Vauhti länsirannikolla ylitti Röyhkiön omatkin odotukset – “Myrskyvaroitus annettu”

17.6.2021 / 08:14
Aleksi Röyhkiö avasi SM-sarjan kesäkauden erinomaisella esityksellä länsirannikolla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkauden avanneen Länsirannikon Rallin yksi ehdottomasti suurimpia positiivisia yllätyksiä oli SM1-luokassa neljänneksi kaasutellut Aleksi Röyhkiö.

Aleksi Röyhkiö, 20, on viime vuosina ollut yksi maamme lahjakkaimmista rallikuljettajista, mutta selvää on, että nousu etuvetoauton ratista nelivetoisen tykin puikkoihin ja SM-sarjan kuninkuusluokkaan vaatii oman aikansa. Tai näin on ainakin lähes poikkeuksetta ollut aiempina vuosina, mutta Röyhkiö näyttäisi pistävän nämä väitteet omalta osaltaan täysin uusiksi.

– Vauhti on olemassa ja myrskyvaroitus annettu.

Näin Röyhkiö kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille tuoreeltaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna ajetun Länsirannikon SM-rallin jälkeen, kun kaksipäiväinen kilpailu oli päättynyt ylöjärveläisen osalta SM1-luokan neljänteen sijaan. Kyseessä oli Röyhkiön kuudes kilpailu R5-autolla ja näistä kuudesta kilpailusta neljä ovat olleet SM-ralleja. Jo viimevuotinen neljäs sija Seinäjoella oli hieno näyte Röyhkiön osaamisesta, mutta Turussa oltiin jo aivan eri tasolla.

Kilpailun avauspäivänä ohjelmassa oli kolme asfaltilla ajettua erikoiskoetta ja yötauolle Röyhkiö yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa saapuivat sijalla viisi, eron ollessa kärkeen 24,1 sekuntia. Röyhkiön Skodasta ohjaustehostin ei toiminut ja se vaikeutti ajamista etenkin hitailla osuuksilla.

Röyhkiö joutui ajamaan vielä lauantain kolme ensimmäistä erikoiskoetta rikkinäisellä ohjaustehostimella, mutta tällä kertaa kello tykkäsi ja tuloksena oli kolmanneksi, sekä neljänneksi nopeimmat pätkäajat ja kaiken kruununa, viimeisellä erikoiskokeella ennen lauantain ensimmäistä huoltotaukoa, Röyhkiö ajoi uransa ensimmäisen SM-sarjan yleiskilpailun pohja-ajan.

Huoltotauolla TGS Worldwide -tiimi pisti Röyhkiön Skodan ohjaustehostimen kuntoon ja kolme seuraavaa erikoiskoetta toivat tulosrivin 3-3-4. Röyhkiö suorastaan liekehti ja eroa kolmantena olleeseen Emil Lindholmiin oli ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta 6,9 sekuntia. Kymmenes erikoiskoe toi eroa lisää 0,3 sekuntia, mutta 11. ja 12. erikoiskokeella Röyhkiö kukisti Lindholmin 6,6 sekunnilla ja näin kolmas sija jäi lopulta vain 0,6 sekunnin päähän.

– Aina voi tietysti jossitella, että oltaisiin oltu palkintopallilla, jos ohjaustehostin olisi toiminut. Mutta ihan hyvä näinkin, jäi ainakin parannettavaa. Lauantai meni ehkä jopa yli omienkin odotusten. Lähdetään hakemaan sitä “podiumia” Pohjanmaalta, Röyhkiö käänsi katseensa jo kohti tulevaa.

Kilpailun viimeiseltä erikoiskokeelta Röyhkiö kirjautti toisen pohja-aikansa.

– Yllätyin vähän siitä, että tuolla kyydillä ei ollut mitään tilanteita. Kahdella viimeisellä pätkällä ei jäänyt yhtään vauhtia varastoon. Tuossa porukassa kun pystyy voittamaan ja ottamaan päänahkoja, varsinkin näin uran alkuvaiheessa, niin kyllä sitten pitäisi olla ihan valoisa tulevaisuus, kun vain kehitys jatkuu samanlaisena. Tämä oli uran kannalta kyllä hyvä kilpailu, äärimmäisen tyytyväinen Röyhkiö korosti.

 

Aleksi Röyhkiö nousi Länsirannikon SM-rallissa 0,6 sekunnin päähän ensimmäisestä palkintosijoituksesta (Kuva: RPF).

 

 

“Siitä se luottamus tulee”

Röyhkiö debytoi R5-auton ratissa viime vuoden elokuussa Kokkolassa. Kouvolan SM-rallissa kuukautta myöhemmin Röyhkiö kilpaili vielä etuvetoisella Fordilla SM3-luokassa, mutta SM-sarjan kauden päättäneen Pohjanmaa Rallin lähtöviivalle Röyhkiö saapui nelivetoisella Skodalla. Röyhkiö ei kellottanut kilpailussa yhtäkään kärkikolmikkoon oikeuttanutta pätkäaikaa ja kokonaistuloksissa ero kärkeen venyi reiluun puoleentoista minuuttiin.

Kuluvalla kaudella Röyhkiö ajoi Rovaniemellä SM1-luokassa seitsemänneksi ja Kouvolassa sijoitus oli viides. Vaikka Kouvolassa, SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailussa, lumella ajettiinkin, ei kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle tulleet kaksi kakkossijaa olisivat voineet piirtää parempia ennusmerkkejä Röyhkiön osalta kesäkautta silmällä pitäen.

Länsirannikon SM-rallissa perjantai meni siis vaurioituneen ohjaustehostimen kanssa “tapellessa”, kun taas lauantain saldoksi kirjattiin kaksi pohja-aikaa, yhteensä kuusi kärkikolmikkoon oikeuttanutta pätkäaikaa, sekä äärimmäisen lähelle jäänyt uran ensimmäinen kuninkuusluokan palkintosijoitus. Nopeuden löytämiseen näin nopeasti ja ennen kaikkea nyt nähtyyn suoritusvarmuuteen Röyhkiö löytää ainakin yhden tekijän.

– Ollaan tehty aika paljon Villen kanssa nuottitreeniä. Luotto nuottiin ja hyvä kemia Villen kanssa. Kaikki toimii ja huomaa, että pystyy oikeasti tähän hommaan. Siitä se luottamus tulee, Röyhkiö vakuutti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna Seinäjoella tänä viikonloppuna.

– Vauhdin puolesta yritetään jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin ja palkintopallille tosissaan tähdätään. Kesän ensimmäinen osakilpailu antoi viitteet siitä, että oikealla tiellä ollaan ja kärkiaikoja pystytään ajamaan. Nyt olemme Villen kanssa entistä nälkäisempiä. Kaikki on reilassa ja tuntuma on hyvä. Tuskin maltan odottaa, että pääsee taas painamaan kaasun pohjaan, Röyhkiö ennakoi kauden neljättä SM-rallia tiedotteessaan.

Siinä missä SM-sarjassa SM1-luokan kärki kilpailee Skodan viimeisimmällä Evo-versiolla, on Röyhkiöllä käytössään menestysautosta se vanhempi versio. Ja näillä näkymin tulee olemaan koko loppukauden ajankin.

– En ole Evoa testannut, mutta kiva tietysti olisi päästä kokeilemaan. Jos ei kukaan tee taikatemppuja ja taio sellaista autoa, niin kyllä tällä nykyisellä mennään tämä kausi. Ilmeisesti tämä vanhempi auto on hieman hitaampi, mutta ollaan silläkin näytetty, että pystyy ajamaan pohja-aikoja, Röyhkiö naurahti.

Seinäjoen SM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy perjantaina kello 19.34 ja maaliin saavutaan lauantaina alkuillasta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Röyhkiön Seinäjoen ennakkokommentti: Tiedote


Facebook kommentit