Veibyn hurja loppukiri ei riittänyt, Salo voitti Mikkelin SM-rallin

27.2.2016 / 21:19
Juha Salo ja Marko Salminen voittivat yleiskilpailun, sekä SM1-luokan (Kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toisen osakilpailun, Mikkelissä ajetun Vaakuna-rallin, on voittanut yleiskilpailun ja SM1-luokan osalta Juha Salo, joka oli ykkönen myös kauden avanneessa Arctic Lapland Rallissa tammikuussa. Salon ja Jarkko Nikaran huikea sekuntitaistelu rallin voitosta kääntyi kuudennella erikoiskokeella Salon eduksi, kun lauantain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella parasta vauhtia pitänyt Nikara täräytti Mitsubishinsa ulos ja joutui lopulta keskeyttämään erikoiskokeen jälkeen. Salon varmalta näyttäneen voiton uhkaajaksi nousi vielä kuitenkin lopussa 19-vuotias yllättäjä Norjasta.

Ja tämän yllättäjän nimi on Ole Christian Veiby, joka Skodallaan oli vielä kaksi erikoiskoetta ennen maalia toisella sijalla, 20 sekuntia Salosta jääneenä. Seitsemännellä erikoiskokeella Veiby ajoi ensimmäisen pohja-aikansa rallissa kaventaen eron 11,2 sekuntiin ja hurja vauhti jatkui vielä viimeiselläkin erikoiskokeella, missä Veibyn pohja-aikaa lähimmäksi pääsi Ari Vihavainen, jääden norjalaisesta 7,7 sekuntia. Tämän jälkeen jännitettiin Salon aikaa ja kun Peugeot-kuljettajan ero Veibyyn lopulta oli 8,9 sekuntia, riitti se tuomaan Salolle yleiskilpailun ja SM1-luokan voiton 2,3 sekunnin turvin. Salo on nyt voittanut kahdeksasta viimeisimmästä SM-rallin yleiskilpailusta kuusi.

– Tarkalle meni, kun heivasimme vauhtiamme lopussa. Kun rallia johtanut Nikara joutui päivällä keskeyttämään, niin pudotin vauhtiani ja laskin, että etumatkaa on sen verran, että varmempikin ajo riittää voittoon. Ja riittihän se vaikka tiukoille meni. Veiby veti maksimia kaksi viimeistä pätkää ja kun en itse ottanut enää yhtään riskiä, niin tässä oli käydä vanhanaikaisesti. Onneksi etumatka riitti, Salo kommentoi loppuratkaisua.

Kaksipäiväiseen kilpailuun mahtui yksi läheltä piti tilanne, kun Salon mukaan erinomaisesti koko viikonlopun toiminut Peugeot lipsahti lauantain kolmannella erikoiskokeella ojan puolelle.

– Viidennellä erikoiskokeella oli yritystä. Eräässä risteyksessä lumivalli olikin poissa ja auto putosi ojaan. Pidin kaasun pohjassa ja onneksi Peugeotin kynnet olivat teräkunnossa ja auto jaksoi kaivaa itsensä takaisin tielle ja pääsimme jatkamaan matkaa. Tilanteessa ilmanpuhdistin meni lumesta tukkoon, moottori ei käynyt enää ulosajon jälkeen kunnolla, mutta ajoimme pätkälle silti pohjat. Auto toimi loistavasti, Salo hehkutti.

Yhdeksänkertaisen Suomen mestarin kausi on käynnistynyt parhaalla mahdollisella tavalla, kun kahdesta ajetusta osakilpailusta kasassa on nyt maksimipisteet.

– Ei paremmin olisi kausi voinut käynnistyä. Tämä oli ensimmäinen kilpailu, kun auton säätöasiat olivat hyvin balanssissa. Tänään muutamalla pätkällä pääsin esittämään parasta ajoani koskaan Peugeotilla. Olen suoritukseeni tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa kahden viikon kuluttua Veibyn kanssa taistelua Nilsiässä, Salo katsoi jo kohti tulevaa.

 

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen (Kuva: Jari Nurminen)

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen ajoivat SM2-luokan voittoon (Kuva: Jari Nurminen)

 

“Panostettiin ja saatiin todella hieno palkinto siitä”

Vaikka kotiseudullaan uudella Mitsubishilla ajanut Jari Ketomaa useaan otteeseen lauantain aikana näyttikin jo uhkaavan Ari Vihavaisen kolmatta sijaa, ei Ketomaa kuitenkaan onnistunut lopulta kiilaamaan palkintopallille asti, vaan Vihavainen taisteli yleiskilpailun kolmannen sijan itselleen 7,1 sekunnin erolla Ketomaahan nähden. Teemu Asunmaa voitti Arctic Lapland Rallin tavoin SM2-luokan ollen Mikkelissä ylivoimaisin luokkavoittaja ja yleiskilpailussa Subarulla ajaneen Asunmaan sijoitus oli viides.

SM3-luokassa Juuso Nordgren ajoi voittoon 42,9 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Jukka Korhosta. Voitto oli luokassa ensimmäistä kauttaan ajavalle Nordgrenille ensimmäinen. Avausosakilpailussa Rovaniemellä Nordgren joutui keskeyttämään teknisten ongelmien takia johtoasemasta, mutta nyt toisella erikoiskokeella napattu johtopaikka kesti aina maaliin asti. Kahdeksasta erikoiskokeesta Nordgren ajoi nopeimman ajan seitsemällä. Rovaniemellä luokkavoittoa juhlinut Anssi Rytkönen ajoi Mikkelissä kolmanneksi.

– Todella hyvältä tuntuu, eipä siihen ole paljon lisättävää. Panostettiin alkuviikosta paljon tähän kisaan ja saatiin todella hieno palkinto siitä. Meillä sujuu yhteistyö Mikaelin (Korhonen) kanssa todella hyvin ja meillä on oikeasti hauskaa. Viimeiset pätkät ajeltiin jo varmistellen, mutta kun rentous löytyy, niin silti voi tulla näemmä kärkiaikoja, Nordgren hymyili.

 

Juuso Nordgren ja Mikael Korhonen (Kuva: Jari Nurminen)

Juuso Nordgren ja Mikael Korhonen olivat ykkösiä SM3-luokassa (Kuva: Jari Nurminen)

 

Lindroosin ja Ruotsalaisen huikea kaksintaistelu

SM4-luokassa huikea jännitysnäytelmä Joonas Lindroosin ja Esa Ruotsalaisen välillä päättyi lopulta Lindroosin eduksi, jonka voittomarginaaliksi tuli lopulta neljä sekuntia. Kolmanneksi ajoi Emil Lindholm, joka ajoi ensimmäisen rallinsa Citroenin DS3 R3T:n ratissa. Lindholm ajoi luokassa kaksi pohja-aikaa ja johti luokkaa perjantaina ajetun avauserikoiskokeen jälkeen, mutta mahdollisuudet voittotaisteluun menivät lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Auton perä lähti yhdessä mutkayhdistelmässä yllättäen alta ja ajoimme ojaan. Sain vedätettyä auton ojasta takaisin tielle ja se nousikin ylös, mutta lensi samassa kyljelleen. Siinä meni noin 40 sekuntia ennen kuin yleisö sai meidät takaisin pyörilleen ja matka jatkui. Heti seuraavalla ek:lla ajoin yhden risteyksen pitkäksi ja auton puoliautomaattinen rattivaihdejärjestelmä ei antanutkaan laittaa pakkia päälle ja siinä meni puoli minuuttia ennen kun pääsimme jatkamaan matkaa, Lindholm kertasi rallin tapahtumia.

Mitä pidemmälle ralli eteni, sitä paremmin Lindholm pääsi sinuiksi uuden auton kanssa.

– Viidennellä ja vielä kahdeksannellakin erikoiskokeella sammutin auton lähtöviivalle. Auton kytkin oli ensikertalaiselle vaikea käyttää. Kun totuin autoon, niin ajokin kulki paremmin. Ero Rovaniemellä ajettuun Peugeotin R2-autoon oli merkittävä, autojen ajokäytös oli täysin erilainen. Ihan mielenkiintoinen kokemus. Citroen on vaativa auto ajaa pidon rajalla, mutta kun pääsin siitä jyvälle, niin varsin makea kokemus kaiken kaikkiaan, Lindholm totesi tyytyväisenä.

Rallin SM-sarja jatkuu 11-12. maaliskuuta Kuopiossa.

Vaakuna-rallin lopputulokset

Yleiskilpailu

1. Juha Salo-Marko Salminen (Peugeot) 57.14,0 – SM1
2. Ole Christian Veiby-Jonas Andersson (Skoda) + 2,3 – SM1
3. Ari Vihavainen-Jani Vainikka (Mitsubishi) + 40,7 – SM1
4. Jari Ketomaa-Marko Sallinen (Mitsubishi) + 47,8 – LK7
5. Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Subaru) + 1.11,2 – SM2
6. Mikko Eskelinen-Arto Kapanen (Mitsubishi) + 2.30,2 – SM1
7. Ville Ruokanen-Timo Pallari (Mitsubishi) + 3.21,7 – SM1
8. Arto Juolanti-Jani Kovanen (Mitsubishi) + 3.24,9 – SM1
9. Juha Koljonen-Mikko Tuhkanen (Subaru) + 4.28,0 – SM2
10. Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen (Subaru) + 4.28,0 – SM2

SM1-luokka

1. Juha Salo-Marko Salminen (Peugeot) 57.14,0
2. Ole Christian Veiby-Jonas Andersson (Skoda) + 2,3
3. Ari Vihavainen-Jani Vainikka (Mitsubishi) + 40,7
4. Mikko Eskelinen-Arto Kapanen (Mitsubishi) + 2.30,2
5. Ville Ruokanen-Timo Pallari (Mitsubishi) + 3.21,7
6. Arto Juolanti-Jani Kovanen (Mitsubishi) + 3.24,9
7. Aki Sandberg-Matti Hämäläinen (Mitsubishi) + 8.32,6
8. Oleksii Tamrazov-Nicola Arena (Ford) + 12.54,5
9. Jarkko Hosike-Mikko Kaikkonen (Mitsubishi) + 16.16,2
10. Jarmo Berg-Rami Suorsa (Skoda) + 16.27,9

Keskeyttäneet: Jarkko Nikara, Jussi Vainionpää, Kristian Kiviniemi, Joonas Soilu, Jukka Kasi, Timo Mäenpää, Veli-Pekka Karttunen, Niko Veikkanen, Kim Niemi, Jukka Illi, Veli-Matti Hostila ja Pasi Sormunen.

Epävirallinen pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen: 1. Juha Salo 62,5, 2. Mikko Eskelinen 34,5, 3. Jussi Vainionpää 27.

SM2-luokka

1. Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Subaru) 58.25,2
2. Juha Koljonen-Mikko Tuhkanen (Subaru) + 3.16,8
3. Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen (Subaru) + 3.16,8
4. Tuomo Hassinen-Hannu Lamminen (Subaru) + 3.23,7
5. Takamoto Katsuta-Daniel Barritt (Subaru) + 5.10,3
6. Antti Selivaara-Antti Linnaketo (Subaru) + 6.19,0
7. Grzegorz Dul-Przemyslaw Zawada (Subaru) + 6.51,4
8. Evgeny Cherkasov-Mikko Lukka (Subaru) + 7.28,7
9. Timo Partanen-Eliise Ojanen (Subaru) + 8.38,5
10. Aron Domzala-Szyman Gospodarczyk (Subaru) + 13.56,4

Keskeyttäneet: Hiroki Arai, Olli Lahti ja Juha Pasanen.

Epävirallinen pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen: 1. Teemu Asunmaa 62,5, 2. Juha Koljonen 45, 3. Ville Hautamäki 25,5.

SM3-luokka

1. Juuso Nordgren-Mikael Korhonen (Peugeot) 1.02.45,9
2. Jukka Korhonen-Markus Soininen (Ford) + 42,9
3. Anssi Rytkönen-Kari Kajula (Peugeot) + 1.00,3
4. Pyry Ovaska-Janne Siirilä (Citroen) + 1.32,7
5. Taisko Lario-Pentti Tiainen (Peugeot) + 1.44,2
6. Henrik Pietarinen-Juha Lummaa (Ford) + 2.24,4
7. Samuli Vuorisalo-Eetu-Pekka Hellsten (Ford) + 2.29,8
8. Miika Hokkanen-Teemu Horkama (Ford) + 4.29,5
9. Tommi Hatakka-Henri Arpiainen (Ford) + 4.45,5
10. Denis Rostilov-Alexei Ignatov (Ford) + 6.02,2

Keskeyttäneet: Tommi Järvinen, Ville-Markus Marttinen, Nikolai Gryazin, Miki Lindblom, Jussi Lindberg ja Toni Joensuu.

Epävirallinen pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen: 1. Anssi Rytkönen 52,5, Pyry Ovaska 40, Miika Hokkanen 28,5.

SM4-luokka

1. Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen (Honda) 1.01.59,4
2. Esa Ruotsalainen-Enni Mälkönen (Honda) + 4,0
3. Emil Lindholm-Timo Hantunen (Citroen) + 1.56,5
4. Petri Itkonen-Pasi Haataja (Renault) + 6.40,3
5. Kimmo Immonen-Kimmo Pahkala (Ford) + 7.13,9
6. Sami Korvola-Asko Kujala (Honda) + 8.44,6
7. Juha-Pekka Keskiniva-Anne Heinonen (Honda) + 10.57,0
8. Jarkko Savolainen-Timo Kurppa (Honda) + 11.09,8
9. Jere Paananen-Elmeri Mäki-Kulmala (Ford) + 22.44,0

Keskeyttäneet: Marko Mänty, Jesse Turunen, Janne Seluska, Jarno Kinnunen ja Joonas Keränen.

Epävirallinen pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen: 1. Esa Ruotsalainen 40,5, 2. Jesse Turunen 37,5, 3. Jussi Teppo 27.

Muut luokkavoittajat

SC5 – Matias Kauppinen-Jarno Ottman (Opel)
SC6 – Lauri Joona-Juha Saarela (Ford)
LK7 – Jari Ketomaa-Marko Sallinen (Mitsubishi)
LK8 – Kari Roivainen-Markus Silfvast (Mitsubishi)
LK10 – Kimmo Tuuri-Jari Vekkeli (Mitsubishi)
LK11 – Jani Luhtaniemi-Juha-Pekka Jauhiainen (Ford)
LK13 – Miguel Aboiltiz-Diego Sanjuan de Eusebio (Ford)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Haastattelut: Kuljettajien tiedotteet


Facebook kommentit