Vatanen 7. lokakuuta 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit