MOTORSPORT

Vauhtiajot Battle keräsi yleisöä ja kehuja – Häggblom ja Ylinen Varsovaan

Seinäjoen Vauhtiajot -tapahtumassa nähtiin ensimmäistä kertaa Vauhtiajot Battle, jossa kuljettajat kilpailivat kahdessa luokassa Gymkhana Grid -tyyppisessä kilpailussa. Palkintona voitoista Gymkhana Grid -maailmanfinaaliin paikkansa lunastivat Dennis Häggblom ja Petri Ylinen.

Vauhtiajot Battlessa kuljettajat jaettiin neli- ja kaksivetoluokkaan. Kilpailulähdöt keräsivät yleisöä hyvin jo välierien aikana.

– Meillä oli kyllä erinomainen päivä. Kaikesta pitää antaa arvosanaksi kymppiplus! Aikataulut Vauhtiajojen kanssa toimi koko ajan. Kuljettajat pitivät kilpailusta todella paljon. Drifting-kuljettajat, jotka eivät normaalisti kilpaile kelloa vastaan, pääsivät nyt ajamaan kelloa vastaan ja se toi lisää sähköä, Vauhtiajot Battlen promoottori, rallicross- ja rallikuljettaja Riku Tahko hehkuttaa.

Kovien kilpailulähtöjen jälkeen finaalilähdöt ajettiin ison yleisön edessä ja loistavissa olosuhteissa.

– Finaalissa meille ei olisi mahtunut enää yhtään katsojia. Vauhtiajojen kanssa ehdittiin sen verran keskustella, että ensi vuonna tämä pyritään tekemään vielä isommin, Tahko taustoittaa.

Kaksivetoisissa tiukan kisaamisen jälkeen finaaliin pääsivät Dennis Häggblom ja kisan ainoa naiskuljettaja Krisse Aalto. Kuten odottaa sopi, myös finaalissa ratkaisu oli hiuskarvan varassa, mutta lopulta voittoon ajoi driftingin ja rallicrossin parista tutuksi tullut Häggblom Hondallaan.

– Kun Vauhtiajot Battleen tuli kutsu, oli heti selvää, että haluan olla kilpailussa mukana. Tänään ajoi tytöt ja pojat kyllä pirun kovaa. Rata oli pieni, mutta haastetta oli todella paljon. Päivän alusta lähtien mulla oli aivan mahtava fiilis tästä kisasta, kuvaili iloinen Häggblom voittoisan kilpailun jälkeen.

Nelivetoisissa välierien jälkeen itsensä löysivät Petri Ylinen Subarullaan ja Matti Nisula Minillä. Finaalissa Ylinen pystyi tuomaan Subarunsa vuorenvarmasti ja nopeilla ajolinjoilla maaliin. Palkintona tästä voitto ja Golden Ticket Varsovan Gymkhana Grid -maailmanfinaaliin.

– Olen elämäni aikana ajanut vähän kaikennäköistä, mutta tämä oli kyllä todella mahtava kokemus. Varsovaan on varmaan hommattava vähän viriämpi vehje, Ylinen suunnitteli.

Gymkhana Grid -maailmanfinaali ajetaan Puolan Varsovassa 7. syyskuuta. Tuolloin radalla nähdään muun muassa rallin ja rallicrossin maailmanmestari Petter Solberg.

Teksti: Riku Tahkon tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com